Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

31.10.2003 18:14
Neregistrovaný uživatel

V inzerártech se často dočtete kdo půjčí na páření samce za půl kokonu ,ale jak to funguje ,když je samec při páření sežrán a z kokonu se nic nevylíhne?

Neregistrovaný uživatel

31.10.2003 18:47
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V inzerártech se často dočtete kdo půjčí na páření samce za půl kokonu ,ale jak to funguje ,když je samec při páření sežrán a z kokonu se nic nevylíhne?

To je riziko podnikání :) Jinak záleží na solidnosti chovatele jestli jej nějakým způsobem uhradí původnímu majiteli - buď to finančně nebo jinými sklípkany dle dohody.

Neregistrovaný uživatel

31.10.2003 19:45
Neregistrovaný uživatel

Ale ten chovatel už mu ho pujčuje stim ryzikem ten samec by stejně časem chcípl

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 13:18
Neregistrovaný uživatel

Ale ten chovatel už mu ho pujčuje stim ryzikem ten samec by stejně časem chcípl

Samozřejmě že jej půjčuje s rizikem!Ale ten samec dokud žije má svou hodnotu! A za tuto by se dal i prodat.Tak bych to zase nepřecházel jen mávnutím ruky, ale pokud by se mi něco takového stalo tak bych se snažil s chovatelem od kterého bych měl půjčeného samce nějak dohodnout na odškodnění.Alespoň mi takovéto chování připadá fair - play :)

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 15:19
Neregistrovaný uživatel

Samozřejmě že jej půjčuje s rizikem!Ale ten samec dokud žije má svou hodnotu! A za tuto by se dal i prodat.Tak bych to zase nepřecházel jen mávnutím ruky, ale pokud by se mi něco takového stalo tak bych se snažil s chovatelem od kterého bych měl půjčeného samce nějak dohodnout na odškodnění.Alespoň mi takovéto chování připadá fair - play :)

Tak tim chcete říc ,že vlastně majitel samce vydělá vždicky když dostane půl kokonu,když samce sežere samice atd.To se mi zdá divný.To by majitel samce který se pářil se samicí mohl říc no ta vaše samice neudělala kokon to je vaše vina teď už je samec strarý nemůžu ho pářit nic z toho nebude tak mi doplaťte strátu kterou ste mi způsobil.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 16:49
Neregistrovaný uživatel

Tak tim chcete říc ,že vlastně majitel samce vydělá vždicky když dostane půl kokonu,když samce sežere samice atd.To se mi zdá divný.To by majitel samce který se pářil se samicí mohl říc no ta vaše samice neudělala kokon to je vaše vina teď už je samec strarý nemůžu ho pářit nic z toho nebude tak mi doplaťte strátu kterou ste mi způsobil.

Ne tím nechci říci že na tom chovatel vlastnící samce musí pokaždé vydělat.Ale položme si otázku kdo tady riskuje více?
Chovatel samce "posílá" a již samotná doprava dnes není levná záležitost.
Pak je zde další riziko že opravdu si ta samice dá samce k večeři,tím pádem přijde chovatel o samce (kterého třeba koupil)a i o peníze vložené do poslání balíku.
Majitel samice stále nic neriskoval a ještě se jeho sklípkan fajnově nažral.
Tak ještě máte dojem že když někomu půjčíte samce že na tom musíte pokaždé vydělat?Fakt jo?
Dále se může najít nepoctivý chovatel, který by se vlastně ani neměl nazývat chovatelem, který Vám nejen zapře samce s tím že jej samice pozřela, ale pak může i zapřít kokon.
A jak mu to dokážete?Tak si stále myslíte že na tom musí majitel samce pokaždé vydělat?
Vaše argumenty ohledně té náhrady jsou dost slaboduché.
Tak už víte proč preferuji fair - play jednání a případnou kompenzaci za samce?
Jak by se to líbilo Vám kdyby jste někomu půjčil samce ... a přišel o něj,půjčil dalšího a zas o něj přišel atd. jak dlouho by Vás to bavilo investovat takto do samců?

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 17:18
Neregistrovaný uživatel

Ne tím nechci říci že na tom chovatel vlastnící samce musí pokaždé vydělat.Ale položme si otázku kdo tady riskuje více?
Chovatel samce "posílá" a již samotná doprava dnes není levná záležitost.
Pak je zde další riziko že opravdu si ta samice dá samce k večeři,tím pádem přijde chovatel o samce (kterého třeba koupil)a i o peníze vložené do poslání balíku.
Majitel samice stále nic neriskoval a ještě se jeho sklípkan fajnově nažral.
Tak ještě máte dojem že když někomu půjčíte samce že na tom musíte pokaždé vydělat?Fakt jo?
Dále se může najít nepoctivý chovatel, který by se vlastně ani neměl nazývat chovatelem, který Vám nejen zapře samce s tím že jej samice pozřela, ale pak může i zapřít kokon.
A jak mu to dokážete?Tak si stále myslíte že na tom musí majitel samce pokaždé vydělat?
Vaše argumenty ohledně té náhrady jsou dost slaboduché.
Tak už víte proč preferuji fair - play jednání a případnou kompenzaci za samce?
Jak by se to líbilo Vám kdyby jste někomu půjčil samce ... a přišel o něj,půjčil dalšího a zas o něj přišel atd. jak dlouho by Vás to bavilo investovat takto do samců?

NO jasan souhlasím,ale když už to někomu pučim tak jen známému člověku u kterého vím,že mě nepodvede.Ale zas když by byl majitel samce ...... tak by mohl poslat přestárlého samce ,kterého by samice sežrala a chtěl by náhradu tak nevim nevim

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 19:30
Neregistrovaný uživatel

NO jasan souhlasím,ale když už to někomu pučim tak jen známému člověku u kterého vím,že mě nepodvede.Ale zas když by byl majitel samce ...... tak by mohl poslat přestárlého samce ,kterého by samice sežrala a chtěl by náhradu tak nevim nevim

V tom případě ale musíte se všemi svými známými chovat jen stejné druhy,aby jste si mohli půjčovat samce.
A co když budete potřebovat samce kterého známí nemají, nebo Vy budete mít samce který se nebude hodit Vašim známým :( Co pak budete dělat jak to budete řešit?
Pak to budete muset řešit přes inzerci a věřit cizím lidem.Že?
A druhá část - jako tady nejde o to, že by se majitel samce pak domáhal nějaké náhrady.
Každému je jasné riziko, které zároveň s půjčkou podstupuje.
Tady jde o solidnost chovatele který si samce půjčil,pokud by se samci něco stalo,zda je ochoten tuto ztrátu nějak vykompenzovat.Zde se úkáže serióznost a taková ta lidská slušnost.A možná že tyto mezilidské vztahy jsou důležitější než ztráta nějakého samce.A tzv "chovatelské kamarádství" by mělo být na prvním místě.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2003 20:48
Neregistrovaný uživatel

Já si samce půjčuji často a stejně často nabízím i své samce k páření. V drtivé většině případů to řeším tak, že hradíme dopravné napůl (každý jednu cestu) a pokud samec samicineokouzlí a ta si ho dá ke svatebnímu obědu je to prostě smůla majitele. Jinak by to bylo skutečně prakticky bez rizika. Vždyť se může stát, že i samec zabije samici a to přece pak nemůžete chtít náhradu. Je to sice vzácné, ale stává se to. Vždy se na tom ale domlouvám předem, někdo s tím nemusí souhlasit a je lepší si to ujasnit.

Neregistrovaný uživatel

2.11.2003 00:34
Neregistrovaný uživatel

Podle mého názoru půjčování samců "za půl kokonu" nemůže fungovat na jiných principech než na vzájemné důvěře. Nenapadá mě žádný rozumný způsob, jak by šlo celou transakci "legislativně ošetřit", aby to bylo právně vymahatelné a aby to vyloučilo jakoukoliv podvodnou kulišárnu. Dokonce ani osobní přítomnost majitele pavoučího "kance" při páření nemůže být dostatečnou zárukou. Je jasné, že majitel samce riskuje, ovšem totéž lze říci i o majiteli nadržené pavoučí dámy - vždyť samec může být například přenašečem nejrůznějších nemocí či nositelem nějaké skryté genetické vady.
Nechtějme prosím svázat chovatelskou kolegialitu do škrtících smyček paragrafů. Snažme se místo toho onu nepsanou chovatelskou etiku a vzájemné džentlmenství rozvíjet a šířit, a to i za cenu, že občas naletíme podvodníkovi. Koneckonců máme k dispozici internet, abychom se před nejrůznějšími velkými gaunery i malými vyčuránky navzájem varovali.
Reeve

Neregistrovaný uživatel

2.11.2003 10:25
Neregistrovaný uživatel

souhlasím s odpovědí 1.11.2003 20:48:35,ale také ještě dodávám když si půjčím samce předem s chovatelem si ujasníme to a to.Kdyby moje samice samce už snědla tak bych majiteli samce asi určitě nic neplatil protože to neni vždicky vina samice většinou samce (pomalé reakce,přestárlost atd.),ale určitě až bych samici napářil znovu s jiným samcem a ona kdyby udělala kokon tak bych majiteli samce1 určitě třeba 5 pavoučků poslal i ze zaplacenym poštovným,aby sem zmírnil žal který utrpěl strátou samce1.Kdyby samice sežrala i samce2 tak bych tuto samici tak již nepářil´.A majitelům samců 1 a 2 bych poslal nějakejch těch 5 malých pabouků až bych něco zas odchoval.Jak už sem říkal určitě bych nenahrazoval cenu sežraného samce a ani já bych jí nechtěl nahradit protože vim co se může stát (a proto je lepší si půjčovat samce v okruhu lidí co znáte nebo víte,že je zná někdo jinýnapř. váš známí atd. jinak si nemůžete být jistý co na vás ten chovatel může spáchat za podvod).:-))

Neregistrovaný uživatel

4.11.2003 09:03
Neregistrovaný uživatel

Můžu potvrdit,že jakékoli půjčování sklípkanů je o důvěře.Já jsem půjčil samce A.versicolor relativně neznámému člověku,měl jsem na něj dva mobily(otázka zda ty pravé)a teď bohužel pro mne nemám ani půl kokonu(to byla dohoda)ani sklípkana.
Poučení:TO BYLO NAPOSLED.

Samo,že za takovou transakci si můžu sám ALE?
POUČIL JSEM SE:
Ahoj.
B.V.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2003 17:53
Neregistrovaný uživatel

Chtěl bych navázat na poslední příspěvěk.Nestálo by za to, kdyby někdo kdo má webové stránky si udělal kolonku tzv."Black list" jako najdete i na zahraničních web. a již i na některých stránkách našich chovatelů.A tam by se psali ti vykukové a podvodníčci, aby jim již nikdo jiný nenaletěl.Ale muselo by se to malinko zaopatřit, aby to nebylo možno "zneužít"k vyřizování osobních účtů.Ten člověk by musel být důvěryhodná osoba a zavedl bych tam takový nepsaný zákon jako je v americe třikrát a dost.Pokud by mu přišli "3" stížnosti na jednu osobu nezávisle od tří jiných chovatelů pak by měl právo umístit jméno s adresou na tento "Black list".
A tím by bylo jasno.Každý by se tam mohl kdykoliv podívat a zjistit jestli ten s kterým chci něco měnit či jinak obchodovat není na onom seznamu.Myslím, že by to ušetřilo spoustě lidem spoustu peněz a vyřadilo podvodníky ze hry.I když oni pak zas můžou psát své adresy a kontakty na své příbuzné a známé, ale to se již dá zhruba lokalizovat i podle IP adresy počítače.
Najde se někdo kdo by tomu chtěl věnovat svůj volný čas? Zas bude mít na oplátku nejnavštěvovanější webové stránky.Myslím že by to bylo fair - play.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2003 18:50
Neregistrovaný uživatel

Chtěl bych navázat na poslední příspěvěk.Nestálo by za to, kdyby někdo kdo má webové stránky si udělal kolonku tzv."Black list" jako najdete i na zahraničních web. a již i na některých stránkách našich chovatelů.A tam by se psali ti vykukové a podvodníčci, aby jim již nikdo jiný nenaletěl.Ale muselo by se to malinko zaopatřit, aby to nebylo možno "zneužít"k vyřizování osobních účtů.Ten člověk by musel být důvěryhodná osoba a zavedl bych tam takový nepsaný zákon jako je v americe třikrát a dost.Pokud by mu přišli "3" stížnosti na jednu osobu nezávisle od tří jiných chovatelů pak by měl právo umístit jméno s adresou na tento "Black list".
A tím by bylo jasno.Každý by se tam mohl kdykoliv podívat a zjistit jestli ten s kterým chci něco měnit či jinak obchodovat není na onom seznamu.Myslím, že by to ušetřilo spoustě lidem spoustu peněz a vyřadilo podvodníky ze hry.I když oni pak zas můžou psát své adresy a kontakty na své příbuzné a známé, ale to se již dá zhruba lokalizovat i podle IP adresy počítače.
Najde se někdo kdo by tomu chtěl věnovat svůj volný čas? Zas bude mít na oplátku nejnavštěvovanější webové stránky.Myslím že by to bylo fair - play.

Hmm je to dost složitý si myslim,že pak část chovatelů by tam hohla být neprávem a pak by mohl mít provozovatel stránek i soudní problémi

Neregistrovaný uživatel

4.11.2003 19:26
Neregistrovaný uživatel

Hmm je to dost složitý si myslim,že pak část chovatelů by tam hohla být neprávem a pak by mohl mít provozovatel stránek i soudní problémi

Však by se tam mohli psát jen monogramy a město,(popř.zkratku e-mailu,či část čísla jeho mobilu či pevné linky) odkud ten dotyčný neseriózní "chovatel" je.Nebo si myslíte že v jednom městě se vyskytnou např. dva chovatelé sklípkanů se stejným monogramem? A soudně stíhat za dvě písmena uveřejněná na netu nejde :)Jde to vyřešit.Jen chtít.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 10:51
Neregistrovaný uživatel

V takovém případě by bylo vhodné, aby byl nějak zjistitelný i autor varování (např. byl nějak "registrován", jako zde na iFAUNĚ). Pak by různé gaunery nenapadlo neprávem očerňovat "konkurenci".
Ovšem i tak se bude zřejmě většina chovatelů řídit jednoduchým pravidlem: Vzácnější druhy si vyměňuji jen s lidmi, které znám (nebo na které dostanu důvěryhodné doporučení). "Riskovat" kontakt s úplně neznámým člověkem si dovolím jen v případě běžných druhů, kde ztráta samce nebude tak bolestná.
Reeve

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 13:58
Neregistrovaný uživatel

V takovém případě by bylo vhodné, aby byl nějak zjistitelný i autor varování (např. byl nějak "registrován", jako zde na iFAUNĚ). Pak by různé gaunery nenapadlo neprávem očerňovat "konkurenci".
Ovšem i tak se bude zřejmě většina chovatelů řídit jednoduchým pravidlem: Vzácnější druhy si vyměňuji jen s lidmi, které znám (nebo na které dostanu důvěryhodné doporučení). "Riskovat" kontakt s úplně neznámým člověkem si dovolím jen v případě běžných druhů, kde ztráta samce nebude tak bolestná.
Reeve

Tak dáme hlasovat,pište sem prosím do diskuze vaše názory kdo by to mohl být a na které stránky chodíte nejraději a jsou Vám tudíž známé.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 14:16
Neregistrovaný uživatel

no,ale udělal bych skupinu pár dobrých známích chovatelů ,kteří by upozorňovaly protože když se domluví pár kamarádů,že někoho jinýho prostě zničí tak ten chudák bude na nějaké listině a nebude věďet co komu udělal atd. dá se to podle mě zneužít a to mi neříkejte,že nejde všechno de.Jinak kdyby to už někdo fakt vymyslel a propracoval atd. tak bych se přikloni k webu arachnomania tento web se mi zdá,že by byl na to vhodný

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 17:26
Neregistrovaný uživatel

no,ale udělal bych skupinu pár dobrých známích chovatelů ,kteří by upozorňovaly protože když se domluví pár kamarádů,že někoho jinýho prostě zničí tak ten chudák bude na nějaké listině a nebude věďet co komu udělal atd. dá se to podle mě zneužít a to mi neříkejte,že nejde všechno de.Jinak kdyby to už někdo fakt vymyslel a propracoval atd. tak bych se přikloni k webu arachnomania tento web se mi zdá,že by byl na to vhodný

Samozřejmě že zneužít lze vše, tak že by ty tři stížnosti museli mít i "potvrzený" podklad (oskenované dokumenty) potvrzující pravdivost těch tvrzení.Jinak nevím jak by se to dalo ještě jinak řešit.Toto je jedna varianta, zkuste vymyslet jak jinak by to šlo ještě ošetřit.
Jinak já bych byl pro "Spídiho stránky" viz v odkazech zde.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 18:04
Neregistrovaný uživatel

Samozřejmě že zneužít lze vše, tak že by ty tři stížnosti museli mít i "potvrzený" podklad (oskenované dokumenty) potvrzující pravdivost těch tvrzení.Jinak nevím jak by se to dalo ještě jinak řešit.Toto je jedna varianta, zkuste vymyslet jak jinak by to šlo ještě ošetřit.
Jinak já bych byl pro "Spídiho stránky" viz v odkazech zde.

já tak tak taky buď spídyho stránky nebo arachnomaia (ale jestli se do toho bude někomu chtít z provozovatelů stránek)čauky Áda:-)))Jinak je to dobrej nápad,ale to zabezpečení hmmmmm-))

Neregistrovaný uživatel

5.11.2003 18:54
Neregistrovaný uživatel

Tak dáme hlasovat,pište sem prosím do diskuze vaše názory kdo by to mohl být a na které stránky chodíte nejraději a jsou Vám tudíž známé.

Přijdeš mi docela naivní, životem neposkvrněný:-) myslím to bez urážky, ale realita funguje trochu jinak než že ti "bílí" si navzájem píšou o těch "černých" a všichni díky tomu žijou šťastně až do smrti. Prostě a jednoduše nepůjčujte vzácnější nebo cennější samce někomu koho vůbec neznáte a jestli ano, musíte počítat s tím, že to může být podvodník. Občas se totiž může vyplatit to risknout spíš, než nechat samce uhynout stářím bez užitku.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2003 18:44
Neregistrovaný uživatel

já tak tak taky buď spídyho stránky nebo arachnomaia (ale jestli se do toho bude někomu chtít z provozovatelů stránek)čauky Áda:-)))Jinak je to dobrej nápad,ale to zabezpečení hmmmmm-))

nemyslíte si, že by to potom ovlivňoval onen správce??? To je přeci normální lidská vlastnost a nikdo by se na něj za to nemohl zlobit. Když někoho dobře znám, spíše mu uvěřím a nenechám ho pošpinit. Stejně by se to zvrhlo ve vyřizování účtů a v nesmysly typu - "poslal jsem mu samce a jeho samice neudělala kokon, i když mi tvrdil, že byla napářená". Celé je to utopie a té jsme si myslím užili jako národ už dost. Nikdy také nemůžete vědět, jak se oni dva "postižení" majitelé páru domluvili. Svět takhle opravdu nefunguje, jak napsal už někdo výše:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík