Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2006 17:25

Prosím o radu jak se mohu zbavit řas v akváriu

2.12.2006 21:57

morpheus z napsal(a):

Výměna 1/3 vody jednou týdně, vhodné osvětlení a dostatek býložravých (zaměřených na spásání řas) ryb. Ryby chovám více než 30 let a toto se mi nejvíc osvědčilo.

6.12.2006 19:39

chovatel napsal(a):
Výměna 1/3 vody jednou týdně, vhodné osvětlení a dostatek býložravých (zaměřených na spásání řas) ryb. Ryby chovám více než 30 let a toto se mi nejvíc osvědčilo.

Mám podobný problém. Nejdříve jsem měl zelené řesy, takové slabé nitky. To nevypadalo tak hrozně ale teď se vyskytuje řasa černá i na rostlinách a kamench, nevypadá to pěkně. Vodu měním 1/3 za 14 dní, svítím 10 hodin denně a nedovedu to zlikvidovat. Tyto černé řesy také nějaké rybky ''spasou''?

13.12.2006 12:46

morpheus z napsal(a):

Taky pravidelnš odkalovat, nepřekrnovat ryby a snížit průtok filtru na minimum, velký proud řasám vyhovuje a pořídit si rychle rostoucí rostliny, které odčerpají živyny řasám. Výborná ryba na řasy je parmička siamská.

vetrak: Jestli je to černá řasa zkus posílit osvětlení, kolik W máš na litr vody?

19.12.2006 17:19

borax napsal(a):
Taky pravidelnš odkalovat, nepřekrnovat ryby a snížit průtok filtru na minimum, velký proud řasám vyhovuje a pořídit si rychle rostoucí rostliny, které odčerpají živyny řasám. Výborná ryba na řasy je parmička siamská.

vetrak: Jestli je to černá řasa zkus posílit osvětlení, kolik W máš na litr vody?

Mám zářivku Phillips 840 - 0,3W na 1l vody a svítím 12 hodin denně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík