Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2006 19:55

JSEM ZAČÁTEČNICE A CHTĚLA BYCH SI POŘÍDIT PAVÍ OČKA KOLIK SAMCŮ NA 5 SAMIC???DÍKY

12.9.2005 18:04

miSka napsal(a):
JSEM ZAČÁTEČNICE A CHTĚLA BYCH SI POŘÍDIT PAVÍ OČKA KOLIK SAMCŮ NA 5 SAMIC???DÍKY

Je jedno kolik.

15.10.2005 15:34

miSka napsal(a):

Podle mě je nejlepší 1 samec na 2-3 samice, samec samice tak neprohání.

18.1.2006 14:36

miSka napsal(a):

je lepší mít víc samic, když mi zbyly dva samci a jedna samice tak chudáci samečci si pořád imponovali a chuderka samička byla v koutě mezi nima a vůbec nevypadala v pohodě

9.2.2006 19:55

miSka napsal(a):

muzes mit i samice bez samcu a bude se ti po nejakou dobu rozmnozovat. maji schopnost asi tri mesice si uchvat v tele zarodky. je to jedno, samci jsou barevnejsi a ladi vice oku. Vol jak sama budes chtit!

31.3.2006 22:46

miSka napsal(a):

3samce

5.3.2013 18:09
runcajz123

XXX.XXX.219.2

2samce

21.3.2013 18:15
honzapm

XXX.XXX.29.18

Záleží i na velikosti akvária.
Pokud je nádrž menší a málo zarostlá, je lepší dát jen jednoho samečka na pět samic.
Pokud je nádrž velká a oslabené samice po porodu budou mít možnost úkrytu,
může být samečků více, ale nedoporučuji to ani tak.
Samice pavích oček (zejména starší či hůře živené kusy) jsou porodem silně oslabeny
a pokud byste v malé nádrži měla mnoho hodně agilních (aktivních) samečků, mohli by je tito
jen dále a více oslabovat.

Co se oplodněnosti týče, stačí jeden sameček i na deset a více samiček.
Jedno oplodnění stačí až na čtyři porody.

Také je možné chovat pouze samečky, různých barev - pokud chceme barevnou podívanou.
A samičky mít samostatně či s jedním chovným samečkem např. v jiné nádrži nebo vůbec.

22.3.2013 21:42
atika

XXX.XXX.226.2

A když budu mít v akvu jen samečky, nebudou tím trpět? Nebo nebudou se prát? Mám teď samičku po porodu a je dost špatná (ale žere a snad se z toho dostane) a právě ji samec už zase nahání. Nebylo by lepší šoupnout ji na čas do menšího akvárka k potěru, kde by ji nikdo nenaháněl, aby se zotavila? Potěr je již větší a ona stejně prcky (ani úplně čerstvý) nežere.

25.3.2013 12:48
honzapm

XXX.XXX.29.18

Mohla jste samičku dát na porod jinam od ostatních a nechat ji tam i po porodu, do zotavení.
Cca 3 týdny.

Pokud je teď v nějaké nádrži jen s jedním samečkem, mohlo by být lepší (pro ni)
přelovit pryč toho samečka a ji nechat, kde je a kde je (zřejmě??) zvyklá.
Tj. samička není nucena se v oslabení přizpůsobit jinému akváriu, jiným hodnotám vody,
není stresována změnou a lovením atd. Na druhou stranu - paví očka jsou odolná velmi,
takže zase není třeba nad tím nějak moc dumat.
Jen posledních asi deset let už jsou paví očka tak hodně přešlechtěná a choulostivá,
že už ten jejich chov není tak bezproblémový, jako dříve.
Samice po porodu jsou slabší (zejména ty starší nebo hůře krmené)
a mláďata jsou náročnější na kvalitu vody, při vyšším obsahu dusíkatých látek se jim
deformuje páteř ve vývinu.
Samci s obřími ocasními ploutvičkami nevydrží už tak dlouho v TOP kondici.
Jeví zájem o samice tak první rok, či půl roku, někdy ani to ne a pak pomalu odcházejí.

Samotný sameček (nebo více samotných samečků) nijak netrpí. Vyzkoušeno.
Naopak prospějete samicím. To platí pro všechny živorodky.

Pouze samečkové mečovek by mohli zkoušet bojovat o dominantní postavení,
ale ve větší zarostlé nádrži, či v počtu samečků vyšším než 7-10 je to ok.
nejhorší jsou 2-3 samečkové - jeden vždy bude chtít být dominantní nad druhým.
Když jich ale bude hejno (např. 50 samic a 15 samců), tak je to nejlepší volba a cesta.

27.3.2013 09:36
atika

XXX.XXX.213.155

Díky.

28.3.2013 01:21
honzapm

XXX.XXX.29.18

Nemáte zač.

Přidejte reakci

Přidat smajlík