Léčba plísně u sklípkanů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.234

Dobrý den,
prosím o radu, jak léčit plísně u sklípkanů? Víme, že musíme vyměnit lignocel, ale jak ošetřit zadeček? Na stránce o pavoucích jsem se dočetla, že bychom mu měli potřít zadeček ředěným roztokem betadinu, ale nebyl u toho uveden poměr... Máte někdo s léčbou zkušenost?

Předem díky za odpověď
Barbora Živná

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.38

jde o to, co je toza plíseň, pokud má jen zaprášenej abdomen, tak po svleku bude v pohodě i bez stresujícího potírání, pokud má nějaké boule/nádory nebo plíseň roste přímo v tkáni, nemá žádná léčba smysl.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2013 23:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.1

Jednu dobu jsem tento problém u pavouků taky řešil(důvod byl špatný lignocel), a 100% fungoval roztok hypermanganu. Stačí naředit slabý růžový roztok a pavoukovi zadeček očistit štětečkem do ucha namočeným v tom roztoku. Když ten roztok budete chvíli používat i na vlhčení substrátu, tak se plísně zbavíte. Dobré je rozvlhčovat lignocel taky tímto roztokem.
Betadine vyzkoušený nemám, ale na lahvičce píšou ředění 1:10 nebo 1:100... když už, tak u pavouků bych použil tu slabší...

Sokol12301

27.5.2019 21:15
Sokol12301

XXX.XXX.37.16

Dobrý den, mám sklípkana lasiodora parahybana a po týdnu jsem jsi všimnul fleku na zadečku, bojím se že to je nějaká plíseň nebo nádor, je po 4 s svleku a je to mládě, prosím pořád te mi co mám dělat, děkují moc.

29.5.2019 14:52
kubas

XXX.XXX.93.255

Dobrý den, jde pouze o vypuštěné žahavé chloupky a nejedná se tedy o nic rizikového. Jde o zcela přirozenou věc. Po dalším svlékaní, se chloupky obnoví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík