Neregistrovaný uživatel

Za jak dlouho se z ootéky líhnou nymfy?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím to jistě, ale tak týden. Hodně to ovlivníš podmínkama chovu!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím to jistě, ale tak týden. Hodně to ovlivníš podmínkama chovu!
Díky. A jaké jsou ideální? Dočetl jsem se že teplota by měla být 25 - 30°C ale nepamatuji si kolik vlhkost?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nevym ale já mam dubie asi 3 roky ,zkrmuju 50ks tejdně a řek bych že moje samice rodí živá švábata-sem se v tom nikdy moc nešťoural,ale ootéku vždy naklade a dokud nezatvrdne nosí jí na konci zadečku ,pak ji vtáhne dovntř(měsíc po tom rodí).Jesli se mílim tak mě opravte.Nery
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nevym ale já mam dubie asi 3 roky ,zkrmuju 50ks tejdně a řek bych že moje samice rodí živá švábata-sem se v tom nikdy moc nešťoural,ale ootéku vždy naklade a dokud nezatvrdne nosí jí na konci zadečku ,pak ji vtáhne dovntř(měsíc po tom rodí).Jesli se mílim tak mě opravte.Nery
Pozor, pokudmate ooteku, tak neni neco v poradku. Vetsina Blaberinu je ovoviviparni, tzn. ze "rodi" ziva mladata. To ze mate ooteku muze znamenat nekolik veci, ale s nejvetsi pravdepodobnosti jde o prilisne sucho - to je ten pripad, kdy ji odhodi. VH
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pozor, pokudmate ooteku, tak neni neco v poradku. Vetsina Blaberinu je ovoviviparni, tzn. ze "rodi" ziva mladata. To ze mate ooteku muze znamenat nekolik veci, ale s nejvetsi pravdepodobnosti jde o prilisne sucho - to je ten pripad, kdy ji odhodi. VH
A kolik má teda být vzdušná vlhkost? Já jsem právě myslel že jí mam moc vysokou.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kolik má teda být vzdušná vlhkost? Já jsem právě myslel že jí mam moc vysokou.
Hmmm, muz byt problem i jinde, treba nizka teplota nebo prilis vysoka. Ja jsem tenhle problem mel, kdyz jsem je mel moc nasucho. VH
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja je mam v nádrži30*30*50cm naplněné zmačkanejma platama od vajec(přístup seshora).Jenom doplňuju vodu do napaječky a krmení.Teplota v místnosti je cca30°C.Skrmuju jich fakt dost a neubejvaj.Se staráním vo šváby bych si nedělal hlavu-chce to ale do začátku co nejvíc kusů-oni si udělaj mikroklima sami.Nery
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
■ V ideálních podmínkách (27-32 °C, 40-60 % rel. vlhkost a jiné podmínky)
probíhá líhnutí před 65-70. dnem od oplození.
■ K prvnímu oplození dochází po 5 dnech od dospělosti,
k dalšímu zhruba do týdne po líhnutí mladých.
■ Odkládání / ztráta ootéky - úraz, stres, nevhodné podmínky.
/Foto těchto ooték dokáže napovědět./
■ Největší riziko pro chov je vysoká rel. vlhkost.
(Mnoho ovoce, nevhodné napájení, extrémní hustota švábů,
velice často nedostatečné větrání atd.)
Poskytuji poradenství, know-how.
BLABERUS