Oxid dusičitý v akváriu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2011 09:07
vatak

XXX.XXX.0.242

Dobrý den, prosím o pomoc. Máme 2 měsíce založené akvárko 550l. Snažil jsem se dodržet všechny základní postupy při zakládání akvarka.Pořídil jsem si testy 5v1 a před 3 dny jsem naměřil NO2. Každý den měním třetinu vody v akvariu, ale pořád naměřím NO2. Co s tím udělat, abych snížil NO2? Prosím o rady. Děkuji moc PS: Navíc se mi objevil na parmičce červenoploutvé a sumečkovi žraločím nějaký parazit kulovitého tvaru asi 3mm dlouhý, jemně nazelenalý. Nevíte co to je za parazita? Nikde jsem to zatím nenašel. Prosím poraďte. Děkuji

28.10.2011 19:25
chovatel

XXX.XXX.90.1

Z toho mála informací bych problém s NO2 hledal v rozkládající se organické hmotě. A jsou v podstatě 2 možnosti. První je překrmování ryb (přebytek krmení zapadá do písku a rozkládá se) a nebo druhá možnost je rozklad odumřelých kořenů a oddenků zasazených rostlin. Předpokládám, že jste neprováděl hnojení rostlin!!! Řešením je vyčistit dno - dokonale vyprat písek.
Parazitem by mohl být kapřivec. Nejrychlejším řešením je odlovit rybu a kapřivce odloupnout.
Zdraví O.

28.10.2011 20:29
vatak

XXX.XXX.0.242

Bylo mi doporučeno než se akvarko zaběhne nehnojit, tak jsem nehnojil. Krmím po trochách jednou za dva dny. Je možné, že by NO2 způsobil dřevěný kořen, který jsem dal do akvárka v pondělí? V neděli jsem odkaloval a zas tak špinavé dno nebylo. Co se týče toho parazita, podle obrázku, kapřivec to není. Parazit v akvarku vypadá jako bílá nitěnka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík