Akvárium a stavební ruch

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2014 17:21
šavlozubka

XXX.XXX.60.9

Zdravím
momentálně mám doma dvě akva "v rekonstrukci" (100 a 300 l), ale mám drobný problém do budoucna. Bude se v bytě dělat nová elektrika, čiliže semo-tamo nepůjde proud (to se dá určitě řešit výměnou vody a nikdy to nebude na moc dlouho - tedy bylo mi řečeno, když se sekalo u rodičů tak ty výpadky nikdy na dlouho nebyly) ale hlavně se budou sekat zdi, takže nepořádek a prach všude. Mám tedy slíbeno, že ke mě do pokoje kde jsou i ryby se jen prosekají otvory k zásuvkám (nerozumím tomu, jen tlumočím), že se pokusí zásah zminimalizovat. Kažodpádně mi jde o to, jak akvárka co nejlíp uchránit prachu a případnéhio poškození, aniž bych je musela moc stěhovat a pořád byla možná údržba. Počítám s odtažením od stěn do středu pokoje a se zaplachtováním, zaigelitováním. Původně jsem právě z tohodle důvodu chtěla s rekonstrukcí počkat až bude elektrika hotová, ale vnější okolnosti a nátlak rodiny ("Dyť ty ryby nejsou vidět, tak s tím něco dělej nebo to zruš") mě donutil to udělat hned a nerada bych je za půl roku za rok rekonstruovala znova nebo v tom horším případě zachraňovala ryby v kýblech a sháněla na rychlo nový akva z toho jedno atypických rozměrů. Napadá někoho ještě něco jak je ještě líp zabezpečit a ryby uchránit stresu? Díky za nápady.

3.2.2014 14:28
honzapm

XXX.XXX.29.18

"Dyť ty ryby nejsou vidět, tak s tím něco dělej nebo to zruš" - hm, to je znám přesně.

U nás totéž. A ještě cosi o vyhozených penězích za čudly a zbytečné práci a škody
proudu a vody atd.

Po dobu stavebních prací je nutno vypnout vzduchovací motorek (pokud je).
Jinak, je-li akvárium s kvalitním krytem, není potřeba to nějak moc řešit. Jen vypnout ten
motorek. Popř. zakrýt akvárium tmavou látkou a vypnout osvětlení, aby ryby neměly
zbytečný stres z nadměrného pohybu dělníků (např. v bílých kombinézách).
Bílá ryby obecně velmi ruší.
Pokud jsou někde otvory (pro kabely, vzduchovací hadičky atd.), tak ty dočasně zalepit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík