Blaptica Dubia - rozmnožení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.6.2008 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.35

Dobrý den.

Pořídil jsem si nedávno švábi jako krmení pro štíry. Umístil jsem je do otevřeného plastového kýble. Natrhal jsem jim do něj papírové ubrousky, a jednu přepravku na vajíčka. jako krmivo jsem zvolil psí granule, občas dostanou list salátu, jablko, piškot a podobně. Krmivo měním 1x za dva dny a vodu dávám 1x týdně. Mám jich tam 20kusů a asi 10 samců a 10 samic.

Teď mi to nedalo a nahlídl jsem do podestýlky a zjistil, že se tam promenádují asi půl centimetrový švábata. Zajímalo by mě za jak dlouho vyrostou, abych snimi mohl krmit a taky zda se dají nějak rozeznat od rodičů. Jde mi o to, abych štíry nekrmil právě rodiči. Jsem laik a o chovu těchto švábů nic nevím, tak buďto prosím trochu schovívavý.

A ještě něco. Co s nimi děláte, když se vám moc přemnoží. Dají se ještě nějak využít? Myslím tím jako krmivo? Děkuji

Neregistrovaný uživatel

23.6.2008 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den.

Pořídil jsem si nedávno švábi jako krmení pro štíry. Umístil jsem je do otevřeného plastového kýble. Natrhal jsem jim do něj papírové ubrousky, a jednu přepravku na vajíčka. jako krmivo jsem zvolil psí granule, občas dostanou list salátu, jablko, piškot a podobně. Krmivo měním 1x za dva dny a vodu dávám 1x týdně. Mám jich tam 20kusů a asi 10 samců a 10 samic.

Teď mi to nedalo a nahlídl jsem do podestýlky a zjistil, že se tam promenádují asi půl centimetrový švábata. Zajímalo by mě za jak dlouho vyrostou, abych snimi mohl krmit a taky zda se dají nějak rozeznat od rodičů. Jde mi o to, abych štíry nekrmil právě rodiči. Jsem laik a o chovu těchto švábů nic nevím, tak buďto prosím trochu schovívavý.

A ještě něco. Co s nimi děláte, když se vám moc přemnoží. Dají se ještě nějak využít? Myslím tím jako krmivo? Děkuji

Plné velikosti by měly nymfy dosáhnout po několika měsících. Dospělého potomka od rodiče poznat nejde, nebo aspoň já to neumím. Jako krmivo se dají použít pro plazy, pavouky a určitě i jiná zvířata.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2008 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.35

Plné velikosti by měly nymfy dosáhnout po několika měsících. Dospělého potomka od rodiče poznat nejde, nebo aspoň já to neumím. Jako krmivo se dají použít pro plazy, pavouky a určitě i jiná zvířata.

Mi chováme ještě hlodavce, slepice a ptáky. Myslíte, že by se to někde dalo použít třeba i v sušeném stavu? Jo a taky jsem u jednoho švába našel trčet u zadnice takovou bílou věc asi 2 cm dlouhou. Možná to vypadalo jako vajíčka. Co to bylo nevíte?

Co když omylem dám štírům rodiče. Budou se pak třeba starší samci pářit s těmi jejich mladými? Jde o to zda se tam hledí na příbuzenstvo, jako u lidí, nebo papoušků a jiných zvířat.

Vím, že mám hloupé dotazy, ale zajímalo by mě to.

Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2008 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.38

Mi chováme ještě hlodavce, slepice a ptáky. Myslíte, že by se to někde dalo použít třeba i v sušeném stavu? Jo a taky jsem u jednoho švába našel trčet u zadnice takovou bílou věc asi 2 cm dlouhou. Možná to vypadalo jako vajíčka. Co to bylo nevíte?

Co když omylem dám štírům rodiče. Budou se pak třeba starší samci pářit s těmi jejich mladými? Jde o to zda se tam hledí na příbuzenstvo, jako u lidí, nebo papoušků a jiných zvířat.

Děkuji.

švábíci se nejlip množí když je jich hoooodne na malý ploše(dokud jich nebudeš mít aspon 500ks,nebudou ti stačit ani na krmení párku nějakejch hmyzožravejch ftáčků), že byses jich nemoh zbavit se neboj, když jich budeš mít pár tisíc navíc, kdykoli je rád s tebou za něco vyměnim :)
To světlý byla ootéka(shluk vajec),samice si ji sušila,poté zas vtáhla do těla...po asi 40ti dnech vypustí z těla živá mláďata.

U švábů se na přibuznost nehraje :) starší samce zkrm, sou k ničemu...

Nery

Neregistrovaný uživatel

23.6.2008 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.35

švábíci se nejlip množí když je jich hoooodne na malý ploše(dokud jich nebudeš mít aspon 500ks,nebudou ti stačit ani na krmení párku nějakejch hmyzožravejch ftáčků), že byses jich nemoh zbavit se neboj, když jich budeš mít pár tisíc navíc, kdykoli je rád s tebou za něco vyměnim :)
To světlý byla ootéka(shluk vajec),samice si ji sušila,poté zas vtáhla do těla...po asi 40ti dnech vypustí z těla živá mláďata.

U švábů se na přibuznost nehraje :) starší samce zkrm, sou k ničemu...

Nery

Nery já zapoměl jak vypadá samec, ale někde na netu to snad najdu. Klidně kdybych jich měl tolik, tak ti je daruji :)) co snimi mám jen 3 štíry a ti žerou tak 1x za 14 dní. Mám Imperiátory.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2008 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.38

Nery já zapoměl jak vypadá samec, ale někde na netu to snad najdu. Klidně kdybych jich měl tolik, tak ti je daruji :)) co snimi mám jen 3 štíry a ti žerou tak 1x za 14 dní. Mám Imperiátory.

samec má křídla , samice nee :D

Neregistrovaný uživatel

3.10.2012 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.90

Zdravín, chci se zeptat jak je to se zahrabáváním těchto svábů do substrátu? Když s nimi budu krmit vydrží behat po terárku nebo zmizí pod povrchem?

Díky

Neregistrovaný uživatel

7.10.2012 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.130

Rozmáčkni jim hlavu pinzetou a nezahrabou se do substrátu,budou však ještě dostatečně živí na to aby se promenádovali po terárku,jelikož životně důležité orgány se nacházejí na hrudi.smajlík

28.7.2019 08:34
_BLABERUS_

XXX.XXX.141.176

Děkuji.

■ Bílá "věc" u zadečku - nažloutlý váček - bude tzv. prolaps
- vyhřeznutí genitální komory.
Jedná se o nevratné poškození samice
vlivem nevhodných podmínek, stresu a pod.

■ Prolaps nelze zaměnit za vysunutou ootéku se zárodky ve dvou řadách.

■ U švábů dochází k páření uvnitř daného druhu bez ohledu na příbuzenské vazby.

■ Blaptica dubia - samec má křídla, samice jen náznak.

■ Blaptica dubia - ideální podmínky : 20 týdnů do dospělosti +/- týden.

Odpovídám na jakékoli dotazy, poskytuji know-how, poradenství i šváby.

BLABERUS

Přidejte reakci

Přidat smajlík