Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.76
Zdravím. Měl bych zájem o chov těchto švábů, ale nevím, kolik jich můžu dát do terária o rozměrech 40x20x20 (DxVxŠ). Prosím poradtě. Chtěl bych takové množství, aby se jim co nejvíce dařilo a dobře se rozmnožovali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.177
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím. Měl bych zájem o chov těchto švábů, ale nevím, kolik jich můžu dát do terária o rozměrech 40x20x20 (DxVxŠ). Prosím poradtě. Chtěl bych takové množství, aby se jim co nejvíce dařilo a dobře se rozmnožovali.
Hodne, vklidu 100. Ale, chce to teplo a vetrani. VH
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hodne, vklidu 100. Ale, chce to teplo a vetrani. VH
Ok. Děkuji a na kolik jim mám to terárium vytápět?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ok. Děkuji a na kolik jim mám to terárium vytápět?
Já mám terárium s B.dubia a B.craniffer přímo "nalepený" na topení,takže tam maj dost přes 30°C,ale zase je dost veliký terárko(75x40x45),takže ta teplota není všude stejná a můžou si vybrat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám terárium s B.dubia a B.craniffer přímo "nalepený" na topení,takže tam maj dost přes 30°C,ale zase je dost veliký terárko(75x40x45),takže ta teplota není všude stejná a můžou si vybrat.
mohol by si pls opisat podmienky chovu - myslim napr podlklad , ci to chovas len tak ako na krmivo - cize napr na platach od vajec ? aleob oc tam mas ako ukryty ...... cim ako casto krmis , rosis ? potrebuju misku s vodou ? dik
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mohol by si pls opisat podmienky chovu - myslim napr podlklad , ci to chovas len tak ako na krmivo - cize napr na platach od vajec ? aleob oc tam mas ako ukryty ...... cim ako casto krmis , rosis ? potrebuju misku s vodou ? dik
Mohol.Chovám teda dva druhy ve společným teráriu -B.craniffer(30ks) + B.dubia(80ks + cca 500 malých
).Mám je i na krmení sklípkanů,ale spíš jen tak že se mi líbí..Chovám je na bukový hrabance,vrstva asi 20cm,na který je položena kůra z korkovýho dubu a borovice.Přes den jsou všichni pod kůrou nebo zavrtaný v hrabance,k večeru se to tam jima začne hemžit.Krmím tak jednou/dvakrát týdně..nasypu jim tam hrst piškotů,do misky granule pro kočky,salát nebo nakrajený jablka.Vlhčim(pořádně) 2x týdně rozprašovačem na kytky...to jim k pití stačí.Terárium je v kuchyni u topení.Teplota teda hodně přes 30°C...snad to stačí
Lukáš
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozhodně nedostatečná velikost, snad jen jako pomocná nádoba.
16 litrů, pro šváby bez horního okraje ? 12 ?
■ Brzy vysoká hustota švábů - stres a potíže, vč. zvýšené vlhkosti,
pravděpodobně plísní a pod.
■ Zásadní je "žádaná produktivita kolonie", ale pokud se daří,
je jich plno raz dva ;-)
■ Pro čistou reprodukci bez spotřeby má kolonie pár tisíc kusů.
BLABERUS