Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den všem chovatelům!
Co byste mi doporučili do akvária 150l za osazenstvo? Plánuji Amazonku, hustě zarostlou rostlinami. Jde mi hlavně o to, aby se ryby vzájemně nervaly, aby to pěkně vypadalo a neklepší by bylo, kdyby to bylo něco klidnějšího, co není tolik aktivní. Můžete vkládat i fota svých Amazonských nádrží pro inspiraci.
Děkuji za tipy.
Oťas
dobrý den já tam mám 2 cichlidy papouščí pak tam mam 2 krunýřovce 4 sekavce 2 čichavce perleťové pak 4 parmičky sijamské jsou to všechno velice klidné ryby mám syce 200 l akvárko ale myslím že ryby které jsem tady napsala se vám tamk vejdou obvzlášť doporučuji ty čichavce pokud tam budete mýt plovoucí rostliny
napsal(a):
Dobrý den všem chovatelům!
Co byste mi doporučili do akvária 150l za osazenstvo? Plánuji Amazonku, hustě zarostlou rostlinami. Jde mi hlavně o to, aby se ryby vzájemně nervaly, aby to pěkně vypadalo a neklepší by bylo, kdyby to bylo něco klidnějšího, co není tolik aktivní. Můžete vkládat i fota svých Amazonských nádrží pro inspiraci.
Děkuji za tipy.
Oťas
Když je to s rostlinami tak bych to udělal asi takhle .......1,2-1,3 nějakých Apistogram, 1-2 hejna malých teter(neonky, t. žhavé, krvavé...) ke dnu Corydoras a Ottocinclus, k hladině nějaké menší sekernatky. Do volné vody by mohli přijít ještě skaláři, akary hnědé nebo kančíci šikmopruzí ale ty už bych tam já nedával.
Děkuji za názory. Z Vašich návrhů jsem tak nějak sestavil osazenstvo: 2xKrunýřovec síťovaný (Pterygoplichthys gibbiceps), pár Ancistrus ssp. (dospělci), hejno 10 neonek nebo danií, 5 skalárů a 10 plat nebo mečovek. Do toho mi možná ještě přibudou paví očka od známého. Co na to říkáte?
Oťas
Pravda, nejsou, ale musím tam něčím vyplnit místo, nějakou hejnovou rybou. Gibbicepsy mám už z minulého akvárka, a byli docela drazí, tak jsem si je nechal. Co byste doporučil místo plat a danií?
Oťas
Mě tedy tetry žhavé, krvavé, rudé aj. přijdou rvavé dost.
Osobně miluji červené neonky v neomezeném množství.
Tj. pokud nádrž potřebujete vyplnit, tak si jich tam pořidte tak 100-120 a máte to.
Při takovém množství se vám je např. zde na iFauně podaří jistě sehnat za levný peníz.
Jinak mám rád ještě černé neonky, pokud byste to chtěl mít rozmanitější.
Jsou krásné a také velice klidné.
Skaláry jsou u mne dost teritoriální, vždy se najde nějaký jedinec (jedinci),
kteří útočí na ostatní. Ti pak zůstávají schovaní a nemám z toho dobrý pocit.
Osvědčilo se mi je chovat pouze v páru. Tak, myslím, vynikne i krása jednotlivých exemplářů.
Mám rád Corydoras Panda. A platy bych tam klidně zařadil, těch "pár" zoogeografických
kilometrů, myslím, není vůbec důležitých. Velice klidná (samci) je např. Plata korálová.
Jinak doporučuji samce jen jednoho. I když budete mít třeba 15-20 samic, tak jeden stačí.
Můžete tam místo plat dát i mečovky nebo velifery.