Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.2.2005 17:46
Neregistrovaný uživatel

Pohoda, Myšáku .. je dobré vědět, co všechno se do terárka může zakomponovat. Já používám hlavně potos. Vydrží opravdu mnoho - už jsem ho dosti potrápil svou leností, ale přesto je stále zelený, pěkně žíhaný bílou. V teráriu mu navíc narostou i úžasné vzdušné kořeny. Pak se dá docela bez problému udržovat i obyčejným rosením. Hnojit se nemusí. Když bych hnojil, tak jedině přírodními hnojivy. V zahradnictvích se dají zakoupit různá přírodní hnojiva. Většinou nějaké roztoky s různými výluhy, např. mořských řas.
Dále používám také nějaký druh voskovky. Další opravdu pořádně odolná rostlina, možná ještě více než potos. Nemám ani potuchu o latinském názvu. Snad ho zjistím a doplním. Samozřejmě to není ta vánoční varieta. Je to plazivá rostlina, která nepůsobí špatným estetickým dojmem. Listy jsou elipsovité, asi 4-8 cm dlouhé, okolo 2-3cm široké a pokryté silnou vrstvou vosku. Také se, stejně jako potos, jednoduše množí řízkováním. Řízečku stačí být jenom ve vodě, aby vytvořil kořínky.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2005 17:03
Neregistrovaný uživatel

No, nějak jsem se překlikl .. jako samostatné téma to je omyl.
Administrátor to třeba smaže.

Na tvůj názor ti seru...seru, seru. Sám jsi idiot, když máš potřebu tady přispívat takovými příspěvky.

Stačí jenom voda .. mě vždycky zakořenily všechny řízky bez problémů. Světlo považuju za samozřejmost při pěstování rostlin. Není třeba žádných stimulaxů a podobných přípravků. Nemusí být na škodu, sám jsem je ale nezkoušel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík