Neregistrovaný uživatel

Co je pro velkého pavouka výživnější? Mám subadultní Brachypelmu albopilosu a Pterinochilus murinus a zajímalo by mě, jestli jsou výživnější holátka nebo švábi. Sám jim potravu občas zpestřím holátkem, ale napadlo mě, jestli by šváb nebyl vhodnější.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co je pro velkého pavouka výživnější? Mám subadultní Brachypelmu albopilosu a Pterinochilus murinus a zajímalo by mě, jestli jsou výživnější holátka nebo švábi. Sám jim potravu občas zpestřím holátkem, ale napadlo mě, jestli by šváb nebyl vhodnější.
Samozrejme, ze holata
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozrejme, ze holata
holata
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Maso je vzdy lepsi nez naky telni tekutiny svaba
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holata jsou samozřejmě výživnější. Je však otázka, zda "výživnější" znamená "lepší". Pavouka nechováme na výkrm a nejde nám o co nejrychlejší růst - rozhodně ne v dospělosti. Navíc holata obsahují mnohonásobně více bílkovin, což mimo jiné znamená i větší množství dusíkatých odpadů při jejich trávení. Proto se přikláním k názoru krmit holaty co nejméně a jako základ používat krmný hmyz (cvrčky, saranče, šváby...).