Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2008 11:07
kikuska

XXX.XXX.241.101

Ahoj,

nechodím sice na rybky skoro vůbec, ale musím se někdě "vykecat"

Přibližně 13 let bylo doma akvárium, přibližně 9 let jsme pořídili nové, které bylo zcela v mé kompetenci. Osádka, vybavení, rostliny, údržba, vše. Díky stěhování jsem tři roky měla akvárium zrušené.
Nyní se blýslko na lepší časy a stojan s akváriem (pod ním je ještě akvaterárium pro zimní čas želv nádherných, které jsou jinak venku) se opět bude zařizovat.

Jeho objem je tuším 220l, je hodně vysoké, měla jsem problémy ho nachystat tak, aby nevypadalo nahoře natolik prázdné. 3 roky jsem na akvaristiku hodně zanevřela a teď jsem z toho nervózní. Přemýšlím na osádkou, rostlinami, vším a zjišťuji, že spousta věcí mi z hlavy vypadla, nepamatuji si.

Samo že ve volných chvílích třímám v rukou svou oblíbenou literaturu této tematiky,ale i tak.
¨
Je tu někdo z Vás, kdo se také po dlouhé prodlevě opět vrátil k chovu ryb?

10.12.2008 19:46
mozaik

XXX.XXX.16.125

kikuska napsal(a):
Ahoj,

nechodím sice na rybky skoro vůbec, ale musím se někdě "vykecat"

Přibližně 13 let bylo doma akvárium, přibližně 9 let jsme pořídili nové, které bylo zcela v mé kompetenci. Osádka, vybavení, rostliny, údržba, vše. Díky stěhování jsem tři roky měla akvárium zrušené.
Nyní se blýslko na lepší časy a stojan s akváriem (pod ním je ještě akvaterárium pro zimní čas želv nádherných, které jsou jinak venku) se opět bude zařizovat.

Jeho objem je tuším 220l, je hodně vysoké, měla jsem problémy ho nachystat tak, aby nevypadalo nahoře natolik prázdné. 3 roky jsem na akvaristiku hodně zanevřela a teď jsem z toho nervózní. Přemýšlím na osádkou, rostlinami, vším a zjišťuji, že spousta věcí mi z hlavy vypadla, nepamatuji si.

Samo že ve volných chvílích třímám v rukou svou oblíbenou literaturu této tematiky,ale i tak.
¨
Je tu někdo z Vás, kdo se také po dlouhé prodlevě opět vrátil k chovu ryb?

Ahoj, jsme na tom asi podobně. Já jsem si po 5 letech pořídil 8 akvárek. Není to z komerčních důvodů, ale jen tak. Jsou od 50 do 200 l a mám v nich převážně ancistrusy. Je mi líto nechat požrat jejich potěr kohaku mečovkám, tak proto mám těch akvárek víc, aby mladé obou druhů přežily. Literatura v tomhle tolik nepomůže jako internet, kde jsou odpovědi na všechno. Při zařizování společenského akvárka bych třeba já dal přednost tomu, aby druhy ryb byly z jednoho kontinentu, pak aby byly velikostí sobě odpovídající a aby vykryly většinu sloupce vody. Pak už jen zbývá vybrat si druhy a podle jejich nároků se rozhodnout. Mě už to zase chytlo a je to paráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík