Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.218

Umí lézt pavouk sklípkan po skle? Dík.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

pokud je to v 90° tak ano, ale třeba v kouli, po stěně nevyleze (alespoň pozemní druhy ne, stromový možná)
po skleněném "stropě" nepoleze, tam se neudrží.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.216

pokud je to v 90° tak ano, ale třeba v kouli, po stěně nevyleze (alespoň pozemní druhy ne, stromový možná)

neumí ani v 90° - pokud je sklo nepoškrábané a čisté

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.123

to je pre mna novinka, preco sa potom pavuky nechovaju v gulatych terarkach?

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

to je pre mna novinka, preco sa potom pavuky nechovaju v gulatych terarkach?

no můj BR. Smithi v 10 svleku v kulatým nevylez ani do poloviny.

co se týče čistýho skla, tak poškrábaný moc není a Ap. Caniceps (8sv) v pohodě vyleze až na pletivo, tam se blb zachytne jednou nohou, převáží ho to od skla, a ostatníma 7mi bezmocně mrská sem a tam :) nevim jak dlouho tam takhle vydrží vyset, když si ho všimnu, tak ho vždycky sundám.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.146

Ano,sklípkani umí lézt po skle.Ikdyby bylo sklo "nepoškrábané a čisté"stejně si ho během několika dní potáhne slabou pavučinou a po té mu již nedělá lezení žádné problémy.Stromové druhy vylezou úplně po všem.S tou skleněnou koulí nemám zkušenosti,ale řekl bych,že zemní druhy by z ní měli také v pohodě utéct,stromový určitě...

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.218

Ano,sklípkani umí lézt po skle.Ikdyby bylo sklo "nepoškrábané a čisté"stejně si ho během několika dní potáhne slabou pavučinou a po té mu již nedělá lezení žádné problémy.Stromové druhy vylezou úplně po všem.S tou skleněnou koulí nemám zkušenosti,ale řekl bych,že zemní druhy by z ní měli také v pohodě utéct,stromový určitě...

Můžete mi ještě prosím napsat, jestli se ty menší teraria pro pavouky prodávají hotové ve zverimexu, nebo zda si jej musím
objednat u sklenáře? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.146

Můžete mi ještě prosím napsat, jestli se ty menší teraria pro pavouky prodávají hotové ve zverimexu, nebo zda si jej musím

Pro pavouky ti stačí jakékoliv menší terárium(i ta která se prodávají ve zverimexech).Problém může být ve větrání a uzavření terária.Zatímco ve zverimexech se prodávají většinou jen typická akvárka(někdy i s krycím sklem,ale samozřejmě bez větrání),ve sklářství si všechno necháš udělat na zakázku a je po problémech-většinou to lépe vypadá a cena ani není nijak přemršťená.Já mám všechna terária 30x30x30,4mm tloušťka skla,ve vrchní části pás perforovaného plechu pro větrání,otevírání přední-posuvné na plast.kolejničkách..a jedno mě přišlo na cca 500 Kč.Záleží jen na tobě...

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

určitě se Zverimexu koupíš nějáký terárko, akvárku, insektárko, vivárko a pavoukoj je víceméně jedno v čem je........ pokud to teda není akvárko s vodou :)
Nejvíc záleží na tom jak mu to upravíš, já jsem nikdy nic nekupoval, všechno jsem si udělal sám.... ono takové teráium kolikrát stojí třeba 1500,- (a samozřejmě i víc). No a u sklenáře si koupíš nařezané sklo třeba tak za 200,- za 100,- koupíš akvaristické lepidlo a pak už se stačí pustit do práce a za pár hodin práce a za 300,- máš terarium, který se prodává třeba za 1000,- A to jenom proto, že je to profesionální práce... no ale taková není potřeba. Jak řikám, všechny teraria (ať už pro pavouky, rybyčky, hady nebo pakobylky) jsem si dělal sám a ještě si žádnej obyvatel nestěžoval :)

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.146

Pro pavouky ti stačí jakékoliv menší terárium(i ta která se prodávají ve zverimexech).Problém může být ve větrání a uzavření terária.Zatímco ve zverimexech se prodávají většinou jen typická akvárka(někdy i s krycím sklem,ale samozřejmě bez větrání),ve sklářství si všechno necháš udělat na zakázku a je po problémech-většinou to lépe vypadá a cena ani není nijak přemršťená.Já mám všechna terária 30x30x30,4mm tloušťka skla,ve vrchní části pás perforovaného plechu pro větrání,otevírání přední-posuvné na plast.kolejničkách..a jedno mě přišlo na cca 500 Kč.Záleží jen na tobě...

Taky řešení...Pro ty,co maj obě ruce levý(jako já)jedna adresa,nechával jsem si je dělat tady a levnější sklářství jsem na netu nenašel:www.aqua.proteza.cz

Neregistrovaný uživatel

8.10.2005 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

Taky řešení...Pro ty,co maj obě ruce levý(jako já)jedna adresa,nechával jsem si je dělat tady a levnější sklářství jsem na netu nenašel:www.aqua.proteza.cz

jo a ještě jsem tadxy narazil někde v diskuzi na terárium poslepovaný z prázdnejch obalů na CD. Dneska jsem to koušel a výsledek taky dobrej.... I když raději to mám oblepené ještě izolepou aby se to nerozjíždělo. Ale fakt dobrý. rozměry venitř jsou 12x11,5x12,5
ještě zejtra vyřešim větrání (asi jako u každé krabičky co mám - kousek vyříznu a nahradim ho umělohmotným lisovaným pletivem, netřepí se a drží pomocí lepidla).
Celková cena takovýhle mini krabičky je asi 40 kč, když nepočítám lepidlo za 70,- :) kterýho jsem měl ale stejně doma.
no a jelikož je to nemoderovaná diskuze, tak si dovolim reklamu - použil jsem lepidlo na tvrdé plasty CEYS - Plasticceys, fakt skvělá věc, používám ho furt a ještě se nic znovu nerozbilo :)

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 02:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.59

určitě se Zverimexu koupíš nějáký terárko, akvárku, insektárko, vivárko a pavoukoj je víceméně jedno v čem je........ pokud to teda není akvárko s vodou :)
Nejvíc záleží na tom jak mu to upravíš, já jsem nikdy nic nekupoval, všechno jsem si udělal sám.... ono takové teráium kolikrát stojí třeba 1500,- (a samozřejmě i víc). No a u sklenáře si koupíš nařezané sklo třeba tak za 200,- za 100,- koupíš akvaristické lepidlo a pak už se stačí pustit do práce a za pár hodin práce a za 300,- máš terarium, který se prodává třeba za 1000,- A to jenom proto, že je to profesionální práce... no ale taková není potřeba. Jak řikám, všechny teraria (ať už pro pavouky, rybyčky, hady nebo pakobylky) jsem si dělal sám a ještě si žádnej obyvatel nestěžoval :)

Dobrý ceny maj taky tady
http://www.multiweb.cz/terafirm/

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.1

Dobrý ceny maj taky tady
http://www.multiweb.cz/terafirm/

K tomu malemu terarku z obalu na CD.Nedavno jsem to zkousel a zrovna vcera , jsem ho vzal do ruky a zustala mi v ruce jen zadni stena , zbytek se rozjel a rozpadnul . A zacalo nahaneni prcka P.regalis ... celkem zdrhal :o) OndraK

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 09:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.216

K tomu malemu terarku z obalu na CD.Nedavno jsem to zkousel a zrovna vcera , jsem ho vzal do ruky a zustala mi v ruce jen zadni stena , zbytek se rozjel a rozpadnul . A zacalo nahaneni prcka P.regalis ... celkem zdrhal :o) OndraK

LIdi - sklípkan neni stroj na lezení po slke - a po čistém nepoškrábaném skle nevyleze ANI NAHODOU. Ještě jsem nedodal po suchém skle - to je též podmínka voda a vlhkost je dost sméčivá - takže pavouk leze po vlhkosti, ale pokud by bylao sklo suché tak nemá šanci !!!!

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.146

LIdi - sklípkan neni stroj na lezení po slke - a po čistém nepoškrábaném skle nevyleze ANI NAHODOU. Ještě jsem nedodal po suchém skle - to je též podmínka voda a vlhkost je dost sméčivá - takže pavouk leze po vlhkosti, ale pokud by bylao sklo suché tak nemá šanci !!!!

Hmm,tak mi,prosím tě,vysvětli proč se terária zavírají krycím sklem??Já teda určitě nemám "stroje na lezení po skle",ale všichni sklípkani mi po skle lezou docela obstojně o stromových ani nemluvím(ty se udrží i na skleněným stropě terária).A ještě nesouhlasím s tím,že po vlhkým skle se jim leze líp,právě naopak...

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

Hmm,tak mi,prosím tě,vysvětli proč se terária zavírají krycím sklem??Já teda určitě nemám "stroje na lezení po skle",ale všichni sklípkani mi po skle lezou docela obstojně o stromových ani nemluvím(ty se udrží i na skleněným stropě terária).A ještě nesouhlasím s tím,že po vlhkým skle se jim leze líp,právě naopak...

jj, taky můžu potvrdit, že pavouci po skle lezou docela obstojně a to sklo je víceméně čisté, suché a není poškrábané, a ať už je ten pavouk v 3tím svleku nebo v 13svleku, tak mi po tom skle leze. Stromový mám malý takže nemůžu potvrdit, že se udržej i na stropě.
Jinak když tvoji po skle nelezou tak zkus nechat týden nekryté.... uvidíš, jestli je tam po týdnu budeš mít.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.218

jj, taky můžu potvrdit, že pavouci po skle lezou docela obstojně a to sklo je víceméně čisté, suché a není poškrábané, a ať už je ten pavouk v 3tím svleku nebo v 13svleku, tak mi po tom skle leze. Stromový mám malý takže nemůžu potvrdit, že se udržej i na stropě.
Jinak když tvoji po skle nelezou tak zkus nechat týden nekryté.... uvidíš, jestli je tam po týdnu budeš mít.

Pokud bych chtěl udělat ubikaci pro pavouka z akvaria, musel
bych udělat šikovné víko s větracím pruhem a dvířky nejlépe
z průhledného plexiskla. Na ten větrací pruh mám doma pouze
jemné drátěné nerezové /muší/ pletivo. Četl jsem však, že to
pletivo mohou některé druhy poškodit. Máte s tím někdo zkušenost?

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

No já mám umělohmotný laminátový lisovaný pletivo a ještě s tím nikdo nic neprovedl. Ale je fakt, že mám.... hmmm, to se bude blbě popisovat. Zkrátka akvárium při pohledu shora má míry 120x45cm a na kraje jsem nalepil taky sklo, takže "otvor" shora činí 100x25cm
a pletivo mám stejně natažený přes celej vrch, ale pavouci, pokud se teda nejedná o stromový, nedokážou líst po skleněným stropu. Já mám tohle pro zemní a podzemní druhy. Pro stromový je lepší když je otvírání ze strany, protože si dělají hnízda nahoře a při otevírání bys jim ho poškodil.
Nerezový pletivo jsem taky používal, ale měl jsem ho uchycený "reznoucíma" hřebíčkama :) takže jsem ho nahradil tímhle umělohmotným a hřebíčky byly vystřídaný za lepidlo :) a vše v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.218

No já mám umělohmotný laminátový lisovaný pletivo a ještě s tím nikdo nic neprovedl. Ale je fakt, že mám.... hmmm, to se bude blbě popisovat. Zkrátka akvárium při pohledu shora má míry 120x45cm a na kraje jsem nalepil taky sklo, takže "otvor" shora činí 100x25cm
a pletivo mám stejně natažený přes celej vrch, ale pavouci, pokud se teda nejedná o stromový, nedokážou líst po skleněným stropu. Já mám tohle pro zemní a podzemní druhy. Pro stromový je lepší když je otvírání ze strany, protože si dělají hnízda nahoře a při otevírání bys jim ho poškodil.
Nerezový pletivo jsem taky používal, ale měl jsem ho uchycený "reznoucíma" hřebíčkama :) takže jsem ho nahradil tímhle umělohmotným a hřebíčky byly vystřídaný za lepidlo :) a vše v pohodě.

Díky za informaci s tím poškozením hnízda při otevírání, to mě
nenapadlo. Mám tu totiž 3 akvária 40dx30šx30v a chtěl bych
zkusit chovat nějaké sklípkany tak se vyptávám, abych věděl
jak je nejlépe přizpůsobit. Takže pokud bych chtěl stromový
druh, budu pro něj muset to terárium slepit, popř. nechat slepit.
vikicolek

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

Díky za informaci s tím poškozením hnízda při otevírání, to mě
nenapadlo. Mám tu totiž 3 akvária 40dx30šx30v a chtěl bych
zkusit chovat nějaké sklípkany tak se vyptávám, abych věděl
jak je nejlépe přizpůsobit. Takže pokud bych chtěl stromový
druh, budu pro něj muset to terárium slepit, popř. nechat slepit.
vikicolek

jojo, ale nic těžkýho na tom není, stačí si připravit věci (sklo a lepidlo) a pustit se do práce. Nejhorší je asi to sklo nařezat, na to jsem si netrouf a nechal to udělat u sklenáře za pár kaček (fakt za to chtěl asi 20,-)
Doma jsem to začal lepit a vše drží. Nemusí to bejt perfektně, protože narozdíl od akvárka, v tomhle nebude voda a nic ven nepoteče (pokud nepřevlhčíte substrát) a zeminu to v pohodě udrží. Hlavně fakt koupit akvaristické lepidlo na sklo :) a nelepit to vteřinovým :-P

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.216

jojo, ale nic těžkýho na tom není, stačí si připravit věci (sklo a lepidlo) a pustit se do práce. Nejhorší je asi to sklo nařezat, na to jsem si netrouf a nechal to udělat u sklenáře za pár kaček (fakt za to chtěl asi 20,-)
Doma jsem to začal lepit a vše drží. Nemusí to bejt perfektně, protože narozdíl od akvárka, v tomhle nebude voda a nic ven nepoteče (pokud nepřevlhčíte substrát) a zeminu to v pohodě udrží. Hlavně fakt koupit akvaristické lepidlo na sklo :) a nelepit to vteřinovým :-P

lezou vám po skle proto

1. je vlhké (přísavka taky lépe drží na mokrém)
2. jepoškrábané (nemusí to být narvní pohled vidět)
3. je pozaženo jemnou pavučinkou (ta taky neni dobře vidět)

prostě pokud je otázka an to jestli pavouk vyleze po skle tak ne! vyleze po vlhkosti, vyleze po škrábanci, vyleze po pavučině - po skle ne.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.50

Na to nerezový pletivo bacha.Když jsem si dělal první terárka pro pavouky tak sem ho použil a docela dlouho v pohodě až jednou koukám a obě A.geniculaty mi v něm prožraly pěknou díru, eště chvilku a zdrhly by!Jiný druhy to překvapivě neprožraly ale tyhle obě dvě.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

Na to nerezový pletivo bacha.Když jsem si dělal první terárka pro pavouky tak sem ho použil a docela dlouho v pohodě až jednou koukám a obě A.geniculaty mi v něm prožraly pěknou díru, eště chvilku a zdrhly by!Jiný druhy to překvapivě neprožraly ale tyhle obě dvě.

hmmm, díky za upozornění, budu si Geniculatu hlídat :)

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.146

Dotaz této diskuze ale zněl,jestli sklípkan dokáže lézt po skle...a to dokáže(ikdyž si to nejprve potáhne pavučinou,atd-na to se nikdo neptal).Dokáže,to je bez diskuze.Pavouk se udrží na čemkoliv pomocí adheze vody kterou má NEUSTÁLE(nemusíš ho předem vykoupat...)na chloupkách na tarsech.Oběma drápky na chodidle se jen přidržuje případných nerovností povrchu,po kterém leze...tzn.ikdyž je sklo suché,vlhké,čisté,špinavé,hladké nebo broušené pavouk se na něm drží pomocí vzlínavosti vody v tarsech!!!

Neregistrovaný uživatel

9.10.2005 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.92

lezou vám po skle proto

prostě pokud je otázka an to jestli pavouk vyleze po skle tak ne! vyleze po vlhkosti, vyleze po škrábanci, vyleze po pavučině - po skle ne.

hmmm divný, protože 1. pavučina tam 100% nebyla, bylo to pro něj nový prostředí (nový "terárko"), poškrábaný to možná mohlo bejt, ale nic vážnýho a vlhký to taky asi nebylo.
jinak pavouk (Br Smithi 11sv) vyleze jen v rohu, kde se střetávaj 3 stěny (od spodní leze a nohy má na každé stěně jednu řadu)
a A. Caniceps 9sv. vyleze i po jedný stěně..... schválně to někdy natočim :) a pavučinu tam taky 100% nemá, i když je tam dýl v tom terariu.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2005 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.126

Takze kdyz mi moje dospela Avicularia metallica lezla po strope terarka vzhuru nozkama, tak to bylo co?

Neregistrovaný uživatel

10.10.2005 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.126

lezou vám po skle proto

Uplne nove terarko, jeste nevlhcene. Metallica si ho nejdriv parkrat probehla po skle a lozila i po strope, i kdyz moc nedrzela a malem spadla dolu. Terarko bylo suche, pavouk tam byl par minut, takze pavucina taky nebyla. A jelikoz bylo cerstve koupene, tak asi ani nebylo poskrabane.

Bez urazky, ale budu verit spis vlastnim ocim nez vam ;)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2005 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.1

lezou vám po skle proto

Prosím tě pavoučí nohy nemají žádný přísavky. Jsou to jen mokrochloupky. Udělal sem si terárko - nový a Pslamopoeus cambridge mi hned běhal po stěnách i po stropě. Ikdyž z něj nakonec slítnul po zádech na kytku, ale na stropě byl.

Venca666

24.9.2016 21:49
Venca666

XXX.XXX.204.61

Moj sklípkan B.Anitha umí bezvadné lést po skle a já tomu chci zaránit, ale ještě jsem nepřišel na žádný fígl, aby jí to po skle klouzalo... Nějaké nápady?

Venca666

24.9.2016 21:55
Venca666

XXX.XXX.204.61

Prosím tě pavoučí nohy nemají žádný přísavky. Jsou to jen mokrochloupky. Udělal sem si terárko - nový a Pslamopoeus cambridge mi hned běhal po stěnách i po stropě. Ikdyž z něj nakonec slítnul po zádech na kytku, ale na stropě byl.

Moj sklípkan B.Smithi umí bezvadně lést po skle a já tomu chci zabránit, ale ještě jsem nepřišel na žádný fígl, aby jí to po skle klouzalo... To sklo je nové nepoškrábané a špičkově vyleštěné.. Přesto tam leze... nechci aby si při pádu ublížil. Nějaké nápady?

26.9.2016 19:32
asswecan

XXX.XXX.209.184

Moje vagans (dospělá samice) leze po skle v 90 stupních, ale klouže dolů a po chvíli spadne.

3.8.2019 12:20
Venda666

XXX.XXX.182.130

Vidíte to sklo? už mě to s*re, pořád zablokovaný přístup do terárka. Už mi došli vědomosti, Neví někdo co udělat aby ten pavouk nepavučinoval sklo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík