Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2013 20:57
petan

XXX.XXX.105.194

Dobrý den,

mam poprvé bojovnici.Nejdřív jsem samce měla v akvarium pro betta bojovnice asi 2litry.Dneska jsem mu koupila akvarium cca. 20litrů, jen nevím jestli je vhodný pro bojovnice? Ve zvěrimexu mi řekli že anno, ale mě příjde na něj strašně velké. Neudusí se tam? Jestli máte někdo zkušenosti s produkty Atison Betta ?Totiž jsem si objednala přípravek na vodu, a žrádlo.

Moc díky za všechny rady.
Petra

10.5.2013 13:32
balisek

XXX.XXX.165.178

A proč by se měl beťák udusit? Dvacítka je pro něj přesně akorát - doplavat k hladině dokáže "levou zadní ploutví".smajlík

Nové akvárium je kompletní set (filtr, topítko, osvětlení) nebo jen samotná nádrž? Betku lze chovat i v akváriu bez filtru, v takovém případě je však potřeba každý druhý až třetí den odlévat cca 1/3 vody a nahrazovat jí čerstvou - jinak by rybce hrozila otrava dusitany. V případě akvária s filtrací lze interval částečné výměny vody (opět jen 1/3) natáhnout na jeden týden. V žádném případě však nevyměňujte všechnu vodu a nedrhněte z gruntu akvárium, jak jste to asi dělala u původní malé nádržky.

Chemii na úpravu vody nepotřebujete. Dnešní vodovodní voda je mnohem vyšší kvality s nižším obsahem chlóru než kdysi, tudíž stačí nechat vodu dvě tři hodiny odstát a můžete jí rovnou nalévat do akvária.

Krmení Atison Betta neznám. Beťáky lze krmit buď speciální potravou pro bojovnice (např. SERA Bettagran, TETRA Betta flakes, DAJANA Betta apod.) nebo prakticky jakýmkoliv kompletním krmivem pro tropické rybičky. Rádi také přijímají živou či mraženou potravu (artemie, patentky, cyklop apod.). Mražené krmení se běžně prodává v zverimexech jako tzv. "čokoláda" (mražené kostky v platíčku). S živým či mraženým krmivem ale opatrně - dávejte jen menší množství (tj. ne celou kostku), protože nesnědené zbytky potravy jsou hlavním "kazičem" vody.

21.5.2013 13:08
koikapor

XXX.XXX.196.158

Môj beťák je v 400, áno 400 litroch a má sa fajn, má 2 samičky, začal stavať penove hniezdo, ja osobne tie malé 1 -2 litrové akva akože pre bety nemusím, asi mám na ne alergiu, inač žerie mrazené patentky, artemiu, hocijaké vločkové, granule a sem tam uloví aj malú gupku,

21.5.2013 13:10
koikapor

XXX.XXX.196.158

A ešte ma napadlo, na chémiu sa vyprdni, stačí pravidelne meniť časť vody a je to ok, nech sa darí, Palo

Přidejte reakci

Přidat smajlík