Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2007 17:15

U hřbetu mojí závojnatky se objevil bílý flíček. Vypadá to jako nějaká plíseň nebo tak něco. Přikládám fotky, snad se někomu podaří určit příčinu a určit, co to vlastně je a pokud možno i nějakou léčbu. Poslední dobou ta ryba občas plave i břichem nahoru, ale jakmile dostanou nažrat, tak se otočí bříškem dolů a normálně žere. Bříškem nahoru plave už tak cca čtvrt roku. Filtraci mám výkonou a vzduchování také. Druhá rybka, která je chována ve stejném akvárku je uplně fit.

Je možné, že by to bylo způsobené stářím rybky? Nevím, jak jsou staré, dostala jsem je, když někdo rušil akvárium
Předem díky za rady.

23.4.2007 17:16

rachel napsal(a):
U hřbetu mojí závojnatky se objevil bílý flíček. Vypadá to jako nějaká plíseň nebo tak něco. Přikládám fotky, snad se někomu podaří určit příčinu a určit, co to vlastně je a pokud možno i nějakou léčbu. Poslední dobou ta ryba občas plave i břichem nahoru, ale jakmile dostanou nažrat, tak se otočí bříškem dolů a normálně žere. Bříškem nahoru plave už tak cca čtvrt roku. Filtraci mám výkonou a vzduchování také. Druhá rybka, která je chována ve stejném akvárku je uplně fit.

Je možné, že by to bylo způsobené stářím rybky? Nevím, jak jsou staré, dostala jsem je, když někdo rušil akvárium
Předem díky za rady.

další foto, snad z toho bude možné něco poznat...

22.2.2008 19:19

rachel napsal(a):
další foto, snad z toho bude možné něco poznat...

Stále nikdo neví???

23.2.2008 00:28

rachel napsal(a):

Předem díky za rady.

mě to spíš připadá na nějaký vřídek,zkus zvíšit teplotu a přidej do vody sůl cca 100gr na 100l. vody,to plavání břichem vzhůru vypadá na nemocný plynový měchýř,bývá to z nachlazení

29.2.2008 11:56

polinky napsal(a):
mě to spíš připadá na nějaký vřídek,zkus zvíšit teplotu a přidej do vody sůl cca 100gr na 100l. vody,to plavání břichem vzhůru vypadá na nemocný plynový měchýř,bývá to z nachlazení

Jé, děkuju moc. Konečně někdo, kdo mi poradil. Ještě jednou díky.
A ještě jeden dotaz, z čeho se ten vřídek mohl udělat???
Jsem začátečník, tak o tom ještě moc nevím. Díky az odpověď.

1.3.2008 11:38

rachel napsal(a):
Jé, děkuju moc. Konečně někdo, kdo mi poradil. Ještě jednou díky.
A ještě jeden dotaz, z čeho se ten vřídek mohl udělat???
Jsem začátečník, tak o tom ještě moc nevím. Díky az odpověď.

těch možností je moc mohla se o něco škrábnout,nebo špatná voda atd ,tím bych si hlavu nelámal hlavně ať se uzdraví,pak písni jestli se uzdravila

28.3.2009 21:06
rachel

XXX.XXX.135.187

polinky napsal(a):
těch možností je moc mohla se o něco škrábnout,nebo špatná voda atd ,tím bych si hlavu nelámal hlavně ať se uzdraví,pak písni jestli se uzdravila

Tak píšu dodatečně, že se závojnatku nepodařilo uzdravit :-((
Asi necelý měsíc po zadání dotazu zde na ifauně rybka umřela,
Nevím, jestli stářím a nebo kvůli tomu vřídku...

14.7.2011 12:47
klarq

XXX.XXX.161.78

pokut pokut ste jí při vímněně vody nedal(a) odstátou mohlo to být stoho ale stáří svou roli také sehrálo smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík