Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2014 17:02
matespraha

XXX.XXX.211.29

Dobrý den,

prosím zde o radu týkající se vodní želvy. Neřadím se mezi zkušené chovatele ale také ne mezi amatéry. Mám zkušenost se želvou nádhernou, kterou jsem zachránil od známého. Ten si představoval, že se bude starat o darovanou želvu (v té době cca 4-5 cm) v lavoru bez jakéhokoliv vybavení,přísunu světla.. atd. = že se jednalo o otřesné podmínky, zde se mnou bude souhlasit doufám každý. Je tomu pár let a z malé želvičky je už pořádná želva :)

Neorientuji se ve vyhláškách a "180" stran CITES jsem nečetl. S ohledem na tyto informace Vás prosím jen o příspěvky, které budou k věci a budou plodné. Ti co zde jen kritizují, prosím nepište.

Mám k tomuto účelu akvárium 100x40x50 (200l) a rozhodl jsem se pro o něco menší druh želvy malované / pestré nebo želvu mapovou / mississippskou. (Chrysemys picta belli nebo Graptemys geographica / kohnii). Oba druhy nejsou k sehnání. Jak už jsem zmínil, neorientuji se v zákoně a želvu chci pouze jednu.

Informaci či případné nabídky mi můžete napsat na email: mates.free1@seznam.cz

Předem děkuji za odpověď.

Martin

16.8.2014 14:12
jarda59

XXX.XXX.20.189

Dobrý den
Navštivte 6. 9. Živou exotiku na výstavišti v Holešovicích,bývá tam slušný výběr za rozumné ceny.
S pozdravem Jarda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík