Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2015 18:45
malostatkář

XXX.XXX.40.173

Ahojte, nadchla mě myšlenka aquaponie (kombinovaný chov ryb s hydroponickým pěstováním bylin/zeleniny), v příštím roce bych rád začal na zahradě budovat skleník s chovem Tilápie, ale letos bych si to velmi rád vyzkoušel v malém - s akvárkem tak 800x600x600. A jelikož na okrasu moc nedám, rád bych i zde viděl nějaký produkční potenciál (samozřejmě spíše pro ten pocit). Nedokázal by mi někdo doporučit nějaké sladkovodní živočichy, co v pokojových podmínkách (ideálně bez příhřevu a zimování) rostou jako z vody a množí se jak plevel? Miluju grundle (fantastická pochoutka) a vygooglil jsem si, že se připravovali zejména z Mřenek a Hrouzků, ale také Piskořů, Plotiček či Slunek, měla by některá z těchto rybek potenciál k označení v akvarijních podmínkách za "produkční"? Nebo uvítám jakýkoliv jiný nápad, je mi jasné, že se tyto druhy připravovali zejména proto, že byli snadno dostupné ve Vltavě a jistě někde na světě bude existovat něco pro tento účel vhodnějšího. Záměr je zkrátka najít drobné, chutné živočichy, jejichž biomasa v akváriu rychle narůstá smajlík Za jakýkoliv postřeh předem děkuji.

4.1.2015 12:01
malostatkář

XXX.XXX.40.173

Zkusím to nakousnout ještě z jiné strany, nejvíce se mi asi líbí Hrouzek, o němž čtu ze všech stran superlativy pro jeho chutné a jemné maso, ve Francii a dalších zemích je považován za naprostou delikatesu. Rád bych jej byl schopen odchovat v nádrži (http://youtu.be/Y9sd-nML-eM), poradí někdo, jaké konkrétní podmínky musím právě třeba Hrouzkovi zajistit? V jak velkém akváriu bude ochoten se vytřít, kolik by jste mi doporučili samic na jednoho samce, zda potřebuje k úspěšné reprodukci zimovat? Doporučíte nějakou literaturu o produkci třeba krmných a nástražných rybek a studenovodní akvaristice obecně? Bude pro následný výkrm Hrouzků na "jateční" váhu vyhovovat například (dobře provzdušněný) zakopaný IBC kontejner? Budou v něm bez problémů zimovat? Vím, je to spousta otázek, nejraději ale budu za doporučení kvalitní literatury, která by mi v tomto ohledu byla k užitku.

bohous.skoda

27.9.2015 20:02
bohous.skoda

XXX.XXX.208.170

Ahoj, mrkni se na www.fishfarm.cz. Tam o tom zjistíš všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík