Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.198
Dobrý večer,na louku poblíž nás,nahnali krávy a od tý doby máme plný byt much,ale narozdíl od klasických co jsou doma furt,tyhle strašně štípou,je to možné ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer,na louku poblíž nás,nahnali krávy a od tý doby máme plný byt much,ale narozdíl od klasických co jsou doma furt,tyhle strašně štípou,je to možné ?
Teoreticky to mohou být ovádi a ti jsou opravdu nepříjemní. Poznáte je podle opravdu velkých očí a rychlejšího letu. Prý nesnášejí česnek, ale nezkoušel jsem to. T. V.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teoreticky to mohou být ovádi a ti jsou opravdu nepříjemní. Poznáte je podle opravdu velkých očí a rychlejšího letu. Prý nesnášejí česnek, ale nezkoušel jsem to. T. V.
spis nez ovadi to budou nejaky bodalky :) ty vypadaj jak muchy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
spis nez ovadi to budou nejaky bodalky :) ty vypadaj jak muchy
a nebo muchničky ty se drži u krav....
Kolly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a nebo muchničky ty se drži u krav....
Kolly
Muchničky jsou potvory, ale dost malé, pokud mají viditelný bodec, tak to budou spíš ty bodalky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Muchničky jsou potvory, ale dost malé, pokud mají viditelný bodec, tak to budou spíš ty bodalky.
Děkuji za odpovědi,ale tyhle mouchy vypadaj jak obyčejné mouchy,ani ovád ani nic menčího.To mě právě zarazilo,že se píše ,že moucha neštípe a tyhle štípou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za odpovědi,ale tyhle mouchy vypadaj jak obyčejné mouchy,ani ovád ani nic menčího.To mě právě zarazilo,že se píše ,že moucha neštípe a tyhle štípou.
Co takhle streček?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co takhle streček?
i "obyčejná" moucha může dost slušně bodnout a saje krev...u nás to dělají když jsou delší dobu v suchém prostředí v dílně a jsou už hodně vyhládlé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
i "obyčejná" moucha může dost slušně bodnout a saje krev...u nás to dělají když jsou delší dobu v suchém prostředí v dílně a jsou už hodně vyhládlé.
naprosto nemozny aby obycejna mucha bodla :) Nema to jak udelat. to je jak kdybych chtel latat ponozky zachodovym zvonem. Bodalka stajova vypada takhle:
http://www.skudci.com/ files/bodalka-stajova-5_1.jpg Pripomina me to vsechno,ale hlavne mouchu domaci :) smazte v odkazu mezeru mezi com/ files
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
naprosto nemozny aby obycejna mucha bodla :) Nema to jak udelat. to je jak kdybych chtel latat ponozky zachodovym zvonem. Bodalka stajova vypada takhle:
http://www.skudci.com/ files/bodalka-stajova-5_1.jpg Pripomina me to vsechno,ale hlavne mouchu domaci :) smazte v odkazu mezeru mezi com/ files
Děkuji,tak to bude ta bodavka stájová.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co takhle streček?
strecci v dospelosti nezerou vubec nic, natoz aby saly krev.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.195
nevím, kde se berou, ale je to poprvé, co mě taky poštípala moucha!!! Nevíte někdo, odkud se vzaly? Nepamatuju se, že bych někdy o ní slyšela, natož se s ní potkala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.50
Ano přesně tak! A je jich spousty, my se taky divíme, nakonec nás to tu sežere, normálně štípou a jsou o trochu menší a létají pomaleji, ale jinak normální moucha... už mi vyloženě štvou a přemýšlím, aby to nějak výrazněji nepřenášelo nějaké choroby, neboť mám děti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.194
Nebojte se, i kdyby tyto mouchy něco přenášely, tak největším vrahem v říši zvířat jsou stejně komáři, kterých jsou všude stovky .
NevimNechapu

XXX.XXX.59.6
Take me pred par dny na vesnici postipaly mouchy :( byla jsem prekvapena nebot jsem to za cely svuj zivot nezazila. Mouchy maji v puse tekutinu, kterou rozpousti potravu nez ji snedi. Mozna tyhle mouchy jsou nove a spatnym prostredim zmutovane a zacinaji plivat silnejsi chemikalie? :).
daman

XXX.XXX.167.167
Ahoj, moucha neštípe, ale jedná se o bodalky! Moucha neustále leze a něco shání, bodalka sedne, čeká a pak bodne, je šedivá mírně proužkovaná s dlouhým bodcem, Ráda sedí v místnosti nebo v maštali na stropě, jedině vystříkat! Dát přes okna a dveře rám se síťkou!
daman
napsal(a):
Ahoj, moucha neštípe, ale jedná se o bodalky! Moucha neustále leze a něco shání, bodalka sedne, čeká a pak bodne, je šedivá mírně proužkovaná s dlouhým bodcem, Ráda sedí v místnosti nebo v maštali na stropě, jedině vystříkat! Dát přes okna a dveře rám se síťkou!
Přesně tak. T. V.
Christiane

XXX.XXX.125.63
Blbost.Je to zaujimave ale musim suhlasit so vsetkymi ktori tvrdia ze muchy stipu.Neviem sice ako je to mozne ale najnovsie muchy stipu.Nejde o ziadnu bodavku ani nic podobneho ale o obycajnu muchu.Lezie lezie potom zastane premaze si prednymi rucickami a prask-pecka jak hrom.Neviem si to vysvetlit!Pozorujem ich uz tyzden a postup je vzdy stejny.K tomu lietaju ako keby sa zblaznili.Lietaju jedna cez druhu zrazia sa a niekedy jedna z nich padne na zem.
Taktiez ma napadlo ci nemohli nejako zmutovat!Uz nam nechyba nic len zmutovane muchy!
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Christiane: přestaň hysterčit a vygoogli si, jak vypadá bodalka stájová. Vsadím se, že od mouchy domácí ji nepoznáš.
Luciis

XXX.XXX.172.50
Taky teď mám problém s těmi štípacími mouchami a to krávy nikde nemáme, kousanec vypadá jak od komara, dneska se mi to stalo, odpoledne to vypadalo jak větší hrizanec od komara a večer ze mě vylezli nějaký 2 žlutý kuličky z toho místa, místo jsem hned ošetřila francovkou, nic pri sobě jsem neměla a nechtěla jsem hledat desinfekci a budit rodiče.
Davulka

XXX.XXX.73.75
Dobrý den, říká se, že když mouchy stipou, bude brzy pršet... fakt to takhle funguje ...
MKcv

XXX.XXX.150.33
Davulka
napsal(a):
Dobrý den, říká se, že když mouchy stipou, bude brzy pršet... fakt to takhle funguje ...
2Davulka
Proboha nepište nesmysly. Klasická moucha vás nemůže štípnout, protože prostě nemá čím! Blížící déšť jí opravdu nepřikouzlí nějaký bodec, používejte hlavu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

MKcv
napsal(a):
2Davulka
Proboha nepište nesmysly. Klasická moucha vás nemůže štípnout, protože prostě nemá čím! Blížící déšť jí opravdu nepřikouzlí nějaký bodec, používejte hlavu.
Reagujete se zpožděním, ale máte pravdu.
Mariovka

XXX.XXX.9.171
Tak to jsou věci co se zde člověk doví. Moucha obecná. Klaskcky neštípne, ale dokáže přes pór kůže sát a zároveň vypouští látku která se tam dostane a nás to pak pálí jako štípanec. Nejsem žádný hmyzolog😁Ale tak nějak to je. Ať je vedro nebo prší. Moucha to prostě takhle umí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mariovka
napsal(a):
Tak to jsou věci co se zde člověk doví. Moucha obecná. Klaskcky neštípne, ale dokáže přes pór kůže sát a zároveň vypouští látku která se tam dostane a nás to pak pálí jako štípanec. Nejsem žádný hmyzolog😁Ale tak nějak to je. Ať je vedro nebo prší. Moucha to prostě takhle umí.
Jste se díval na film Moucha. Přes jaký pór kůže saje a vypouští (jakou) látku? Moucha domácí prostě jenom obtěžuje - bzučí, lechtá, ale to je fakt všechno (i když to dokáže probudit vražedné choutky, když chci po ránu ještě spát ). Aspoň u mě všechny štípance způsobily bodalky, muchničky, komáři, slepoočky, bzikavky...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!