Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.184
Ahoj. Mám trošku blbý dotaz. Nevíte, jak se mám zbavit fóbie z pavouků?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
postupnym zvykánim.... fakt to zabírá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
postupnym zvykánim.... fakt to zabírá
Na to je nejlepší koupit si malinkýho pavoukavlastní zkušenost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím si, že to vůbec není trapný dotaz, je to nemoc jako každá druhá, někdo má prostě hemeroidy a někdo arachnofobii. Každopádně když si koupíš sklípkánka v nějakým malým svleku, tak jak postupně budeš poznávat, jaký je to fantastický zvíře, na nějakou fobii ani nepomyslíš. Já si stejně myslím, že to je spíš předsudek než fobie, kterej je v některých lidech vypěstovanej odmala rodiči a pohádkami, kde had a pavouk je symbolem toho nejhoršího. Opak je pravdou. Nejdůležitější ale je, připravit se na to trošku teoreticky, protože pavouk je přece jenom živá bytost a potřebuje svoje...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.189
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím si, že to vůbec není trapný dotaz, je to nemoc jako každá druhá, někdo má prostě hemeroidy a někdo arachnofobii. Každopádně když si koupíš sklípkánka v nějakým malým svleku, tak jak postupně budeš poznávat, jaký je to fantastický zvíře, na nějakou fobii ani nepomyslíš. Já si stejně myslím, že to je spíš předsudek než fobie, kterej je v některých lidech vypěstovanej odmala rodiči a pohádkami, kde had a pavouk je symbolem toho nejhoršího. Opak je pravdou. Nejdůležitější ale je, připravit se na to trošku teoreticky, protože pavouk je přece jenom živá bytost a potřebuje svoje...
Také mám fobii z pavouků-jako malá holka mě mamka polekala kouskem chemlonu s tím,že je to pavouk,já se tak lekla,že jsem se zavřela na balkoně a ve strachu rukou praštila do skla které jsem rozbila a následně se pořezala.Při představě,že bych si měla pořídit malého pavouka domů se mi dělá špatně,věřte není to nic příjemného.Pokud je vidím na obrázku tak mi to nevadí i je pochválím,že mají pěknou barvu,kresbu.Jinak tu fobii mám už 37 let.Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také mám fobii z pavouků-jako malá holka mě mamka polekala kouskem chemlonu s tím,že je to pavouk,já se tak lekla,že jsem se zavřela na balkoně a ve strachu rukou praštila do skla které jsem rozbila a následně se pořezala.Při představě,že bych si měla pořídit malého pavouka domů se mi dělá špatně,věřte není to nic příjemného.Pokud je vidím na obrázku tak mi to nevadí i je pochválím,že mají pěknou barvu,kresbu.Jinak tu fobii mám už 37 let.Jana
Vypořádat se z jakoukoliv fobií, znamená překonat barieru strachu. Pokud nebudeš sama chtít tento strach překonat, fobie se nezbavíš nikdy...Věřím tomu, že zážitek to byl asi hodně drsnej, ale i to se dá překonat, záleží jak moc budeš chtít. Každopádně to za zebe nikdo neudělá, tohle budeš muset vyřešit sama. Druhá osoba totiž nezná přesně hranici tvýho vědomí, přes kterou zatím nejsi schopná přejít a ještě by nadělala víc škody jak užitku. . Nikdo neříká aby jste si na začátek pořizovaly hned Theraphosu blondi, existuje spousta malých, krásně zbarvených druhů, které jsou v dospělosti veliké jako třeba blondii v prvním svleku. Pokud si takovýho prcka pořídíš, tak v prvním svleku není větší, než čerstvě vylíhlej cvrček. A věř, že tuhle fobii překonat stojí fakt zato....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
postupně. Od knížek o pavoucích, přes obrázky, kreslení nebo focení pavouků, preparování mrtvých pavouků, sledování živých z větší a větší blízkosti. Hlavně ale musíš chtít ty. Pokud na začátku pesimisticky prohlásíš, že to nedokážeš, tak budeš hledat jakoukoli záminku jak z té terapie vycouvat. Když si na začátku řekneš musim to udělat, tak budeš hledat cestu jak se překonat a zvládneš to. (vlastní zkušenosti).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
postupně. Od knížek o pavoucích, přes obrázky, kreslení nebo focení pavouků, preparování mrtvých pavouků, sledování živých z větší a větší blízkosti. Hlavně ale musíš chtít ty. Pokud na začátku pesimisticky prohlásíš, že to nedokážeš, tak budeš hledat jakoukoli záminku jak z té terapie vycouvat. Když si na začátku řekneš musim to udělat, tak budeš hledat cestu jak se překonat a zvládneš to. (vlastní zkušenosti).
Zjisti si jestli není ve tvém okolí nějaký chovtel pavouků, který jich má víc nebo Stanice přírodovědců na Středisku volného času (Dům dětí a mládeže). Tam by ti mohli pomoc. Já u nás na Stanici mám celkem dobré zkušenosti z odnaučením struchů z hadu. Kdo chtěl, tak toho jsem naučila nebát se hadu. Ale je to jen a jen o tom chtít se přestat bát a pak to půjde pomalu, ale jistě samo!!!!
Já z pavouků fobii nemám, ale za to trpím Agorafobií, která je daleko horší, než nějaká fobie ze zvířat. Dost mě to omezovalo jak v osobním, tak i v pracovním životě. Už to bylo neúnosné, tak jsem se rozhodla, že navštívím psychologa https://psycholog-holcner.cz/psychoterapeut-praha/ , aby mi s problémem pomohl. Bez odborníka se fobie zbavuje těžko.