Můžu dát akvárium na okno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2009 21:59
esssi

XXX.XXX.50.115

Chci malé s pavíma očkama, okno je směrem na západ...

25.2.2010 19:20
monakra

XXX.XXX.179.2

esssi napsal(a):

teda já nevím, ale nebude se rychleji kazit voda od sluníčka? já měla akvárko normálně v bytě a pak jsem ho musela posunout aby mi do něj nešlo světlo od okna a nekazila se tak rychle voda.Jako to slyším poprvé na okno :) ale uvidíte třeba někdo ještě poradí.

25.2.2010 22:22
samyasa

XXX.XXX.62.39

esssi napsal(a):

na okno radši ne, jednak tam hrozí kolísání teploty po osvitu sluncem a další věc je ta, že se vám tam hrozně rychle přemnoží řasy, jak zelené na skle, tak sinice.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2010 02:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

samyasa napsal(a):
na okno radši ne, jednak tam hrozí kolísání teploty po osvitu sluncem a další věc je ta, že se vám tam hrozně rychle přemnoží řasy, jak zelené na skle, tak sinice.

já akvárko na okně měla, ale směrem na severovýchod a na léto jsem ho přesouvala trochu dál od okna (ca 1m) - malý 20l akvárium s hustým porostem kryptocorynu a jávskýho mechu, tři tetry, spousta šneků, dno z větších oblázků, bez techniky. Zatím nejvyváženější akva co jsem kdy měla. Žádný řasy, neduhy, kromě krmení ryb, občasnýho "vypletí" mechu, doplňování odpařené vody a 2-3x ročně odčerpání části kalu na dně nepotřebovalo vůbec nic.

Pokud teplota kvůli přímému slunci nebude kolísat víc než osazenstvo snese a pokud máte v akváriu dobrou biologickou rovnováhu (dostatek rostlin a míst pro bakterie odbourávající odpad), můžete mít akvárium i na okně. Růst řas se dá případně korigovat pořízením řasožravých druhů - ancistrus, šneci...

18.10.2010 17:29
dav37

XXX.XXX.66.86

Radši ne,budou tam řasy a různé sinice.Když navíc máte okno na jihu rybám to nedělá dobře.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík