Proč mi ryby ihned po vpuštení do akvarka hynou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2010 00:37
kovato

XXX.XXX.212.213

Proč mi ryby ihned po vpuštení do akvarka hynou?Co dělám špatně?teplota vody je 24 stupnů a taky sem tam dal přípravek na zničení chloru a ryby které nelekly hned lekli za pár hodin.Jedná se o živorodky platy, mečovky,black molly a taky ancitrusy a skaláry.Poradte prosím.smajlík

28.12.2010 14:35
loufan

XXX.XXX.155.190

Všechno z akvária vytáhněte, pořádně vyvařte, nádrž řádně umyjte a zkuste o znovu, dejte přípravek na odstranění chloru a nechte akvárko s rostlinami a zaplým filtrem běžet týden, pak vpusťte ryby

28.12.2010 19:08
krysak

XXX.XXX.3.66

loufan napsal(a):
Všechno z akvária vytáhněte, pořádně vyvařte, nádrž řádně umyjte a zkuste o znovu, dejte přípravek na odstranění chloru a nechte akvárko s rostlinami a zaplým filtrem běžet týden, pak vpusťte ryby

Tak já bych nic nevyvařovala, proč? Do vody bych nedávala žádný přípravek na odstranění chlóru. Prostě do akvárka napustit vodu, nasadit co nejvíc rostlin, zapnout filtr a světlo a týden až 14 dní se kochat :-) Potom přidat dvě tři rybky a čekat další týden, postupně přidávat další rybky, ne všechny naráz! Hlavně nepřerybnit a dát rybky, které odpovídají velikosti vaší nádrže (např. skaláry mají mít min. 50cm vysoké akvárko). Tak ať se daří :-)

12.1.2011 09:57
markemic

XXX.XXX.41.2

Ono ne všechno jde hned. Zrovna novému akváriu jedině prospěje,když ho napustíte,osadíte rostlinami,zapnete filtr,osvětlení, přidáte nějaký ten přípravek na úpravu čerstvé vody a necháte třeba i měsíc zaběhávat. Chce to vůli vydržet,ale pak to za to stojí:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík