Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.148
Dobrý den, už po druhé jsme v chatě objevili brouka a nikde nemůžeme najít, co to je . Je to jen taková tenká kulatá béžová placička a na tom černé čárky, vytvarované do jakéhosi znaku
. Zespodu má ,,přilepené´´ nožičky a vypadá to jako krab. Je tak 5mm velký. Nikdy jsme to nikde ještě neviděli, nevíte co to prosím je? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.148
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.148
filip šubr

XXX.XXX.187.2
Dobrý den, prosím o pomoc s identifikací a detekcí tohoto brouka, který během dvou dnů zamořil náš obývák v chalupě. Vyléza zřejmě z pod parapetů kamených zdí. co je to za brouka a co můžeme dělat? Děkuji, filip šubr.
Luciana94

XXX.XXX.104.37
Dobrý den, nevíte někdo co je to za hmyz a jak se toho zbavit? Je to asi 4mm dlouhý a tak 1 mm široký. Leze nám to nejvíce v kuchyni. Děkuji za radu.
Dobrý den, nevíte někdo co je to za hmyz a jak se toho zbavit? Je to asi 4mm dlouhý a tak 1 mm široký. Leze nám to nejvíce v kuchyni. Děkuji za radu.
nigera

XXX.XXX.92.230
Bude to Oryzaephilus surinamensis, rád se vyvíjí v zrní pro různé domácí mazlíčky.
Dobrý den,
jednou při vycházce jsme potkali tohoto broučka a připadal nám velmi zvláštní a pěkný, ale netušíme co je to zač.:) Dokázal by ho tu někdo identifikovat?
Lord

XXX.XXX.110.140
nigera
napsal(a):
Bude to Oryzaephilus surinamensis, rád se vyvíjí v zrní pro různé domácí mazlíčky.
A jak se jich zbavit máme je všude v kuchyni.
Děkuji.
P.S. Mame doma jen akvarium, takže ze zrní pro mazlíky to nebude.
Tetetera

XXX.XXX.154.214
Prosím poraďte. Nevíte někdo co to je ? Našli jsme to u kluka. A nejspíš to kouše. Máme stipance.
Radekradek

XXX.XXX.232.114
Dobry den, pri prochazce jsem narazil na tuhle, obludu, muzete mi prosim rict co to je?
Moc dekuji.
Radekradek

XXX.XXX.232.114
A je to vzacny? Nez jsem to stihl oddelat ze silnice prejelo to auto..
Prosím nevíte co je to za brouka?
Je malý asi milimetr, nejde moc vyfotit, má divnej sosák a krovky.
Vylézá z praskliny ve zdi, každý den tak 5ks, a hned lehnou jak kdyby umřeli. Dál než 0,5 m od zdi nedojdou.
Roman3

XXX.XXX.228.44
Dobrý den, znáte tohoto broučka, co je zač? Byli jsme v Bílých Karpatech, viděli jsme roháče velkého a spoustu další pěkných, ale tohoto nemůžeme identifikovat, díky.
Roman3

XXX.XXX.228.44
Díky, kriticky ohrožená. Až je smutno z toho, že kus přírody, co jsme včera viděli, tady za pár (desítek) let už k vidění možná nebude.
Roman3

XXX.XXX.228.44
Dobrý večer, po hoďce hledání v různých online atlasech, vzdáváme i tohoto, našli jsme podobné, ale ne takto matně zeleného, kdo to je ? děkuji.
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Nosatec Phyllobius pomaceus?
Michal Toman

XXX.XXX.129.75
Vlkami

XXX.XXX.61.34
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Mně to spíš přijde jako Cybister lateralimarginalis.
LL1

XXX.XXX.63.85
Lindar

XXX.XXX.179.5
spagr

XXX.XXX.103.6
Zkušení entomologové - dáte mi tip, jaká larva po sobě zanechá takové schránky?
Původ střed nebo sever Ruska.
Proč mě to zajímá - vypadlo to na mne z cca 40,000 let staré kosti. A zajímalo mne, jestli to do té kosti vlezlo při vyžírání masa nebo v posledním roce.
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Vypadá to na zbytky muších kukel (masařky, bzučivky nebo tak něco).
Kamilzicha

XXX.XXX.48.30
Dobry den, můžete mi sdělit co je to za brouka a zda je možné, že jsme od něj postipani? Mame jich mraky po celem domě.Děkuji.
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Nejspíš pisivka Dorypteryx domestica. Ta nikoho nepoštípe.
Kamilzicha

XXX.XXX.183.127
Děkuji za odpověď. Ještě jsme zaregistrovali, že skáčou... sedí to stále na pisivky?
Martin soukenik

XXX.XXX.62.64
Prosím o radu co to je za brouka.
Martin soukenik

XXX.XXX.62.64
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Martin S.: drabčík rodu Staphylinus.
iret: chrousti obecní a maďaloví už mají po sezóně. Teď je čas chroustka letního.
Já sem neumím dát tu fotku . Tak asi umím
. Děkuji - Martin S.,
bydlím tady 30 let a ještě jsem je tu neviděla, jsou dost velcí.
A pardon, děkuji Cvrk-ovi
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Chrousti jsou ještě mnohem větší. Letos to vypadá, že je chroustčí rok, je jich opravdu hodně.
Kancovicka

XXX.XXX.43.247
Mave

XXX.XXX.19.99
Dobrý den, také prosím o radu s identifikací brouka, který rád zalézá např. pod polštáře a nacházím ho velice často i různě po bytě na stěnách. Nesmrdí, pohybuje se dost pomalu a je 3 mm velký s jantarově až rudě zbarveným zadečkem.
Mave

XXX.XXX.19.99
merocratus
napsal(a):
Mave- vrtavec Gibbium psylloides.
Merocratus - to je on! Moc děkuji, jdu googlit, jak se ho zbavit
Můžete mi určit brouka cca 25 mm? Běhá rychle, nepostojí, proto foto ve sklenici.
Dobrý den, také bych rád zjistil, co jsem to našel v krabici u brambor.
Tomáš Černý

XXX.XXX.53.74
Dobrý den,
poznal by zde někdo tohoto brouka? Je to nejspíše z čedeli kněžnicovitých, ale nedaří se mi ho určit.
Děkuji.
martiner

XXX.XXX.44.108
Dobrý den,
dnes mě na zahradě, v trávě štípl do nohy tento brouček(obr.1)Krátké štípnutí, chvilku svědivé.Chtěl bych vědět jak se tento brouček jmenuje.Na(obr.2)je hmyz, který také rád navštěvuje naši zahradu(konkrétně květy petůnií).Jde o nějaký druh čmeláka?
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Martin Veselý.
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Jedna je larva zlatoočky (síťokřídlí), obr.2 je včela drvodělka.
martiner

XXX.XXX.5.253
Chci se ještě zeptat k té včele drvodělce.Má žihadlo, nebo kusadla?
Cvrk

XXX.XXX.101.8
Má obojí, samozřejmě.
Nevím123123

XXX.XXX.211.2
Dobrý den, toto leze nám ve stodole. Jsou cca 1mm malí a těžce dohledatelní. Na první pohled nejsou vidět, až na druhý. Jsem absolutně bez šance na lepší fotky, fotil to švagr velmi dobrým fotoaparátem a stejně prd. Děkuji za pomoc.
Dobrý den mohu poprosit o identifikaci tohoto brouka a jakým způsobem se ho zbavit? Děkuji.
Dobrý den,
nevíte co je to za brouka? Délka těla 7mm.
Od minulého roku se nám postupně rozmnožuje okolo domu a bohužel už i uvnitř. Včera jich na fasádě sedělo několik stovek a jakoby vylézali z pod střechy.
Děkuji.
Dobrý den, prosím nevíte co je to za brouka, dnes na mne vykoukl u domu. Vzal jsem se ho lopatou a tak mu schazi zadek.
Děkuji.
Dobrý večer, rád bych Vás zde poorosil o radu, zda-li nevíte co je tohle za brouka? Řekl bych jen, že je to z řádu stejnonožců, ale ani tím si nejsem jist. Mockrát děkuji.
Zdravím, vypadá to na Pilouse černého. Jsou to skladišťní škůdci, kteří se většinou živí různými druhy obilovin. Jestli jich doma máte více, je potřeba najít jejich zdroj. Takže pořádně zkontrolovat zásoby potravin (mouka, ovesné vločky, těstoviny), mohou být taky např. z krmení pro hlodavce (pokud doma máte třeba králíka nebo morče).
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit co je to za brouka? Objevil se nám doma, vše jsem vydala, vystrikala aobjevilo se nám jich par mrtvých na podlaze (cca 5€. Mám strach, aby neslo o Rusa domácího, mám začít panikarit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ahoj, poslední dva dny večer jsem si všiml bytě malého broučka, rád leze po zdi a sedí na u světla na puštěné stolní lampě. Našel jsem ho ale i na parapetu, na lince i v postelí. Mám strach, že to je štěnice. Poradíte co to za brouka, případně jak se ho zbavit, děkuji.
Dobrý den, nevíte co je toto za brouka? Omlouvám se za špatnou kvalitu fotky. Objevuje se nám na bytovce ve 4. patře už jsem ho několikrát vyhazoval. Asi se jich někde usídlila někde poblíž celá kolonie. Děkuji.
PeGr

XXX.XXX.73.137
brouka123

XXX.XXX.45.214
Dobry den,
prosím můžete mi poradit copak je tohle za brouka ? Začal se vyskytovat po zimě.
PZ

XXX.XXX.172.253
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit co je to za brouky? Ubytovali se nám za šatní skříní s oblečením a vlezli i do ní.
PZ

XXX.XXX.172.166
Moc děkuji, vypadá to že je to ono...
Zdravím a prosím o identifikaci rojícího se hmyzu na fotce. Nějaká ploštice/ploštička? Jsou ale o dost menší, než ploštičky (pestré), tak budu asi nejspíš úplně mimo :)
Ano je to ploštice blanátka lipová. Invazivní druh, který se po Evropě šíří ze Středomoří. Více zde: http://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/blanatka-lipova-podivuhodny-prirustek-v-nasi-faune.pdf
miranell

XXX.XXX.72.101
Dobrý den,
víte někdo co je to za broučka? objevují se na podlaze, velikost 1-3 mm.
Andy232

XXX.XXX.211.112
Zdravim vsechny,
pokud to jde poznat, prosim o identifikaci a jde ho nejak vystehovat z domu? Mame jich tu spoustu. Diky
PavlínaDe.

XXX.XXX.115.225
Dobrý den, netušíte někdo, co je to za brouka??? Je docela veliký. Moc děkuji za odpověď ;)
PavlínaDe.

XXX.XXX.115.225
Super, děkuji za odpověď ! :) Dobrou noc přeji :))
Mishaq

XXX.XXX.40.47
Mishaq

XXX.XXX.40.47
Mishaq

XXX.XXX.240.203
Našel sem jich asi 8 doma v kuchyni, jediné co doma máme jsou nějaké bylinky(bazalka,rozmaryn...). Tak je možné ze je domu natáhl pes ze zahrady, nebo z louky. Jinak děkuji za odpověď :)
Mishaq

XXX.XXX.40.47
Zřejmě sem to díky vám objevil zřejmě to bude toto. ( mandelinka Mátová). Tu doma též máme.
Tupounek

XXX.XXX.138.209
Dobrý den,
Co je to za broučky a co na ně platí prosím? Létají nejvíce na barvu reflexní vesty, podobnou má i náš kočárek a je to vážně utrpení, neplatí na ně nic, kolikrát lezou i po prckovi! Myslím, ze neštípou. Jsou lesklý, černý, velký asi 2mm, nikdy není jen jeden ( útočí ve smečkách ). Prosím poraďte. Děkuji
Fajniczek

XXX.XXX.48.34
Yvonne123

XXX.XXX.77.151
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu co je tohle za brouka. V rodinném domě jich máme plný parapet. Děkuji Vám za odpověď.
Jirka64

XXX.XXX.165.45
Dobry den,
nevite prosim nekdo, co je tohe zac?
Je velky tak do 1 cm, beha nam to kolem domu a cpe se to i dovnitr. Googlil jsem ja to slo ale nic podobneho jsem nenasel.
Diky.
J
yeet97

XXX.XXX.198.199
Dobrý den,
Nevíte někdo prosim co je tohle za brouka? Našli jsme ho v čistém, suchém hadru na podlahu, který byl pod dřezem a jednou i u psího pelechu.
Nikol8895

XXX.XXX.1.172
Nevíte prosím někdo co je to za brouka ? Našla jsem ho v lese je cca 3 cm veliký.
DamselinDistress

XXX.XXX.254.253
Dobry den na dovolene na jizni morave nas v kempu prepadla tato nezvykle velka cerna vcela/cmelak, na slunci se modre leskla.Mela nejak nevivinute kridlo takze neletala. Vsude kolem rostly jedle kastany spendliky a achaty. Co by to mohlo byt? resp. hrozilo memu priteli zachranari hmyzu zihadlo ? :D
TH

XXX.XXX.36.70
Dobrý den, nevíte co by to mohlo být za brouka? Mám několik štípanců - vždy dva vedle sebe. Předpokládal jsem štěnice, prohledal jsem vše a ani známky. Blechy také nemohu najít. Dnes jsem pod postýlkou syna narazil na tohoto brouka.
Co je to za broums. Velikost mravence, tvrde krovky,uz druhy den se zac objevovat v koupel.e, wc a zacina po chodbe. Jak se ho zbavit?
Gabcas88

XXX.XXX.11.9
Dobrý den, prosím také o odpověď, co je to za brouka (byt v 8. patre). Děkuji
Radysk

XXX.XXX.35.166
Dobrý den,
Dnes jsem zahlédl tohoto pro mě neznámého brouka.Velikost 2-3cm,"pásovitý", pohyboval se zvláštně "vlnovitě"..Pozná někdo?
Díky
Radysk

XXX.XXX.51.77
Děkuji za rychlou odpověď,nedalo by mě spát,ta malá"příšerka":).
Ivetkaaa123

XXX.XXX.142.97
Ivetkaaa123

XXX.XXX.142.97
Moc děkuji za rychlou odpověd, bude to nejspíš on. Zatím jsem našla dva. Nevíte náhodou z čeho by to mohlo být? Na internetu jsem se dočetla ze se živí kozesinami nebo ze je mužů najít pod kobercem a pod. Ale mě lezli po zdech.....jsem z toho zoufalá 😥
Zdravím, Tak tohle jsem našel vedle své nohy, zabil jsem to, teď bych potřeboval vědět co, hlavně aby to nebylo šváb nebo Rus díky
Radka39754

XXX.XXX.105.66
Dobrý den, nevíte prosím co je tohle za brouka? Asi 4 mm dlouhý, vlezl mi do postele. Mohl by mě pokousat?
Katka779

XXX.XXX.203.106
Dobrý den, neví někdo prosím, co je tohle za brouka? Je asi 1 mm velký a nastěhoval se mi do gauče. A kouše .. jak komár. Díky!!
Katka779

XXX.XXX.203.106
Fotka byla nejlepší, co se mi povedla, bohužel, utíkalo mi to :-( Hledám na netu a asi máte pravdu.
No, to mám radost. Ale díky moc!
Joginka

XXX.XXX.49.165
Dnes jsem našla na podlaze brouka a navim co zač. Poznáte ho někdo.
dyda57

XXX.XXX.230.231
Již několik dní sbírám v pokoji tohoto brouka, nemohu se ho zbavit, poznáte co to je
děkuji za odpověď
Missimkka

XXX.XXX.229.101
Dobrý večer, nevíte co to je? Začalo se nám objevovavat v obýváku. Vypadá že to je ze dřeva co nám dovezli na topení. Borovici a modřín. Děkuji
Missimkka

XXX.XXX.229.101
Děkuji až na něj zítra narazím zkusím vyfotit lépe
Missimkka

XXX.XXX.229.101
klikoroh

XXX.XXX.236.234
Dobrý den, prosím o pomoc s identifikací tohoto brouka. Je velký necelý 1cm, umí i létat, ale převážně leze a aktivní je (vylézá) hlavně navečer.
Nepěkně se mi rozmnožil v bytě. Mám podezření, že žije a množí se někde pod plovoucí podlahou.
Děkuji
klikoroh

XXX.XXX.236.234
Amatérsky jsem brouka určil jako kožojeda. Můžete prosím potvrdit/vyvrátit?
klikoroh

XXX.XXX.61.173
@Cvrk: Ano, podle dostupných detailních fotek se to skutečně zdá být on. Děkuju!
Heder

XXX.XXX.201.222
phonyx

XXX.XXX.32.211
Dobrý den ve spolek,
nevíte co by to mohlo být za krasavce ? Nejprve jsem se obával že to bude tesařík krovový, ale přijde mi, že je až příliš zbarvený. Už jsem narazil na minimálně 2 kusy. Ale mezi tesaříky jsem nic podobnějšího nenašel. Nemáte někdo tušení ?
Dobrý den pokaždé když jdu na procházku tak potkám tohoto brouka (v příloze) můžete ho určit?
Martin.a

XXX.XXX.104.104
Dobrý den,
V článcích a diskusích k meruňkovým škůdcům jsem bohužel nic nenašla. Poradí mi prosím někdo, jaký všeteček nám požírá listy na meruňce? Možná okusuje i zelené plody, mšic je na stromě taky spousta, ale tento brouček (larva?) je téměř na každém listu. Moc děkuji za radu, případně i tip, jak se jej zbavit.
Přeji příjemný den
Martina
Petromil

XXX.XXX.187.89
Dobrý den vespolek,
včera jsem na zahradě našel tohoto krasavce (délka těla od hlavičky po konec zadku cca 3-3,5 cm).
Zdvořile bych požádal o identifikaci a o ujištění, že pokud na něj v budoucnu šlápnu, že nebudu potřebovat houkavé auto a následné sérum
Díky moc
Petr
Sejkorák

XXX.XXX.129.19
Zdravím, prosím, může mi někdo prozradit, cože jsme to našli v lese? Hledáme, porovnáváme, ale nemůžeme na to přijít. Děkuji
Janae1

XXX.XXX.160.6
Sejkorák
napsal(a):
Zdravím, prosím, může mi někdo prozradit, cože jsme to našli v lese? Hledáme, porovnáváme, ale nemůžeme na to přijít. Děkuji
Nějaký pomačkaný přástevník.
Hádám dle googlu hluchavkovitý?
Tomek1111

XXX.XXX.65.33
Dobrý den nevíte prosím co je to za brouka? Je na parapetech,záclonách,fasádě. Dekuji
Tomek1111

XXX.XXX.65.33
Su

XXX.XXX.214.241
Dobrý den,
věděl by někdo co je to za brouka?
Vypadá jako velký mravenec, ale má skoro 2cm na délku. A viděl jsem dříve podobného(více černého) jak nese v zubech velkého pavouka.
Hanz.

XXX.XXX.198.170
Neví prosím někdo co to je? Zamořilo mi to byt, lezou ale všiml jsem si, že i lítaj, jsou hodně malý. Děkuji moc
VsechnoJeJinak

XXX.XXX.2.74
Dobrý den, nevíte, co je tohle? Máme to na chalupě úplně všude, nejvíce kolem bříz. Když se rozmázne, divně pronikavě páchne. Velký cca 2-3 mm.
Díky.
VsechnoJeJinak

XXX.XXX.2.74
Děkuji moc.
98Martina98

XXX.XXX.135.133
Zdravím,
Na okně v koupelně jsem před pár dny objevila krásné stvoření, bylo to černé, dlouhý zadeček černobílý (bílé tečky, možná čtverce), křídla (asi nějaký druh mouchy) a ze zadečku šli dva tenké bílé vlásky.
Mrzí mě, že jsem to nestihla vyfotit.
Délka těla max. 1cm, vlásky min. stejně dlouhé jako tělo, možná delší...
Jsem zvědavá, co je to za krasavce
Těším se na odpovědi :)
TFX

XXX.XXX.234.169
TFX

XXX.XXX.234.169
Děkuji
Hdanela

XXX.XXX.14.145
Zdenda12

XXX.XXX.130.61
Ahoj. Neví někdo co by to mohlo být za brouka? Viděl jsem ho u rybníku Vrkoč, zrovna se chystal vzlétnout. Hnědá barva, vypadal jako by byl vyleštěný. Velikost asi 5 cm.
Zdenda12

XXX.XXX.229.147
Děkuji za informaci

Zdenda12
napsal(a):
Ahoj. Neví někdo co by to mohlo být za brouka? Viděl jsem ho u rybníku Vrkoč, zrovna se chystal vzlétnout. Hnědá barva, vypadal jako by byl vyleštěný. Velikost asi 5 cm.
Povedená fotka!
tveri

XXX.XXX.49.33
Ahoj, Prosím nevíte co to je za broučka? Lezou nám v obýváku a kuchyni.Děkuji
Rawlings

XXX.XXX.89.145
Dobrý den,
často se nám na chatě objevuje tento brouk. Nevíte co je to za brouka? Děkuji, Petra
Rawlings

XXX.XXX.89.145
Děkuji
Jirik.M

XXX.XXX.252.84
Dobrý den, nevíte co je tohle za mršku? Velikostně tak cca 5-6 mm Máme jich plno na balkoně a dost se cpou dovnitř, asi za teplem?
Děkuji.
Jirka

Jirik.M
napsal(a):
Dobrý den, nevíte co je tohle za mršku? Velikostně tak cca 5-6 mm Máme jich plno na balkoně a dost se cpou dovnitř, asi za teplem?
Děkuji.
Jirka
Nějaký křís?
RF

XXX.XXX.58.45
Prosím o pomoc,Objevilo se mi to ve spíži,hlavně v mouce. Je to taková 1mm dlouhá čárka,lezoucí.Shromaždˇuje se ve velkém množství na sáčku hlavně v záhybech,nevadí jí světlo,vylézá to i na polici. Prosím,ví někdo,co to je a hlavně,jak se toho zbavit? Děkuji

RF
napsal(a):
Prosím o pomoc,Objevilo se mi to ve spíži,hlavně v mouce. Je to taková 1mm dlouhá čárka,lezoucí.Shromaždˇuje se ve velkém množství na sáčku hlavně v záhybech,nevadí jí světlo,vylézá to i na polici. Prosím,ví někdo,co to je a hlavně,jak se toho zbavit? Děkuji
Foto?
Tominov

XXX.XXX.133.226
Dobrý den,
na kopci u Lovosic jsem našel minulý týden malého, asi 8mm velkého broučka, kterého se mi nepodařilo určit. Nevíte prosím o jakého brouka jde ?
Děkuji
Dobrý den,
prosím, poraďte mi, o jakého brouka by se mohlo jednat? Objevil se mi doma v obýváku, kde topim krbovými kamny a mohla jsem ho přinést se dřevem?
Děkuji K.
PidaK

XXX.XXX.171.74
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit co je to za brouka. Máme jich po baráku poslední dobou dost.
Delší tykala hnědá záda s černými tečky a černý cíp vzadu.
JanD

XXX.XXX.139.15
Mame v chalupe tohoto brouka. Bojime se, ze je to tesarik.tento je ale asi 1.2 cm
Dekuji
Sasa95

XXX.XXX.211.189
Dobry den, objevuji se nam doma tyhle brouci, prolezli jsme uz vse.. nevite, o co se jedna?

Nymfa cvrčka?
Hugoooo2018

XXX.XXX.37.17
Dobrý den, v kuchyni už nás nějakou dobu trápí tento hnědý brouk. Šířka cca 2 mm a délka asi 4 mm. Leze nejčastěji u těstovin, pečiva a oříšků. Brouka bych se ráda na dobro zbavila, ale nezabírá na něj ani pravidelna dezinfekce prostor:( Prosím o radu co je to za brouka a jak se ho zbavit? Máme ho tu už asi rok. Máme velmi cistou domácnost a obávám se, že leze vzduchotechnikou od sousedů nebo jsme ho přinesli z obchodu:( děkuji předem za jakoukoli radu!
Přindiš

XXX.XXX.159.85

Přindiš
napsal(a):
Nevíte někdo co to je za brouka
Majka, ale nevím čí (druhový název).
1507

XXX.XXX.175.168
Dobrý den toto se mi už druhým rokem objevilo doma na oknech nevíte prosím co to je a jak se toho zbavit Děkuji

1507
napsal(a):
Dobrý den toto se mi už druhým rokem objevilo doma na oknech nevíte prosím co to je a jak se toho zbavit Děkuji
Foto?

Štefan1
napsal(a):
Nebylo by to moc jednoduché?
No jo no, asi jsem moc náročná.
MarekVodák

XXX.XXX.155.204
Dobrý den, nevíte někdo co je to za hmyz? Je to asi 3cm dlouhý a dělá na zahradě v zemi díry.
Děkuji
Mirka56

XXX.XXX.4.159
Tento brouk nám lezl ve vinohradu. Prosím, kdo to je?

Mirka56
napsal(a):
Tento brouk nám lezl ve vinohradu. Prosím, kdo to je?
Viz výše.
Aila

XXX.XXX.110.101
Dobrý den, prosím, co by to mohlo být za brouka? Má asi půl cm, možná ani ne, a byl v posteli...! Fotka nic moc, ale snad aspoň trošku půjde vidět, o co by mohlo jít. Děkuji.

Aila
napsal(a):
Dobrý den, prosím, co by to mohlo být za brouka? Má asi půl cm, možná ani ne, a byl v posteli...! Fotka nic moc, ale snad aspoň trošku půjde vidět, o co by mohlo jít. Děkuji.
Kožojed obecný.
Luueeaee

XXX.XXX.84.32
Mrnavy broucci vsude venku. Foto asi nevyfotim, ale jsou uplne vsude, mali asi 1 mm velky plossi broucci, pruhledni az hnedi, lezou v zahradce, po prknech, po zahradnim nabytku a i po nas, nekousou, ale simraji a je to neprijemne, je jich milion. Navecer bych rekla prestavaji lezt. Nevite, co by to mohlo byt?
Moc dekuji
Marekvip

XXX.XXX.214.23
Dobrý den, dnes jsem objevil tohoto brouka. Můžete mi pomoct s identifikaci? Na internetu se nemohu dopatrat co to je.
nikkko

XXX.XXX.119.50

nikkko
napsal(a):
Dobrý den, prosím, co by to mohlo být za brouka? Má asi půl cm. Díík.
Brouk to určitě není. Připomíná mi strakatou štěnici.
Igracek

XXX.XXX.116.112
Karuna

XXX.XXX.182.217
Prosim, pise kamaradka: Jak se zbavit těch lítajících potvůrek, co mi knížky a jiná zákoutí ničí tím, že si na nich tvoří příbytky pro larvy? Vrací se každé léto a celé léto se jich nemůžu zbavit 🤔 nemluvě o tom, že když ty hliněné kukly odloupnu vypadne z nich hromada mrtvých pavouků, kterými se asi ty larvy živí 😲
Miriam33

XXX.XXX.210.49
Viz vlákno Kukly z bláta. Tam vsechno najdete.
Circa

XXX.XXX.97.181
Cihla

XXX.XXX.244.201
Dobrý den,
Nevíte někdo, co je tohle za brouka a jak se ho zbavit? Vždycky nám v létě nalítá do pokoje, když větráme. Dostane se přes síť a pak se jen drží světla. Vždycky jich tam nalítá najednou tak 50+
Děkuji
Petr2M

XXX.XXX.222.212
Zdravím.
Tohohle jsme ulovili v pokoji. Byl 20-25mm dlouhý, poměrně rychle se pohyboval. Byl odloven, vyfocen a vyhozen do tmavé noci. Bydlíme u lesa. V Beskydech.
Děkuji za pomoc při identifikaci našeho bývalého spolubydlícího.
P
kuklos

XXX.XXX.141.140
Dobrý den,
nevíte někdo co je to za brouka? Má asi jen 1 mm.
Děkuji
Video se zpracovává...
dlouhejbill

XXX.XXX.34.48
Dobrý den, na fasádě jsem našel tohoto brouka? Nevím co to je?
Prosím poraďte.
Díky,

dlouhejbill
napsal(a):
Dobrý den, na fasádě jsem našel tohoto brouka? Nevím co to je?
Prosím poraďte.
Díky,
Brouk to není určitě. Připomíná mi kněžici (řád ploštice), ale nejsem si jistá.
Dota

XXX.XXX.145.191

Dota
napsal(a):
Neví někdo, co je to za brouka?
To není brouk. Kněžice, nejspíš hnědá.