Beta bojovnice - podivné chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2013 23:26
martinaaak

XXX.XXX.116.213

Ahoj, před 3 dny jsem si koupila Betku, nebyla ani aktivní, ani pasivní, plavala chvíli při dně, chvíli lítala přes celé akvárko. Dnes jsem jí donesla filtr, protože se včera udělal mírný povlak na hladině (prý je to normální, buď to zmizí nebo to zvládne filtr). Jenže od doby, co jsem filtr zapojila, je rybka hrozně neklidná, má tikavé pohyby, leká se ničeho, nadechuje se i 4 x do minuty, plave se a tam nalepená na přední stěně akvárka. Může to být tím filtrem? Zvykne si? Nebo je nějak špatně provzdušněná voda?(U filtru jsem vzduchování vypla, protože z bublinek se mohla rybička pomalu umlátit o stěnu akvárka a začala plavat mírně na boku). Prosím o radu, mám o ni strach :(

13.11.2013 21:30
balisek

XXX.XXX.177.233

Pravděpodobně máte filtr nastavený na příliš vysoký výkon. Betta není právě zdatný plavec a silný protiproud jí nedělá dobře. Stáhněte průtok filtru na minimum a pokud to nejde, bude potřeba pořídit jiný, méně výkonný. Optimálně by měl filtr za hodinu profiltrovat 1-2násobek čistého objemu vody v akváriu.

22.11.2013 17:50
ivelinka62

XXX.XXX.96.60

Chtěla bych se zeptat jak velké máte akvarko? Protože my máme to speciální pro Bety a nemáme žádný filtr ,ale každý týden ji měníme vodu. A nechci nic říkat, ale když můj se začal obracet na bok potom umřel. smajlík

22.11.2013 21:36
balisek

XXX.XXX.177.233

"Speciálním akvárkem pro betty" máte na mysli tu miniaturní umělohmotnou krabičku? Pokud ano, měňte cca 1/2 objemu vody obden nebo i denně - jinak beťák brzy skončí jako ten předchozí.

A především mu rychle pořiďte nádrž o objemu alespoň 10 l - se živými rostlinami, topítkem, krytem a světlem (stačí i stolní LED lampička)!

9.12.2013 00:39
michal.siegel

XXX.XXX.20.154

To ano, nejhorší je vidět je v komerčních zverimexech (můj termín pro zverimexy a Olympii a podobných obchodních komplexech) naskládané v krabičkách o objemu 50ml. Chápu, že spolu nemohou být, ale tohle je vážně extrém.

Elis prusov

1.6.2016 06:15
Elis prusov

XXX.XXX.209.222

Mám samečka bety bojovnice ase před týdnem se začal chovat divně. Chvíli létá po akvárku jako splašený a chvíli je úplně klidný. Moje akvárko má rozměry 30×15×20cm a čistím ho 1× týdně. Nevíte čím to může být?

1.6.2016 11:30
amiš

XXX.XXX.11.174

Holt mu hrábblo, mlže se stát u rybek v miniakvárcích a koulích.

1.6.2016 17:02
linduš

XXX.XXX.79.4

Elis prusov napsal(a):
Mám samečka bety bojovnice ase před týdnem se začal chovat divně. Chvíli létá po akvárku jako splašený a chvíli je úplně klidný. Moje akvárko má rozměry 30×15×20cm a čistím ho 1× týdně. Nevíte čím to může být?

Já se zeptám, je tam filtr? jak ho čistíte?
jsou tam živé rostliny?
jak konkrétně čistíte akvárko?
jak dlouho máte tuhle rybu v těch 9 litrech?

1.6.2016 22:57
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Elis prusov napsal(a):

Ano vím a dá se na to přijít následujícím pokusem přeneseným na člověka. Ráno si připravte svačinku a 1 - 3 litry tekutin, pak se zavřete na WC a celý den a noc tam zůstaňte. Až dostanete hlad, tak si snězte tu svačinu. Pokud budete mít žízeň, tak se napijte. Až vás to moc nebude bavit, tak si udělejte pár dřepů.
A druhý den sem dejte fotku toho super akvárka.

2.6.2016 15:51
linduš

XXX.XXX.79.4

tomvoj napsal(a):
Ano vím a dá se na to přijít následujícím pokusem přeneseným na člověka. Ráno si připravte svačinku a 1 - 3 litry tekutin, pak se zavřete na WC a celý den a noc tam zůstaňte. Až dostanete hlad, tak si snězte tu svačinu. Pokud budete mít žízeň, tak se napijte. Až vás to moc nebude bavit, tak si udělejte pár dřepů.

Tohle je dobrý

3.6.2016 07:56
rencamo

XXX.XXX.224.98

tomvoj napsal(a):

Připojuji se, dokonalé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík