Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.6.2002 15:03
Neregistrovaný uživatel

Poslední dobou se mi v teráriu objevili asi jeden milimetr velcí béžovo-bílí roztočíci.Zřejmě pocházejí ze substrátu od moučných červů.Nevypadá to že by mým pavoukům škodili,ale i přesto se mi jejich přítomnost v teráriích nelíbí.Poraďte mi prosím co mám s nima dělat a jak se jich zbavit.Díky.

Neregistrovaný uživatel

11.6.2002 18:03
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poslední dobou se mi v teráriu objevili asi jeden milimetr velcí béžovo-bílí roztočíci.Zřejmě pocházejí ze substrátu od moučných červů.Nevypadá to že by mým pavoukům škodili,ale i přesto se mi jejich přítomnost v teráriích nelíbí.Poraďte mi prosím co mám s nima dělat a jak se jich zbavit.Díky.

Podívejte se na starší příspěvky v této diskusi (mato,9.11.2001). Zmíněná metoda "léčby mrazem" funguje velmi dobře, ale účinnost je pouze jednorázová.
Mám vyzkoušeno ještě nasazení různých dravých roztočů do terárií. Např. Typhlodromus pyri (najděte si na internetu českou firmu Biocont Laboratory). Tato metoda funguje pomaleji, ale zato dlouhodobě. Má jen jednu nevýhodu - časem začnete potkávat tyto dravé roztoče po celém bytě. Ale na druhou stranu v něm podstatně omezí výskyt roztočů škodlivých :-)
S pozdravem
Li-Tin O'Weevidle

Neregistrovaný uživatel

27.6.2002 10:57
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Mám podobný problém, zvláště u druhů, kteří preferují vlhko. Roztočů je tím víc, čím vlhčí je substrát. Také je nacházím pod zbytky potravy - nechám-li "kuličku" z cvrčka v teráriu pár hodin (poté, co ji sklípkan odloží), ihned se na ni tito roztoči "slezou".
Mám zato, že se jedná o neškodná zvířátka, která se živí zbytky potravy (podobní roztoči se často usazují mezi chelicerami pavouka a přiživují se tak na jeho potravě přímo). Přesto bysme neměli jejich přítomnost podceňovat, protože co kdyby... Mě nejvíce pomáhá okamžitá výměna substrátu, dokonalé očistění terária a udržování nižší vlhkosti v nově zařízeném teráriu s novým substrátem.

22.12.2019 20:56
Saga Gaming

XXX.XXX.149.210

Už podruhé mám v teráriu se šneky cca půl milimetru dlouhé bílé červi, neví někdo co s nimi??

26.12.2019 21:49
adopok42

XXX.XXX.157.3

Saga Gaming napsal(a):
Už podruhé mám v teráriu se šneky cca půl milimetru dlouhé bílé červi, neví někdo co s nimi??

Dobrý den,
Já jsem to vyřešila tak, že jsem vyměnila a kompletně vycistila terarium/box. Šneky jsem předala a zhruba 3 dny je nechala bez substratu. Všechny květiny jsem prolila přípravkem proti smutnicím. Ty larvy budou nejspíše jejich. Na fotce to neni moc zretelne. Ale tyto potvory žijí ve vlhkém prostředí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík