Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2007 15:08

Ahoj
mám karase zlatého
Je v jednom akvárku ale nyní ho stěhuji do jiného
Strašně oždibuje a vytrhává rostliny
Zkrátka je zbytečné dávat k němu rostliny
Je nějaký jiný způsob než neustálé kupování a vyhazování rostlin nebo koupení rostlin umělých?
Díky
Terka

7.12.2007 20:11

zviratkomilacek napsal(a):
Ahoj
mám karase zlatého
Je v jednom akvárku ale nyní ho stěhuji do jiného
Strašně oždibuje a vytrhává rostliny
Zkrátka je zbytečné dávat k němu rostliny
Je nějaký jiný způsob než neustálé kupování a vyhazování rostlin nebo koupení rostlin umělých?
Díky
Terka

Jo akva bez rostlin, rozhodně je to lepší než ty plastové kýče. Oždibuje i anubias? Ten je celkem tuhý nebo vzrostlá vallisneria gigantea...

29.12.2008 11:23
zviratkomilacek

XXX.XXX.113.72

borax napsal(a):
Jo akva bez rostlin, rozhodně je to lepší než ty plastové kýče. Oždibuje i anubias? Ten je celkem tuhý nebo vzrostlá vallisneria gigantea...

Tak anubias ne.....

30.12.2008 05:04
reeve

XXX.XXX.243.20

zviratkomilacek napsal(a):
Tak anubias ne.....

Tak mu tam dejte anubiasy, nic tužšího už v akváriu neroste (jo, pár měsíců pod vodou vydrží i "tchynin jazyk" - Sansiviera, ale to jaksi není vodní rostlina).
Karasi jsou holt čuňata, která ničí rostliny a bagrují dno, s tím se prostě budete muset smířit...

6.2.2009 19:10
sona1

XXX.XXX.248.253

reeve napsal(a):
Tak mu tam dejte anubiasy, nic tužšího už v akváriu neroste (jo, pár měsíců pod vodou vydrží i "tchynin jazyk" - Sansiviera, ale to jaksi není vodní rostlina).
Karasi jsou holt čuňata, která ničí rostliny a bagrují dno, s tím se prostě budete muset smířit...

Zdravím,

musím nesouhlasit s reeve. Zlaté rybky (ať už karsi nebo jiné formy) jsou sice nenažrané a rostlinky tvoří významnou část jejich jídelníčku, ale akvárium s nimi rozhodně nemusí připomínat rybník. Tuholistých vodních rostlin je víc druhů a čistou vodu zajistí dobrá filtrace. Já mám "smečku" 12- ti závojnatek různého stáří, velikost 5- 20 cm, akvárium hezky zarostlé s křišťákovou vodou. Mám u nich 3 druhy anubisů, hnědovky a kryptokoryny, všechny druhy hezky rostou. Ale rostlinnou stravu jim pravidelně přidáván- pěsttuji jim v jiném akváriu obyčejný okřehek (takové ty malinké kulaté lístečky co v krátké době pokryjí celou hladinu rybníka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík