Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.85
Chtěla jsem se zeptat,co s oblovkou v zimě. Vůbec nežere .Ale co mě trápí je,že i když rosím má nožku uplně suchou!Vypadá jako by se chtěla zavíčkovat. Už jsem jí i celou orosila,tak vylezla a za den to bylo zase stejné.Tak nevím co mám dělat! Děkuji za radu. Mirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.115
napiš jaký máš podmínky... pokud má čistej středně vlhkej substrát-asi jak hlína u pokojových kytek a přiměřeny spíš menší větrání, není se čeho bát a oblovka si bude dělat, co ji vyhovuje, jeslti máš moc velký větrání že vysychá, pak musíš zajistit vyšší vlhkost a naopak...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.22
Nebudu zakládat nové téma, zeptám se tady.Mám 4 oblovky, nevím jaký druh, dostala jsem je od známého jehož dceru již omrzely, měla jsem zrovna volné terárko.Jenže jsou zavíčkované, zatopila jsem v terárku,narosila jsem substrát, napustila misku vlažnou vodou a tak dala oblovky, postupuji správně? Jsou tam již 4 hodiny a nic se neděje....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Ono to chvilku trvá, než se odvíčkujou. Naše dvě immaculaty odpočívají každý rok. Vždycky v říjnu přestávají žrát, zalézají, tak přestávám rosit, dám je s boxem na skříň, v lednu přesunu k topení, hodně rosím a proberou se. Nevím, jestli je to pro ně dobré, ale už je máme osm let a pořád, i letos, jsem musela vybírat snůšky, každou chvilku máme vajíčka, o mladé tady v okolí nikdo nestojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Ještě k tomu probouzení, substrát musí být dost provlhčený a teplo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě k tomu probouzení, substrát musí být dost provlhčený a teplo.
Děkuji.Substrát jsem narosila a zapnula žárovku pod květináčem.Předtím jim netopili ani je nerosili, ale šneci jsou těžcí, tak myslím, že nejsou vyschlí-mrtví.A ještě prosím co se takovým oblovkám dává? Nikdy jsem je neměla na netu jsem se dočetla, že mohou veškerou zeleninu a ovoce krom rajčete, že rozpouští ulitu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.91
Dobrý večer,
ohledně potravy - docela jsem se zajímala o citrusy a rajčata - někteří tvrdí, že to ničí ulitu, jiní podávají běžně. Jsou to asi nejspíš jen spekulace a pokud dodáváte dostatek vápníku formou sépiové kosti nebo gritu či vaječných skořápek (já to kombinuji), tak se myslím nic nestane. Moje známá krmí nakrájenými mandarinkami a snůšky má pokaždé, šnečci mají krásné ulitky, takže to asi tak horké nebude. Určitě ale doporučuji kombinovat okurku s něčím, aby měli vyvážený příjem vody (okurka) a vitamínů (např. jablko, mrkev, salát...).
Jinak mě překvapuje, že o immaculaty nikdo nemá zájem, přeci jen už to nejsou retky... ;)
Přeji úspěšný chov,
Kathie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.22
Děkuji, nevím jaký mám druh, jsou takový jako pruhovaný, bohužel sem neumím vložit fotku , ale zkusím to, ráda bych věděla, co mám vlastně doma.Chovám i andulky a korely, takže grit ani sépie není problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Tipuju ten jeden immaculata a ostatní fulica?
V sezóně naši dostávají rajčata, ulity mají pěkné. Jinak pampelišky, milují různé saláty, okurky salátovky, jablka, dokážou krásně okousat nedozrálé klasy kukuřice Sem tam jim dám mražené patentky, co se prodávají pro rybky, ty zbožňují. A občas piškot.
O immaculaty u nás není moc zájem, protože se tak dobře množí, mají je už snad všichni ) Taky jsme k nim přišli neplánovaně, byli nám vnuceni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.24
Vajíčka budu ničit-dám je slepicím, nebo známému co má vodní želvy, ty myslím, vajíčka zpracují....tři menší oblovky jsou odvíčkované, té největší se nějak nechce, ta má i odlomenou ulitu na špičce.O mrkev co jsem jim nabídla, moc nestojí, zato kaki jim chutná.Můžu jim dát i kiwi? Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale oblovky jsem nikdy neměla a chci jim vynahradit tu nedostatečnou péči co prozatím měly i když jsou to jen " obyčejní šneci ".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vajíčka budu ničit-dám je slepicím, nebo známému co má vodní želvy, ty myslím, vajíčka zpracují....tři menší oblovky jsou odvíčkované, té největší se nějak nechce, ta má i odlomenou ulitu na špičce.O mrkev co jsem jim nabídla, moc nestojí, zato kaki jim chutná.Můžu jim dát i kiwi? Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale oblovky jsem nikdy neměla a chci jim vynahradit tu nedostatečnou péči co prozatím měly i když jsou to jen " obyčejní šneci ".
Žádnou odlomenou špičku na fotce nevidím, ta jedna oblovka je jiný druh, nemá ulitu tak špičatou (Immaculata). Třeba tady píšou o potravě, kiwi je tam taky, já to nezkoušela dávat. http://achatiny.ic.cz/potrava.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Jo a na ta vajíčka pozor, bývají dobře schovaná - zahrabaná
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a na ta vajíčka pozor, bývají dobře schovaná - zahrabaná
jj jasně budu to prohlížet.Je odlomená, zespoda, takže z úhlu focení shora to není vidět, přikládám foto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.137
Dobrý den, myslím si že o šnekách toho víte hodně můžete mi prosím poradit? Mám doma tří týdenní miminka a zalezly hluboko do ulity co mám dělat namočila jsem je do vlažné vody, pak jsem je dala na okurku! Ale ještě nevylezli možná se snažejí zavíčkovat se nevim, ale to by nelezli tak hluboko do ulity?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.3
nebude to třeba nízkou vlhkostí? rostíte? zkoušela jste dát salát?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.101
Skusila jste ty šnečky dát na nějaký zdroj vápníku nebo jim okurku či jinou předloženou stravu posipte vápníkem zakoupíte ve zverimexu !! ;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, myslím si že o šnekách toho víte hodně můžete mi prosím poradit? Mám doma tří týdenní miminka a zalezly hluboko do ulity co mám dělat namočila jsem je do vlažné vody, pak jsem je dala na okurku! Ale ještě nevylezli možná se snažejí zavíčkovat se nevim, ale to by nelezli tak hluboko do ulity?
Možná jim je zima, nebo mají sucho v teráriu.Jak často rosíte?
mafin

XXX.XXX.108.100
je mi 10 let a mam doma achatinu prosím poraďte děkuju,
mafin

XXX.XXX.108.100
Dobrý den mam achatinu už 1 rok ale furt nevim co mam za druh.Pomocte prosim děkuju. Můžete napsat i nějaký info.
mafin

XXX.XXX.108.100
moc dekuji
mafin

XXX.XXX.108.100
a je normální že se na začátku Října se začne zahrabávat a dělá to tak až do jara vždy když ho vyndam tak tam zaleze znova.
mafin

XXX.XXX.108.100
to bude ono
mafin

XXX.XXX.108.100
mafin

XXX.XXX.108.100
Mám dotaz můžou se chovat dva odlišný druhy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

mafin
napsal(a):
Mám dotaz můžou se chovat dva odlišný druhy?
Pokud mají stejné podmínky tak ano, ale pozor jestli se nemohou křížit (už nevím jaké mohou s kterými, dá se to na internetu najít), takové snůšky potom ničte ať se nemíchají druhy, ale stejně bych doporučil jednu ubikaci pro jeden druh
mafin

XXX.XXX.108.100
děkuju
mafin

XXX.XXX.108.100
Jak se mam starat o vajčka???

Stejně jako o dospělé jedince a mláďata. Vlhko a teplota nad 22 stupňů
Maf

XXX.XXX.108.100
Dobrý den vylihli se mi malí šnečci prosim poraďte mi prosím jak je mam krmit a starat se o ně.díky

Maf
napsal(a):
Dobrý den vylihli se mi malí šnečci prosim poraďte mi prosím jak je mam krmit a starat se o ně.díky
Viz výše - teplo, vlhko a zelenina - mojí milují ředkvičkové a kedlubnové listí nebo meloun, ale dají si cokoliv vegetariánského. Nezapomeňte na sépiovou kost coby zdroj vápníku.
gogle2

XXX.XXX.108.100
Dobrý den potřeboval bych vytápění do akvárka může te mi prosím poradit jaký jsou idealní pro šneky jestli topné desky a nebo jiná vytápěda.