Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.254
Zdravím, objevil se u nás ve slepě na stropě bilý pavouci. Vypadají jako obalení pavučinko nebo zmrzlí. Nevíte co by to mohlo prosím být? Přikládám fotku, ale je to docela nekvalita. Děkuji za odpověď. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, objevil se u nás ve slepě na stropě bilý pavouci. Vypadají jako obalení pavučinko nebo zmrzlí. Nevíte co by to mohlo prosím být? Přikládám fotku, ale je to docela nekvalita. Děkuji za odpověď. :)
Jedná se o svlečku pavouka . Takových najdete všude plno. Akorát ve skleníku nebo ve sklepě - na místě, kde je vyšší vlhkost a špatné odvětrávání - začne svlečka plesnivět a toto je výsledek
.
MS
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.188
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedná se o svlečku pavouka . Takových najdete všude plno. Akorát ve skleníku nebo ve sklepě - na místě, kde je vyšší vlhkost a špatné odvětrávání - začne svlečka plesnivět a toto je výsledek
.
MS
tak to si dovolím oponovat, známá mela podobné bílé pavouky ve sklepě také a normálně se pohybovali, byli živí, jen vypadali jako napadení plísní či houbou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.34
Dobrý den,
No, to se mi opravdu nezdá - takto napadený pavouk by podle mne nedokázal přežít. Navíc ve sklepě a ve skleníku máme plno pavouků a plno sveček - a svlečky jsou vždy takto bílé a pavouci napadení nejdou nikdy, ačkoli se vyskytují ve stejných podmínkách. Tedy ano, i pavouci časem porostou plísní, ale až po smrti .
MS
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
No, to se mi opravdu nezdá - takto napadený pavouk by podle mne nedokázal přežít. Navíc ve sklepě a ve skleníku máme plno pavouků a plno sveček - a svlečky jsou vždy takto bílé a pavouci napadení nejdou nikdy, ačkoli se vyskytují ve stejných podmínkách. Tedy ano, i pavouci časem porostou plísní, ale až po smrti .
MS
Jenže ona svlečka je jaksi dutá, je to jen kuže, takže není až takový problém poznat živého pavouka od svlečky. To co jsem viděl já žádné svlečky nebyly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.3
souhlasim s kolegou, jedna se o exuvii co jineho dodat
Reichmann Ondřej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.225
Děkuji za odpovědi.Jsem zase o něco chytřejší. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.254
Tady tyto týpky máme ve sklepě taky,,a loví to aj myší::D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.199
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady tyto týpky máme ve sklepě taky,,a loví to aj myší::D
A matroš máte také kvalitní, koukám?
vejunka

XXX.XXX.43.255
My ve sklepe tyhle pavouky objevili. Taky jsou bily a velci.. a kdyz umrou vypadaji jak zmrzli. Co to je za Bile pavouky?
maumaumau

XXX.XXX.194.162
Není to svlečka, tito pavouci se normálně pohybují a dělají si pavučiny jako jiní pavouci.
maumaumau

XXX.XXX.194.162
Říkám, co jsem viděla. Já se vás ani nesnažím přesvědčovat, jen jich ve sklepě máme cca. Dělají si normálně pavučinu, pohybují se (světe, div se!) a klouby vypadají jako polystyrenové kuličky. Jsou i docela velcí a pěkně živoučcí... A svlečku s dovolením snad proboha každý pozná - je jakoby dutá, vyschlá...je to absolutně něco jiného než tento zvláštní pavouk. Přispět do diskuze jsem si teda dovolila..protože minulý týden jsem je objevila u nás ve sklepě a tak jsem se pustila do googlení, ale chápu, že když jednou arachnolog na zdejším vláknu řekl, že je to svlečka, tak je to holt svlečka, i kdyby se průvod těchto pavouků vydal demonstrovat za svá práva. Takže zdejší diskuse mi stejně s ničím nepomůže, takže nezbývá než se poděkovat a hledat dál . S pozdravem, Markéta Bártová (abyste neřekl, že na internet píšu o tom, že jsem viděla pohybující se pavouky anonymně...proboha taky že
).
maumaumau

XXX.XXX.194.162
Doplnění: "...cca 20...".
Něžný

XXX.XXX.226.198
michal.siegel
napsal(a):
Sám jsem tyto svlečky zkoumal, každý pochopitelně ví, jak exuvie vypadá, každopádně pokud je ve vlhkém prostředí, porostou plísní a toto je výsledek. Pokud se hýbou, nejedná se o nic jiného, než o obyčejného pavouka, který v důsledku vysoké vlhkosti porostl plísní.
Hm, najednou to podle vás může být živý pavouk porostlý plísní, ale předtím jste se dušoval, že ne. I vzdor tomu, že tu pár pisatelů jasně uvádělo, že snad poznají dutou svlečku od živého pavouka.
Já někde napsal, že to nemůže být pavouk porostlý plísní? Ne. Pouze to, že toto není nějaký zvláštní druh pavouka. Každopádně na iFauně pozná vždycky každý všechno. Je to pár měsíců zpátky, kdy mě tady kdosi přesvědčoval, že Calosoma sycophanta na fotce je ve skutečnosti Carabus ulrichii, takže už se nedivím ničemu . Pokud je pavouk porostlý jen zčásti, mohl by se teoreticky hýbat, i když je to velmi, velmi nepravděpodobné, protože živý pavouk takto plísní vůbec nemá co porůst. Každopádně jakmile se mu plíseň dostane do plicních vaků, což je při rychlosti růstu plísní do 5 dní, je prostě po něm a s tím nikdo nic nenadělá. Až uvidím video, kde se pavouk porostlý plísní hýbe, můžeme se bavit dále
jimalot

XXX.XXX.212.58
Dobrý den,
dneska jsem si ho vyfotila na zahradě, bílý pavouk, chodící se jménem běžník kopretinový, podvejte se na www. google.com, tam jich je
13Jirina

XXX.XXX.52.3
Tak dnes jsme meli uplne stejneho pavouka bileho na plote tak rychle obalil mouchu ze jsme se nestacili divit a kdyz hsme ho chteli macknout..tak ani nesel jak byl dvrdy...no a uplne zivy...urcite to nebyla zadna smecka...
13Jirina

XXX.XXX.52.3
Tak dnes jsme meli uplne stejneho pavouka bileho na plote tak rychle obalil mouchu ze jsme se nestacili divit a kdyz hsme ho chteli macknout..tak ani nesel jak byl dvrdy...no a uplne zivy...urcite to nebyla zadna smecka...
Morttuus

XXX.XXX.144.169
K poslednímu příspěvku nějak nevím, co napsat, už vidím pavouka, jak se ochotně nechá mačkat...:) Běžník kopretinový je známý pavouk, ale ten by rozhodně nezavítal do sklepa, co by si tam počal?
marťan11

XXX.XXX.205.126
Jsou tyhle pavouci bílé jedovaté?
Kamcik

XXX.XXX.53.53
Dobry den, nevite nahodou co je to za pavouka? Zije ve sklepě a je jich tam takovych asi dalších pět...Děkuji za odpověď.
asd6456456456

XXX.XXX.62.216
Koukám, že místní odborníci jsou dobrý lopaty.. x lidem vyvracet, že to nejsou živí pavouci, ale svlečky, když Vám tu jasně píší, že se hýbou.. Irminia a michal.siegel... jděte se zahrabat blbečci..
Porozhlédla jsem se po internetu a našla tenhle článek:
https://www.whatsthatbug.com/2010/03/31/bug-of-the-month-april-2010-cellar-spider-with-fungus/
V "related posts" jsou mraky dalších. Zajímavé je, že spousta autorů těchto fotografií tvrdí, že pavouci byli naprosto živí v době pořízení, ale, jak je uvedeno v článku, a s čímž musím souhlasit, žádný z nich nijak extra živě nevypadá. Dle mého názoru ani ten v odkazu, kterému je milostivě udělena výjimka za údajnou přesvedčivost. Ti vaši čeští,klobouk dolů, vypadají o dost lépe!
Ale! Sama jsem nic podobného neviděla, i tak si však nemyslím, že jde něco takového přežít. Jsem ovšem připravena uznat svůj omyl až uvidím živý exemplář na videu!
říbková

XXX.XXX.157.46
tak já právě našla jednoho bílého na zahradě. Je živý! Požíral zrovna mrtvou včelu. Je celý bílý, jen na zadečku má růžový (spíš červený) proužky. Našla jsem ho na rozkvetlém klemátisu, Vypadalo to, že se proužky chrání - téměř splynul s květem. Nikdy jsem nic takového neviděla. Marie
Zahradnice

XXX.XXX.251.190
Dobrý den, dnes jsem našla na balkóně na květině bílého pavouka. Nevím co to je za druh. Poradíte mi někdo? Děkuji.
Bruno2333333388882
Nikca5

XXX.XXX.226.21
Dobrý den.
Na tohoto pavouka jsem narazila v Kladně na Sletišti.
Ví někdo, s kým jsem měla tu čest?
Přikládám video.
Nikca5

XXX.XXX.226.21
Děkuji. A pro člověka asi nebezpečný není, že?
Hezký den.
Stručná odpověď je ne. Obsáhlejší odpověď je ta, že každý pavouk je jedovatý a pokud dokáže prokousnout lidskou kůži, může to způsobit problém. Ať už alergikům, nebo kvůli (druhově specifickému) více nebo méně potentnímu jedu. Například některé naše skálovky jsou podezřelé z nepěkných věcí, ale dost silné chelicery (kusadla) má jen pár našich druhů (zápřednice).
katka2010

XXX.XXX.40.34
to je svlečka😁😁😁
Pepekk

XXX.XXX.146.144
kokon

XXX.XXX.234.5
Jsou to pavouci kontaminovaní houbou Torrubiella pulvinata. Buď svlečky, nebo celí pavouci. Každopádně v tom stavu už ne živí. Bílí běžníci tady párkrát zmínění i nafocení jsou úplně jiní než ti plesniví ze sklepa.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Sef

XXX.XXX.66.129
kokon
napsal(a):
Jsou to pavouci kontaminovaní houbou Torrubiella pulvinata. Buď svlečky, nebo celí pavouci. Každopádně v tom stavu už ne živí. Bílí běžníci tady párkrát zmínění i nafocení jsou úplně jiní než ti plesniví ze sklepa.
Ano, ale taky sem četl článek o té "houbě" a tam bylo zmíněno, že dokáže se svou obětí pohybovat... Takže ač to zní jakkoli neuvěřitelně, tak sem to spatřil na vlastní oči a opravu je to živý mrtvý pavouk. Bylo v tom článku napsáno víc, ale už ho bohužel nemohu dohledat...