Neregistrovaný uživatel

dobrý den mněl bych dotaz stačí švabum (blaptica dubi) pokojova teplota cca.23 stupnu? mam je na krmeni MT
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrý den mněl bych dotaz stačí švabum (blaptica dubi) pokojova teplota cca.23 stupnu? mam je na krmeni MT
mojim staci, tak aj tvojim by mohla stacit
dnes som si vsimol ze maju niektore dospele samice iba 1 tykadlo, a takisto som nasiel ooteku v nadobe. to 1 tykadlo znamena ze sa navzajom napadaju ??? a ta ooteka znamena ze je tam sucho a bolo by potrebne zvysit vlhkost??
chovam ich asi 3 mesiace a mam v tom nejaky chaos ale rozmnozovat sa rozmnozuju statocne
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mojim staci, tak aj tvojim by mohla stacit
dnes som si vsimol ze maju niektore dospele samice iba 1 tykadlo, a takisto som nasiel ooteku v nadobe. to 1 tykadlo znamena ze sa navzajom napadaju ??? a ta ooteka znamena ze je tam sucho a bolo by potrebne zvysit vlhkost??
chovam ich asi 3 mesiace a mam v tom nejaky chaos ale rozmnozovat sa rozmnozuju statocne
to je otazka, obcas je to kvuli suchu (casteji), abcas kvuli vlhku a vyruseni... U svabu je normalni, ze jim postupne pri ruznych sarvatkach u zradla pod. ubyvaji kousky tela :-) Cim starsi, tim vetsi mrzacci :-) VH
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
este by ma zaujimalo ako cistite svabom ich ubikaciu. myslim take vacsie cistenie, nie len povyberanie zbytkov potravy... odstranenie trusu, celkove vycistenie atd.
treba ich po jednom povyberat a niekam priemiestnit kym to vycistim???
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
este by ma zaujimalo ako cistite svabom ich ubikaciu. myslim take vacsie cistenie, nie len povyberanie zbytkov potravy... odstranenie trusu, celkove vycistenie atd.
Abych se priznal, tak se snazim je cistit co mozna nejmene, zduvodu udrzeni "pachu kolonie", lepe se mnozeji v binci, nez v poradku. VH
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja to dělam zhruba jednou za půl roku a dělam to moc nerad pač je to dost pracný a navíc je mam v nehygienicky zařízených nadržích se substratem (listovka, hrabanka, kůra) a dyž se v tom začnu moc vrtat, vyvalí se odtud příšerne dusivej prach, fuj a to nejsem žádnej alergik ale je to opravdu děsný. Čili měnim část substrátu přičemž vždycky přídu o část nejmenších nymf.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja to dělam zhruba jednou za půl roku a dělam to moc nerad pač je to dost pracný a navíc je mam v nehygienicky zařízených nadržích se substratem (listovka, hrabanka, kůra) a dyž se v tom začnu moc vrtat, vyvalí se odtud příšerne dusivej prach, fuj a to nejsem žádnej alergik ale je to opravdu děsný. Čili měnim část substrátu přičemž vždycky přídu o část nejmenších nymf.
dubie se zahrabavaji nebo behaji po povrchu substratu???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.177
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dubie se zahrabavaji nebo behaji po povrchu substratu???
Nymphy se i zahrabavaji, dospelci jsou navchu. VH
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro přežití Blaptica dubia
do jejich zkrmení postačuje 22 °C. Vyšší je ale jistě lepší.
Pro neefektivní chov min. 25 °C.
Efektivní chov 28-32 °C, noční pokles o 2-3 °C nevadí.
Podmínek je však přeci jen více.
BLABERUS