Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2013 20:29
valekchov

XXX.XXX.142.185

zdravim mam 80l akvarium....zasadil jsem rostlinky pohnojil je....dekorace vše uz je na miste...napustil jsem ho vodou....vim ze bych mel cekat par týdnu nez se vše srovna....(ale kdo by to vydrzel) proto prosim o radu....kdy nejdrive mohu dat par rybek..a jake jsou nenarocne a vydrzi to v novem akvarku diky moc za radu...=)

Neregistrovaný uživatel

9.11.2013 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Asi po týdnu ale čím později tím lépe, dřív než tam dáš ryby musí celý ten týden běžet filtr.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2013 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Můžeš zkusit dánia a nebo parmičky nádherné, stěmi mám velmi dobré zkušenosti ale ničí jemnolisté rostliny ale jinak je můžu jedině doporučit, oba tyto druhy je nezbytné chovat alespoň po 6-ti kusech.

9.11.2013 22:13
valekchov

XXX.XXX.142.185

dnes ho mam napustene druhy den.....pridal jsem tetra safe start...a psali ze rybicky muzou do hodinky jit do akvaria...co si o tom myslite....=) jsou tam 2x ancitrus,2x black molla,3x paví očko...=)

Neregistrovaný uživatel

12.11.2013 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Můžete zkusit, rybičky to nejspíše přežijí ale nevím jestli akvárium takhle narychlo založené bude plnit svůj dekorativní účel.

19.11.2013 16:21
koikapor

XXX.XXX.196.158

treba byť veľmi opatrný, viem aj ja som bol nedočkavý, ale aj tieto prípravky môžu narobiť paseku, pretože v takto narýchlo založenom akváriu nieje žiadna rovnováha, čo sa môže po chvíli ukázať. preto je lepšie predsa len počkať, ak by boli problémy tak mente štvrtinu vody obdeň
palo

19.11.2013 17:14
balisek

XXX.XXX.165.178

valekchov napsal(a):
dnes ho mam napustene druhy den.....pridal jsem tetra safe start...a psali ze rybicky muzou do hodinky jit do akvaria...co si o tom myslite....=) jsou tam 2x ancitrus,2x black molla,3x paví očko...=)

Nechápu smysl Vašeho dotazu, když jste po pár hodinách ty ryby do akvária stejně nacpalsmajlík Co to udělá s nádrží bez fungující nitrifikace, ví bůh...

Co můžete pro ryby udělat, je pořídit si kapkový test na přítomnost dusitanů (NO2) a kvalitu vody pravidelně měřit. Kvalitní, dostupný a relativně levný je např. Azotin od Rataje (stoji do 100,- Kč). Jen co zjistíte zvýšenou hladinu NO2, okamžitě vyměňte 1/3-1/2 objemu nádrže - podle potřeby klidně obden nebo dokonce denně. Tuhle proceduru praktikujte do doby, než se hladina NO2 ustálí na hodnotách kolem nuly, což otázka několika týdnů.

Žádné "kouzelné vodičky" Vám ze dne na den z čerstvé nádrže zaběhlou neudělají! Užitečné nitrifiakční bakterie chtějí svůj čas, než se dostatečně rozmnoží a začnou plnit svou funkci. Na druhou stranu přípravky jako je Safe Start (Tetra), Nitrivec (Sera) nebo Biofiltr (Dajana) mohou celý proces TROCHU urychlit, takže s nimi nic nezkazíte. Druhou možností je požádat nějakého spřízněného akvaristu se zdravým a zaběhlým akváriem, aby Vám odebral trochu vody ze své nádrže a vyždímal do ní filtr. V této "špinavé" vodě pak properete filtr ze svého akvária.

Prospěšné jsou i rychlerostoucí plovoucí kytky - čím víc, tím lépe...

Přidejte reakci

Přidat smajlík