Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat,protože jsem v tom úplný začátečník,chceme naši dceři koupit do pokojíčku nějaké menší akvárium a do něj rybku bojovnici. Nemám s tím žádné zkušenosti,tak bych rád kdyby jste mi poradili co vše bych měl koupit aby se rybce dobře dařilo. Jde mi jaké akvárium,jaké osvětlení k němu,jaký filtr a tak... Co jsem už četl tak než sety je si lepší akvárium sestavit. Předem děkuji za rady a tipy. S pozdravem Petr.
Remy
XXX.XXX.64.100
Dobrý den,
Já mám bojovnici - samečka v 54 litrovém akvárku spolu s pěti razborami klínoskvrnnými a třemi black mollami. Na dně mám jemný říční písek, kameny a kmen. Co se rostlinek týče, doporučuji rychle rostoucí nenáročné rostlinky například: bahnatka bezstopečná, jávský mech, šípatky, menší šípatkovce... A některé na světlo nenáročné rostliny například anubiasy, hnědovka... V akvárku mám fitřík duetto 100, pro malé akvárko s pár rybkami stačí i cenově dostupné filry od atmanu nebo ,,bublifuky´´
http://shop.miga.cz/index.php?path=242_41_260&sort=2a&strana=3
vzduchování není třeba, dále mám topítko (24 - 25 stupňů) a osvětlení 20W zářivka. Jinak bojovnice lze prý chovat i v menších nádržích bez jakékoliv techniky, myslím si však, že je filtrace vhodnější a že teplejší vodou také nepohrdnou, i když v tomto ohledu se názory liší viz nemoderovaná diskuse. Chov bojovnice určitě zkuste, jsou to krásné rybky a dcerka bude mít určitě radost, kdyby něco tak napište ať se daří