Kříženec akary modré a potoční

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2014 19:58
android556

XXX.XXX.61.165

Dobrý den, podařilo se mi zkřížit dva druhy akary modré a potoční. Neví náhodou někdo, jak se tento kříženec nazývá. Předem děkuji.

1.11.2014 12:13
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

Speciální název asi nemá, prostě je to hybrid. Proč jste křížení dopustil? Doufám že nemáte v plánu tyto hybridy zařadit do dalšího chovu.....

4.11.2014 20:54
android556

XXX.XXX.61.165

Zcela náhodou jsem koupil akaru potoční - pár, jenže jedna umřela, tak jsem příbuzného požádal, aby mi přikoupil stejnou, jenže on koupil akaru modrou. Nebyli zde žádné projevy agrese tak jsme je nechali. Jenže poté se nám rozmnožili a vznikl tento hybrid. On je ještě nedospělý, zatím se podobá akaře modré, ale známky potoční má tyká. A co by vadilo na rozmnožení tohoto hybrida?

5.11.2014 14:10
michal.siegel

XXX.XXX.20.194

Pokud se nepletu, tak oba druhy pocházejí z Amazonie. Takže k tomuto křížení pravděpodobně dochází i v přírodě. Podle mě není problém nechat si je pro vlastní chov, ale rozhodně bych je nerozšiřoval dále.

5.11.2014 20:11
android556

XXX.XXX.61.165

Ano chápu, jenže já tuto rybu potřebuji prodat nebo něco jiného ale nevím kdo by měl o hybrida zájem.

30.11.2014 04:26
lednacek

XXX.XXX.207.90

Když si vezmu jak jsou prodejný modry akary nebo rivulaty samotny, tak Vam prodavani krizencu rozhodne nezavidim ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2014 19:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

lednacek napsal(a):
Když si vezmu jak jsou prodejný modry akary nebo rivulaty samotny, tak Vam prodavani krizencu rozhodne nezavidim ;)

já bych to tak mizerně neviděl, akvária spousty prodejen je plná kříženců (cichlid, živorodek, halančíků..) a upřímně - kupce to vůbec nezajímá. Ten se stará o to, jestli je rybka žlutá, zelená, oranžová a opravdu malé procento z nich se zeptá, zda ty a ty rybky vůbec lze chovat spolu, případně se hodí do té a té rybí osádky. Když se podívám na to, co se dnes prodává, resp. vydává za Archocentrus nigrofasciatus, saica, octofasciaty a další, tak nemá cenu pro laika prodejnost křížence akar řešit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík