Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.7.2012 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.250

Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit co je tohle za housenku, případně čím ji krmit? Měří 2 cm. V noci lezla po zdi domu. Děkuji.
[URL=http://www.q3.cz/view.php?filename=95housenka_.jpg][img]http://www.q3.cz/images/95housenka_.jpg[/img][/URL]

Neregistrovaný uživatel

21.7.2012 00:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.91

Bohužel netuším, co je to za housenku, ale je opravdu nádherná... :-)

Neregistrovaný uživatel

21.7.2012 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.87

Ahoj typnul bych nejakého motýla z čelede Arctidae.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2012 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.250

Myslím, že housenky přástevníků jsou všechny tmavé. Uvidím, až se svlékne. Dostala lístek smetánky, spořádala ho jako malinu, tak ji snad dochovám ke kuklení.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2012 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.250

Housenka se svlékla, zelená barva ustoupila žluté a přibyl po straně černý proužek. Stále nevím, co je to zač.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2012 07:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.14

Zdravím,
můj tip je housenka přástevníka angreštového (R. purpurata)...
ale ruku do ohně bych za to nedal. Je to docela vzácnější druh
a s housenkou jsem se nikdy osobně nesetkal...

Neregistrovaný uživatel

3.8.2012 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.250

Housenka se opět svlékla a začínám tušit, že to bude přástevník bezový.

Johanna94

2.10.2017 16:27
Johanna94

XXX.XXX.120.218

Lidi prosím vás co je to za housenku už jsem jich v bytě chytla 2... je to motýl, můra nebo mol... či něco jiného díky...

Kejma

27.7.2019 00:26
Kejma

XXX.XXX.214.216

Dobrý den chci se zeptat co je to za housenku. Dnes jsem ji našla skoro utopenou v sudu s vodou. Když jsem jí vytáhla byla absolutně bezvládná tak jsem ji měla v ruce aby se zahrála a foukala jsem jí na hlavičky. Ani jsem nedoufala že se probere a ejhle. Housenka se asi po hodině oživování začla lehce hýbat. Asi po dvou hodinách je naprosto fit a když se jí dotknu tak hned hodí zadečkem jako by říkala nesahej na mně. Zajímalo by mně co z té housenky bude a chci se o ní postarat aby jí něco nesluplo. Trávu nejí to jsem zkoušela jako první. Poraďte mi prosím. Děkuji

ABZ

27.7.2019 08:49
ABZ

XXX.XXX.144.234

Kejma napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat co je to za housenku. Dnes jsem ji našla skoro utopenou v sudu s vodou. Když jsem jí vytáhla byla absolutně bezvládná tak jsem ji měla v ruce aby se zahrála a foukala jsem jí na hlavičky. Ani jsem nedoufala že se probere a ejhle. Housenka se asi po hodině oživování začla lehce hýbat. Asi po dvou hodinách je naprosto fit a když se jí dotknu tak hned hodí zadečkem jako by říkala nesahej na mně. Zajímalo by mně co z té housenky bude a chci se o ní postarat aby jí něco nesluplo. Trávu nejí to jsem zkoušela jako první. Poraďte mi prosím. Děkuji

Hranostajník vrbový

Alehla

21.5.2021 15:32
Alehla

XXX.XXX.83.36

Dobrý den, dnes jsem potkala na cestě tuhle krasavici. Neznáte ji někdo? Cca 7 cm dlouhá, 1 cm široká
Díky za radu.

21.5.2021 16:23
Cvrk

XXX.XXX.236.19

Drvopleň.

sofi2723

12.11.2021 15:24
sofi2723

XXX.XXX.168.40

Prosím o určení housenky. Našla jsem ji na listě měsíčku. Je zelená, měří asi 2 cm a je tak 0.5 cm široká. A jí normální salát.

kkackah

5.3.2022 13:42
kkackah

XXX.XXX.98.58

Dobrý den, ráda bych se zeptala odborníků, co je toto za housenku, pokud je to vůbec housenka:) našla jsem ji v odpadkovém koši, dlabe slupku od banánu a salát a na zadečku má jakousi ‘přísavku’, kterou se přidržuje při pohybu.
Děkuji mockrát!

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2022 14:31

kkackah napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala odborníků, co je toto za housenku, pokud je to vůbec housenka:) našla jsem ji v odpadkovém koši, dlabe slupku od banánu a salát a na zadečku má jakousi ‘přísavku’, kterou se přidržuje při pohybu.
Děkuji mockrát!

Takhle vypadají housenky píďalek. Ale neřeknu vám přesný druh.

Ant

11.6.2022 12:50
Ant

XXX.XXX.92.99

Co je to za housenku, či larvu? Asi 2 cm dlouhá. Našla jsem ji ve čmelíně.

TomášBe

6.7.2022 08:03
TomášBe

XXX.XXX.165.117

Na zahradě jsme našli tuto housenku. Dokázal by někdo určit, o jaký se jedná druh? Předevčírem byla zelená, včera již červená. Krmí se na listech pryšce myrtovitého.

6.7.2022 08:24

TomášBe napsal(a):
Na zahradě jsme našli tuto housenku. Dokázal by někdo určit, o jaký se jedná druh? Předevčírem byla zelená, včera již červená. Krmí se na listech pryšce myrtovitého.

Má trn = lišaj. Krmí se listy pryšce = pryšcový. Mimochodem, ne každý dodá tak úplné informace a kvalitní fotografie.

Anna88

11.8.2022 18:26
Anna88

XXX.XXX.126.128

Dobrý den, toto je Drvopleň obecný, může měřit až 10cm a je to jeden z nejtěžších škůdců, živí se čerstvými mladými stromy, které poté většinou uhynou, v tomto stádiu dokáže setrvat až 3 roky. Dělá si v kmeni stromu a jeho větvích zhruba půlcentimetru až centimetr široké cesty a celý strom natolik oslabí, že vyschne a je riziko jeho rozšíření do okolních stromů žije do 1500 mnm. a má rád hlavně stromky ovocné, nepohrdne však jakoukoliv čerstvou výsadbou širší než 15 cm v půl metru nad zemí.

11.8.2022 20:10

Anna88 napsal(a):
Dobrý den, toto je Drvopleň obecný, může měřit až 10cm a je to jeden z nejtěžších škůdců, živí se čerstvými mladými stromy, které poté většinou uhynou, v tomto stádiu dokáže setrvat až 3 roky. Dělá si v kmeni stromu a jeho větvích zhruba půlcentimetru až centimetr široké cesty a celý strom natolik oslabí, že vyschne a je riziko jeho rozšíření do okolních stromů žije do 1500 mnm. a má rád hlavně stromky ovocné, nepohrdne však jakoukoliv čerstvou výsadbou širší než 15 cm v půl metru nad zemí.

Opravdu? Já stále vidím lišaje pryšcového.

Přidejte reakci

Přidat smajlík