Ahojte,dnes jsem si zalozil akvarko..dočetl jsem se,že svitit bych měl 10hod.denně?filtrace by mela byt zapla furt?topeni taky?za jak dlouho tam mužu dat ryby?mam tam zasazene 3rostliny a mam objem asi 75litru..kolik rybek bych tam měl zhruba mit,abych jich tam neměl moc?diky za info a za kazdou radu budu rad.Diky ;)
Já rybkám svítím jen přes den a na noc je vypínám. Zatim vše bylo ok. Po napuštění akvaria by melo byt zaple topitko, světlo a filtr přibližně 14dni. Pak postupně zarybňovat. Tech 14 dni je hlavně kvůli zabehnuti filtru.
Zdraví Japaw
(co se týče rybek tak si nejsem úplně jist. Dal bych tam dvě samice a jednoho samce pavího očka, zanedlouho jich tam bude dost. Pak možná par neonek a urcite ancistruse, dal bych 2) ale s těma rybkama si nechte poradit od zkušenějších lidí. ;)
založíte akvárko a necháte ho běžet +- měsíc. v té době probíhá nitrifikace. před přidáním ryb vyměním zhruba 1/3 vody, někdo nemění.... filtr musí běžet nonstop, topení dle potřeby, pokud vám klesá teplota pod vhodou pro určité ryby, nebo pokud skáče (den, noc atd...).
záleží jaké ryby tam chcete?