Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2012 21:10
jajina.k

XXX.XXX.178.8

Dobrý den,chtěli by jsme si domu pořídit rybičky,akvárium máme,délka cca 40cm,šířka 30cm a výška 40cm. když jsem byla malá,otec měl rybičky stále a nikdy neměl žádný filtr,rybičky se mu krásně množily,měl tam několi druhů,měl tam nějaké "čističe" a akvárium dočišťoval mechanicky,nikdy ho neměl nijak špinavé,zakalené,rybičky prospívaly,ale už si bohužel nevzpomínám co měl za druhy těch rybek.
Známá má takovou kouli a také v ní má rybičky bez filtrace,lze je takto ještě v dnešní době chovat a popřípadě které druhy?
Samozřejmě,že nejde o tu investici do filtru,jen se ptám. děkuji

5.11.2012 23:33
tomvoj

XXX.XXX.30.42

jajina.k napsal(a):
Dobrý den,chtěli by jsme si domu pořídit rybičky,akvárium máme,délka cca 40cm,šířka 30cm a výška 40cm. když jsem byla malá,otec měl rybičky stále a nikdy neměl žádný filtr,rybičky se mu krásně množily,měl tam několi druhů,měl tam nějaké "čističe" a akvárium dočišťoval mechanicky,nikdy ho neměl nijak špinavé,zakalené,rybičky prospívaly,ale už si bohužel nevzpomínám co měl za druhy těch rybek.
Známá má takovou kouli a také v ní má rybičky bez filtrace,lze je takto ještě v dnešní době chovat a popřípadě které druhy?

Dobrý den, obecně platí, že lepší je větší akvárium, alespoň kolem 100 litrů. Pokud ještě akvárium nemáte, tak si opravdu raději kupte větší. Samozřejmě se dá starat i o malé akvárium a já sám jsem měl první akvárium kolem 12 litrů (dnes už tomu nechci ani uvěřit a další větší bylo 45 litrů, 37 litrů, 54 litrů apod.).
Bez filtru, vzduchování a topení se dají chovat například některé malé parmičky / rasbory, tetra červená, neonka obecná, rájovci, pancéřníčci, možná nějaké divoké mečovky, s častějším čištěním závojnatky.
Uvědomte si, že většina ryb nabízených v obchodech jsou zvyklé na teplý odchov a někdy i pod léčivy, takže při změně podmínek reagují onemocněním a úhynem.
Pro založení akvária doporučuji tento postup: najít si nějakého zkušeného akvaristu ve vašem městě, který bere vodu ze stejného řadu a sním si vybrat ryby, kterým tato voda vyhovuje. Před pořízením ryb alespoň měsíc předem mít založené akvárium. Pokud nemáte doma alespoň 22 °C, pořídit topení s termostatem a ideálně i filtr.
Nebo si udělejte akvárium s rostlinami a zkuste sladkovodní krevety. T. V.

15.11.2012 09:01
honzapm

XXX.XXX.29.18

V akváriu bez pohybu vody (filtr, vzduchování) jsme chovali docela velké hejno samic Beta splendens.
I odchovy se podařily.
V pořádku jsou také všemožní čichavci.
Neonky, jak píše pán výše, jsou naprosto skvělé - mají dokonalé spalování a téměř žádné výkaly.
Vřele doporučuji.
Pak jsme také měli v takové nádrži paví očka, ale tu divokou formu. Nové variety už nejsou tak odolné.
Ale živorodky obecně bych tam moc nedoporučoval - mají špatné spalování, mnoho výkalů, "kazí vodu".
Čistič může být např. Otocinclus affinis (malá krásná rybička), ve srovnání s Ancistrus též téměř bez výkalů.
Už zmíněné krevetky jsou skvělými likvidátory různého odpadu, nespotřebovaného krmiva - taky čistič.
Ale mě se líbí pozorovat i samotné "šneky" - okružák ploský, pískořka věžovitá.

HonzaPM

1.9.2014 11:34
alena55

XXX.XXX.9.240

Chtěla bych si do pokoje pořídit akvárium bez filtrace a vzduchování a přemýšlela jsem právě o bojovnicích. Dočetla jsem se však, že potřebují topné tělísko. Nedají se chovat i bez něj?

1.9.2014 12:00
tomvoj

XXX.XXX.186.146

alena55 napsal(a):
Chtěla bych si do pokoje pořídit akvárium bez filtrace a vzduchování a přemýšlela jsem právě o bojovnicích. Dočetla jsem se však, že potřebují topné tělísko. Nedají se chovat i bez něj?

Bojovnice a ostatní čichavci jsou na podchlazení citliví a bez topení jim těžko zajistíte trvalou minimální teplotu 23 raději 25 °C.
Topítko s termostatem (50 nebo 100 W) z bazaru se dá sehnat za stovku, nové se zárukou kolem 300 Kč.

25.10.2014 10:00
mesič

XXX.XXX.174.1

Dobrý den,
toto je zajímavé téma... Kdysi jsem měla velké akvárium..objem již nevím, bylo víc než metr dlouhé, zatím mi bohužel podmíny nedovolují velké akvárium, ale ráda bych si pořídila malé akvárium, aby bylo na co koukat smajlík
Chtěla bych něco nenáročnějšího - právě bez fltrace i vzduchovadla - není kam schovat, akvárium by bylo na stolku.
Pořídila bych si hejno neonek a několik krevetek, myslíte, že by spolu prosperovali?

25.10.2014 11:12
mesič

XXX.XXX.174.1

mesič napsal(a):
Dobrý den,
toto je zajímavé téma... Kdysi jsem měla velké akvárium..objem již nevím, bylo víc než metr dlouhé, zatím mi bohužel podmíny nedovolují velké akvárium, ale ráda bych si pořídila malé akvárium, aby bylo na co koukat smajlík
Chtěla bych něco nenáročnějšího - právě bez fltrace i vzduchovadla - není kam schovat, akvárium by bylo na stolku.
Pořídila bych si hejno neonek a několik krevetek, myslíte, že by spolu prosperovali?

Ještě mě napadá varianta, že bych mohla akvárium sadit třeba jen párem nějakých pěkných a hodně pestrých rybek plus případně ty krevetky nebo i bez nich. Najde se taková ryba, aby zvládla takové podmínky? Děkuji

31.10.2014 18:10
struback

XXX.XXX.82.241

Pořid´si párek Rájovců dlouhoploutvých,nejlépe chinensissmajlík

1.11.2014 08:29
pidla

XXX.XXX.106.11

mesič napsal(a):
Dobrý den,

Neonky jsou docela plavci, potřebují větší akvárium. Do malého akvária ke krevetkám by se hodily třeba mikrorasborky (např. Boraras urophthalmoides).

Aby akvárium fungovalo bez filtrace a vzduchování, musí v něm být hodně rostlin, které pomůžou odbourávat odpadní látky. Asi takhle: http://www.akva.sk/gallery/luboo-a646/boraras-urophthalmoides-m40123.jpg

dadik

12.2.2016 20:25
dadik

XXX.XXX.67.108

dadik

12.2.2016 20:26
dadik

XXX.XXX.67.108

Ttrttrsggdsg.

dadik

12.2.2016 20:27
dadik

XXX.XXX.67.108

jajina.k napsal(a):

Ahoj.

1.7.2016 22:55
krakentomas@centrum.cz

XXX.XXX.25.173

Akvárium bez filtrace a vzduchování bych začátečníkovi určitě nedoporučil. Pro začátečníka bych tam alespoň doporučil molitanový filtr poháněný vzduchovacím motorkem. Invstice cca 200kč na 50litrové akva.

Kopeckej

13.2.2020 17:23
Kopeckej

XXX.XXX.246.252

Dobrý den,rád bych se zeptal jestli do 2l akvária s drobnými rybkami a rostlinami potřebuji vzduchování a filtraci?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2020 21:35

Kopeckej napsal(a):
Dobrý den,rád bych se zeptal jestli do 2l akvária s drobnými rybkami a rostlinami potřebuji vzduchování a filtraci?

Do akvária s objemem 2 litry žádné ryby nepatří, tak max jako šnekárium a žádná filtrace ani vzduchování není třeba

13.2.2020 21:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kopeckej napsal(a):

Je to malé i na krevety. Ryby tam opravdu nedávejte, akorát byste je týral. A rozhodně tam nedávejte bettu.

14.2.2020 12:12
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Určitě tam nedávejte ryby. Jen mi zkušenější s chovem bojovnic řekněte, je to moc malé i na toho jednoho samce? Já osobně bych do toho nešel, ale když je vidím v těchto mikroakva třeba na výstavách, nevypadají, že by trpěli. Od kolika litrů je to na toho 1 samce rozumné minimum? Já to fakt pořizovat nemíním, jen mne to zaujalo.
Pokud máte dobré oči, co tam tak chovat/pěstovat nezmara + nějaké ty rostlinky - mohla by to být vcelku pěkná dekorace s funkcí lampičky :-).

14.2.2020 15:25

asnipetr napsal(a):
Určitě tam nedávejte ryby. Jen mi zkušenější s chovem bojovnic řekněte, je to moc malé i na toho jednoho samce? Já osobně bych do toho nešel, ale když je vidím v těchto mikroakva třeba na výstavách, nevypadají, že by trpěli. Od kolika litrů je to na toho 1 samce rozumné minimum? Já to fakt pořizovat nemíním, jen mne to zaujalo.
Pokud máte dobré oči, co tam tak chovat/pěstovat nezmara + nějaké ty rostlinky - mohla by to být vcelku pěkná dekorace s funkcí lampičky :-).

Já si myslím, že takový klasický akvárko 25 litránků je velmi slušná ubykace pro jednoho beťáka.......resp. já osobně bych asi nic menšího nepořizovala, už i jen proto, že čím menší nádrž, tím spíš, že čím menší objem tím hůř se drží rovnováha.

Nemám zkušenost s betama, ale kdybych si beťáka pořizovala, tak bych ho do ničeho menšího nedala.

14.2.2020 16:04
asnipetr

XXX.XXX.116.7

No a někdo, kdo se v betách vyzná?. Kdysi jsem měl bojovnici a připadá mi, že se v cca 20 l ztrácela. Jiná věc je, že 20 l bude pro 2 samce málo, možná i pro pár či skupinu s 1 samcem.

15.2.2020 05:34
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Míváme betty a patnáctilitrovka je podle mne malá. Nebavíme se o odchovu, ale o celoživotním akvárku pro tu rybu. Ta ryba má třeba 9 cm, takhle malý objem musíte mít s filtrací, nemáte šanci tam mít tolik rostlin, aby to jednak zmetabolizovaly a druhak se tam s tou rybou prostě nevejdou.
Navíc u začátečníka, který bude zákonitě dělat chyby, je tohle složité na udržení a péči, lepší je větší akvárko.

16.2.2020 10:47
asnipetr

XXX.XXX.52.52

Je to jen nedopatření anebo záměrně pisete plurál betty? Jasně jsem se ptal na 1 samce. Opravdu ty samce na výstavách týrají? Nevím, jen se ptám. Pokud někdo víte, napište. Je tu nekdo, kdo se jimi profesionálně zabývá? O dojmy tak úplně nestojím, ty si udělám sám.

17.2.2020 12:03
Dotaz

XXX.XXX.235.225

asnipetr napsal(a):
Je to jen nedopatření anebo záměrně pisete plurál betty? Jasně jsem se ptal na 1 samce. Opravdu ty samce na výstavách týrají? Nevím, jen se ptám. Pokud někdo víte, napište. Je tu nekdo, kdo se jimi profesionálně zabývá? O dojmy tak úplně nestojím, ty si udělám sám.

A co je na plurálu tak nepochopitelného?

17.2.2020 12:10
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Ptám se diskutujícího "Dotaza". V příspěvku je napsáno: míváme betty, což je plurál. Není jasné, jsou-li v jedné nádrži najednou či postupně... Ten další text už nepatří jen vám, měl jsem to oddělit odstavcem.
Za mne 15 l na 1 samce (bez jiných rybek) by mělo být dost až moc. Nevím, co na to odborníci a rád bych to věděl - jentak si rozšířit obzory. Nehodlám jej chovat, ale to není důležité. Je tu tedy někdo, kdo se tím profesionálně zabývá - chovem na výstavy apod?

17.2.2020 12:34
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Míváme znamená, že jsme je opakovaně měli. A nerozumím, co přesně rozporujete. Pouze velikost nádrže, nebo kvalitu vody, která s tím souvisí?

17.2.2020 14:08
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Asi nic zvláštního nerozporuji.
Naprosto vám věřím, že jste je měl/a (nyní vím, že postupně, ještě pořád nevím, jestli tam byl samec sám anebo i s jinými rybami) v nádrži větší než 15 l.
Kvalita vody určitě s velikostí nádrže souvisí, ani tady není důvod se přít.,
Prostě dotaz byl na profesionály - v jak velkých nádržích je chovají - předpokládám, že výstavní kusy po 1. Co jsem viděl na výstavě, tak to byly nádrže velmi velmi prťavé - ale to asi nebylo na trvalý chov. Co je na tom dotazu k nepochopení?

17.2.2020 14:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

asnipetr napsal(a):
Asi nic zvláštního nerozporuji.
Naprosto vám věřím, že jste je měl/a (nyní vím, že postupně, ještě pořád nevím, jestli tam byl samec sám anebo i s jinými rybami) v nádrži větší než 15 l.
Kvalita vody určitě s velikostí nádrže souvisí, ani tady není důvod se přít.,
Prostě dotaz byl na profesionály - v jak velkých nádržích je chovají - předpokládám, že výstavní kusy po 1. Co jsem viděl na výstavě, tak to byly nádrže velmi velmi prťavé - ale to asi nebylo na trvalý chov. Co je na tom dotazu k nepochopení?

Nechápu, proč srovnáváte odchovnu s běžnými podmínkami chovu dospělých jedinců v domácím prostředí. Navíc u méně zkušených, kteří budou mít problém udržet rovnováhu i v patnáctilitrovém akváriu. Jak taky do patnáctky narvete filtraci, topítko, rybu, rostliny? Kolik prostoru jí tam asi pro volný pohyb zbude?

Betta se vejde fyzicky i do konzervy od sardinek, asi se tu nemusíme přesvědčovat, že je to málo, že?

17.2.2020 15:35
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Vy nechápete, jak mohu srovnávat něco, co jsem tady nikdy nesrovnával.
Já zase nechápu, proč místo odpovědi na jasnou otázku mlžíte, odpovídáte na věci, na které jsem se neptal ani je nerozporoval, jak se mi snažíte vnutit. Dotaz ještě zesměšňujete. Že vy tu odpověď nevíte?! :-)
Nebo jsem se trefil do nějakého místního tabu? Že by zde bylo společensky nepřijatelné uvažovat o malých nádržích?

17.2.2020 15:55

No nechtěla jsem se zapojovat, ale nedá mi to....pokud chcete názory profesionála, tak asi nemá smysl se dotazovat zde na Fauně, pochybuju, že tady nějakej profesionál vysedává.

Také by to chtělo ujasnit si, kdo je z Vašeho hlediska profesionál, protože já bych obecně řekla, že profesionál je člověk, který se tím živí a tudíž by to byl v tomto případě chovatel, tudíž bychom se bavili o odchovně a odchovna...na tom se snad všichni schodnem (popř. výstavní nádrž, která byla zmiňována) je úplně něco jiného než nádrž, kterou máme doma a kde následně ryba trvale bydlí, kde se jí snažíme vytvořit co nejlepší prostředí k životu, prostě aby žila a nejen přežívala.

Přijde mi, že kdybych sem vlezla, napsala, že jsem profík a že beťák bude v pohodě v litrové elementce a že nic víc k životu nepotřebuje, že bude šťastnej a spokojenej, tak to bude ok a tudíž to budete brát jako profesionální názor a šoupnete si betu taky do litrovky....

No říkám si pořád lepší dvoulitrovka než ty kelímky, ve kterých jsou betty prodávány v obchodech...

17.2.2020 16:17
Dotaz

XXX.XXX.235.225

asnipetr napsal(a):
Vy nechápete, jak mohu srovnávat něco, co jsem tady nikdy nesrovnával.
Já zase nechápu, proč místo odpovědi na jasnou otázku mlžíte, odpovídáte na věci, na které jsem se neptal ani je nerozporoval, jak se mi snažíte vnutit. Dotaz ještě zesměšňujete. Že vy tu odpověď nevíte?! :-)
Nebo jsem se trefil do nějakého místního tabu? Že by zde bylo společensky nepřijatelné uvažovat o malých nádržích?

Rozumíte psanému textu? Já jsem vám odpověděla, zdůvodnila jsem svoji odpověď. Nikoho nezesměšňuji, jediný, kdo se tu chová nepříjemně, předpojatě a povýšeně, jste vy.

Vy prostě chcete slyšet, že zavařovačka je pro bettu ok. Prostě není, nebude tam dostatečná teplota bez topítka, nebude tam nezávadná voda bez filtrace, nelze tam dát rostliny, protože pak nemůže betta plavat a navíc rostliny jsou pro betty důležité. Prostě dodržujte pravidlo 1cm ryby a 1 litr volné vody a dojde vám, že 15 litrů je prostě dost na hraně.

Že na výstavě vidíte prodejní nádrže o malém objemu, protože jde o prodej na pár hodin, neznamená, že to je praktikovatelné dlouhodobě doma. Navíc ty nádrže mají často "spojenou vodu", tedy celkový objem je větší, hodnoty jsou tedy stabilnější, nekrmí se tam, někdy je tam i filtrace.

A opět zdůrazňuji - krátkodobý odchov centimetrového samečka v petce, kde se denně mění voda a je zajištěna její kvalita včetně tolik potřebné teploty prostě není pro dospělou devíticentimetrovou rybu dostačující!

17.2.2020 16:18
asnipetr

XXX.XXX.21.205

Hned kdesi na počátku jsem psal, že bojovnici chovat nehodlám a že mě to jen zajímá. To je fakt tak velký problém toto akceptovat.
Pořád pisete i něčem jinem, ale asi ne ze špatného umyslu. Téma už je daleko od původního. Pokud něco konkrétního zjistím, napisu to sem.
Profesionál - to by byl asi ten, co si s tim vydělává. Ale i ten, co chová na výstavy pro zabavu by mi stacil. Ostatně tezko udelat dělící caru. Pochybuji, ze by nikdy nic neprodal.

17.2.2020 19:09
asnipetr

XXX.XXX.52.52

Tak mi to nedalo, prošel jsem net. Nedělám si patent na nejsprávnější názor, nakonec si tu bojovnici pořizovat nemíním, což jsem psal několikrát a přesto mi pořád podsouváte (Sardullah), že ji chci dávat do lahve od okurek.
Nádrže pro chov JEDNOHO samce se udávají tak od 10 nebo 15 litrů.
Odchov tak od 30 l (samec a 2 samice).
Možná někde najdete něco jiného.
Toto nejsou dojmy, ale nalezl jsem to na několika místech, ty komerční jsem se snažil vynechávat, ale kdo to dnes na netu odliší, že? Odkazy jsem si neschovával, už je hledat ani nemíním.
Byl jste někdy někdo na výstavě se soutěží bojovnic? Musíte mi dát za pravdu, že si to nevymýšlím. To nebyly prodejní, ale výstavní nádrže. Ty ryby tam zcela jistě nebyly hodinu dvě. Jistě, nebylo to na trvalý chov - nebyly tam měsíc - to abych předešel dalším reakcím.
Nechápu, proč se kvůli jednomu zcela konkrétnímu dotazu zvedla taková vlna nevole a napsalo tolik OT textu.
Třeba jedna ukázka: Sice "Dotaz" vysvětlil, jak se do nádrže musí vejít topítko, filtr apod ale stále není jasno co "Dotaz" choval v 15l akváriu. Zda samotného samce anebo i s jinými rybkami. Na to jsem se ptal právě kvůli posouzení velikosti nádrže. Mně už je to ale jedno. Přešlo to do osobní roviny napadání a tedy nadále nezájem.

17.2.2020 20:37
Dotaz

XXX.XXX.235.225

asnipetr napsal(a):
Tak mi to nedalo, prošel jsem net. Nedělám si patent na nejsprávnější názor, nakonec si tu bojovnici pořizovat nemíním, což jsem psal několikrát a přesto mi pořád podsouváte (Sardullah), že ji chci dávat do lahve od okurek.
Nádrže pro chov JEDNOHO samce se udávají tak od 10 nebo 15 litrů.
Odchov tak od 30 l (samec a 2 samice).
Možná někde najdete něco jiného.
Toto nejsou dojmy, ale nalezl jsem to na několika místech, ty komerční jsem se snažil vynechávat, ale kdo to dnes na netu odliší, že? Odkazy jsem si neschovával, už je hledat ani nemíním.
Byl jste někdy někdo na výstavě se soutěží bojovnic? Musíte mi dát za pravdu, že si to nevymýšlím. To nebyly prodejní, ale výstavní nádrže. Ty ryby tam zcela jistě nebyly hodinu dvě. Jistě, nebylo to na trvalý chov - nebyly tam měsíc - to abych předešel dalším reakcím.
Nechápu, proč se kvůli jednomu zcela konkrétnímu dotazu zvedla taková vlna nevole a napsalo tolik OT textu.
Třeba jedna ukázka: Sice "Dotaz" vysvětlil, jak se do nádrže musí vejít topítko, filtr apod ale stále není jasno co "Dotaz" choval v 15l akváriu. Zda samotného samce anebo i s jinými rybkami. Na to jsem se ptal právě kvůli posouzení velikosti nádrže. Mně už je to ale jedno. Přešlo to do osobní roviny napadání a tedy nadále nezájem.

Víte co, s vámi nemá smysl ztrácet čas. Chovám betty roky a přesto se tu člověk akorát dozví, že podle nějakého teoretika, který o dané věci dle svých slov nic neví, není dostatečný akvarista na to, aby jeho názor, znalosti, praxe a zkušenost byly srovnatelné s teorií na netu . Proč teda po lidech chcete argumenty, když je totálně nepřijmete? Nemůžu za to, že máte problém s pochopením textu.

Jen doufám, že původní tazatel pochopil, že udržet nezávadnou vodu (amoniaku prostou) je snažší se vzrůstajícím objemem a že i ryby si zaslouží důstojný život ve vhodných podmínkách pro jejich druh. Doufám, že se nezařadí k ignorantům, co jen zkouší, co za nevhodné podmínky rybí organismus vydrží.

20.2.2020 13:40
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Sice jsem psal, že v tomto vláknu končím, ale úplnou shodou náhod jsem narazil na pěkný přehledný článek o bojovnicích a posílám odkaz. Pokud to někoho dalšího zajímá, může si to přečíst. Připadá mi, že autor ví, o čem píše. Samozřejmě mohu se mýlit.
Nijak nehodlám komentovat ani tento článek ani jiné příspěvky, z toho už jsem vyrostl.
http://maniakva.cz/casopis/akvarium07.pdf
str. 7-10

zivizna

22.12.2021 20:48
zivizna

XXX.XXX.243.113

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nutná filtrace do 10-ti litrového akvárka popř. jaké rybičky by byly nejvhodnější.

22.12.2021 22:17

zivizna napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nutná filtrace do 10-ti litrového akvárka popř. jaké rybičky by byly nejvhodnější.

10l není na ryby vhodné vůbec dle mého osobního názoru.
Možná tak šneky, krevety, nebo tam mít jen pár rostlinek. Ale rybicky tak od 20l a vejš.
10l v tom má někdo třeba jednu bettu, podle mě je to nedostacujici i pro jednu rybu.

22.12.2021 22:26
Dotaz

XXX.XXX.110.178

zivizna napsal(a):

Leda krevetky. Při dostatku rostlin lze jet bez filtrace. Ryby bych tam nedávala.

23.12.2021 07:35

zivizna napsal(a):

Žádné, je to malé i pro bettu.

0

23.12.2021 09:39
0

XXX.XXX.213.155

V deseti litrech bez filtrace a topítka chovám Phallichthys quadripunctatus a Heterandria formosa.

Dřív, též Phallichthys tico a Priapichthys nigroventralis.

Na to stačí při běžné údržbě i plastový úklidový kbelík na umývání podlahy, viz přidané dokumentační foto.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Janulkaxxx

1.2.2023 09:47
Janulkaxxx

XXX.XXX.218.199

Zdravím, chtěla bych se zeptat mám bettu samečka cca 10l akvarium, bez filtrace a vzduchování. Zatím pouze s umělou kytkou a řasokoulý, ale chtěla bych pořídit nějaké živé květiny ale jsou takové které nemusí mít filtraci a vzduchování? Děkuji

1.2.2023 10:27

Janulkaxxx napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat mám bettu samečka cca 10l akvarium, bez filtrace a vzduchování. Zatím pouze s umělou kytkou a řasokoulý, ale chtěla bych pořídit nějaké živé květiny ale jsou takové které nemusí mít filtraci a vzduchování? Děkuji

Řasokoulí.

10 litrů je málo. Filtraci potřebuje především rybka (+ topítko), ne kytky. A ty živé opatřete co nejdřív. A najděte si 126 předchozích vláken na téma betta a její chov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík