Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s vodním šnečkem Ampulárií? Hodně nám okusují rostliny v akva. Jeden druh už úplně zlikvidovali.
Co jim máme dávat na krmení?
Mysleli jsme, že nám šneci budou aspoň trošku "ničit" řasu, ale zdá se nám, že to moc nedělají.....
Prosím, můžete mi odpovědět na email: niky1159@seznam.cz
Za odpověď Vám předem děkuji. Nikola.
niky1159
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s vodním šnečkem Ampulárií? Hodně nám okusují rostliny v akva. Jeden druh už úplně zlikvidovali.
Mysleli jsme, že nám šneci budou aspoň trošku "ničit" řasu, ale zdá se nám, že to moc nedělají.....
Stále vžitá představa, že plži dokáží zlikvidovat řasy v akváriu. Občas si řasy zobnou, to ano, udělají v ní cestičku, ale rozhodně se nijak nepodílejí na jejich regulaci. Rostliny ano, ty jim zachutnají. JInak Ampularie (Pomacea) se živí vším co je k snědku, tedy i akvarijním krmením, mrtvolkami ryb, rostlinami, řasami.
MT
niky1159
napsal(a):
Dejte jim trochu špenatu (mražený stačí jim obyč. s marketu) bez smetany.