Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavel131

15.11.2021 12:34
Pavel131

XXX.XXX.99.76

Dobrý den, poznáte někdo tohoto brouka? Našli jsme ho v kořenech hrušní.
Díky.

15.11.2021 13:13
Cvrk

XXX.XXX.236.19

Pavel131 napsal(a):
Dobrý den, poznáte někdo tohoto brouka? Našli jsme ho v kořenech hrušní.
Díky.

Střevlíček Anchomenus dorsalis.

Kosmik

31.12.2021 15:41
Kosmik

XXX.XXX.110.109

Dobrý den, potřeboval bych identifikovat tohoto brouka. Pravideln se nám vždy jeden exemplář objevuje v panelovém bytě na okně. Velikost 5 mm.
Děkuji.

31.12.2021 17:54
joe

XXX.XXX.42.127

Necrobia rufipes, občas bývá v psích granulích.

Kosmik

1.1.2022 11:45
Kosmik

XXX.XXX.110.109

Děkuji.

6.1.2022 22:42
OwlCastle

XXX.XXX.121.112

Nevíte prosím co je to přesně za hmyz?
Nohy a půl zadečku červenooranžové až červenohnědé, bílá tečka mezi křídly, na tykadlech bílý pruh a špička zadečku také bílá.
Děkuji!

7.1.2022 10:57
Cvrk

XXX.XXX.236.19

OwlCastle napsal(a):
Nevíte prosím co je to přesně za hmyz?
Nohy a půl zadečku červenooranžové až červenohnědé, bílá tečka mezi křídly, na tykadlech bílý pruh a špička zadečku také bílá.
Děkuji!

Pilatka, asi rod Tenthredopsis.

7.1.2022 19:29
merocratus

XXX.XXX.140.185

Jedná se o nějakého lumka (Ichneumonidae). Možná rod Diphyus.

Alessa

12.1.2022 17:57
Alessa

XXX.XXX.109.17

Doma na mne ze stropu padaji tito broucci, pomerne krupavi, sexa barva a jakoby sosacek (jako ma pilous, ale pilous to neni)

20.1.2022 20:31
merocratus

XXX.XXX.140.185

Alessa napsal(a):
Doma na mne ze stropu padaji tito broucci, pomerne krupavi, sexa barva a jakoby sosacek (jako ma pilous, ale pilous to neni)

Je to nějaký krytonosec. Vypadá to jako Ceutorhynchus pallidactylus (krytonosec čtyřzubý), který bývá hojný, ale z téhle fotky je to spíše jen věštění.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

evinaw

22.2.2022 21:44
evinaw

XXX.XXX.237.230

Dobrý den,
nevíte, prosím, co by tohle mohlo být za brouka? Tedy pokud je to brouk. Našla jsem ho v pokoji pod oknem v symbióze s kocourem. Je plochý, asi 5 mm dlouhý. A nehodlám s ním sdílet domácnost!
Děkuji za odpověď

22.2.2022 22:09
joe

XXX.XXX.42.127

evinaw napsal(a):
Dobrý den,
nevíte, prosím, co by tohle mohlo být za brouka? Tedy pokud je to brouk. Našla jsem ho v pokoji pod oknem v symbióze s kocourem. Je plochý, asi 5 mm dlouhý. A nehodlám s ním sdílet domácnost!
Děkuji za odpověď

mršník Hololepta plana, je zcela neškodný, v zimě se nachází pod kůrou hlavně topolů.

evinaw

22.2.2022 23:52
evinaw

XXX.XXX.237.230

Moc díky za odpověď, nerada vraždím cokoliv živého. Tak doufám, když jsem návštěvníka přenesla ven na štos dřeva, že přesun ve zdraví přežije!

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2022 08:17

evinaw napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď

OT - jak vypadá symbióza s kocourem? Můj mladší všechno, co je v bytě nebo na balkóně, loví. Občas zachraňuji pavouky nebo kobylky.

Bou

13.3.2022 09:14
Bou

XXX.XXX.113.7

Dobrý den, tento brouk je u nás v domě všude. Našli jsme ho jak na zdi, na zemi, na parapetech, zkrátka všude. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji za odpověď.

Bou

13.3.2022 09:29
Bou

XXX.XXX.113.7

13.3.2022 12:19
joe

XXX.XXX.42.127

Bou napsal(a):
Dobrý den, tento brouk je u nás v domě všude. Našli jsme ho jak na zdi, na zemi, na parapetech, zkrátka všude. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji za odpověď.

Nějaký kůrovec, z fotky to do druhu nepoznám, lezou vám zřejmě z palivového dřeva.

evinaw

16.3.2022 23:25
evinaw

XXX.XXX.237.230

Omlouvám se za pozdní odpověď, v době pikýrování zeleniny moc na PC nechodím.
Náš Oskar žije v symbióze s kdekým, vloni přinesl domů vrabčáka vypadlého z hnízda, lekla jsem se, že ho chce zakousnout, ale on mi ho vrazil do ruky a upřel pohled s výrazem, dělej s ním něco. Takže my máme kocoura záchranáře. S tímhle broučkem, tedy správně s mršníkem, se válel v pelechu a našla jsem ho, až když kocourovi vypadl z kožichu.
Zdravím tímto všechny milovníky veškeré fauny a flóry. Eva

17.3.2022 09:00

evinaw napsal(a):
Omlouvám se za pozdní odpověď, v době pikýrování zeleniny moc na PC nechodím.
Náš Oskar žije v symbióze s kdekým, vloni přinesl domů vrabčáka vypadlého z hnízda, lekla jsem se, že ho chce zakousnout, ale on mi ho vrazil do ruky a upřel pohled s výrazem, dělej s ním něco. Takže my máme kocoura záchranáře. S tímhle broučkem, tedy správně s mršníkem, se válel v pelechu a našla jsem ho, až když kocourovi vypadl z kožichu.
Zdravím tímto všechny milovníky veškeré fauny a flóry. Eva

Tak to máte opravdu kocoura altruistu.

OndřejK

4.4.2022 23:18
OndřejK

XXX.XXX.203.203

Dobrý den, objevuje se nám doma "brouk" na fotce. Prošel jsem si vlákno, ale nikde jsem ho nenašel. Můžete mi prosím poradit, co je zač, a jestli je nějak škodlivý? Díky

OndřejK

4.4.2022 23:36
OndřejK

XXX.XXX.203.203

Dobrý den, objevuje se nám doma "brouk" na fotce. Prošel jsem si vlákno, ale nikde jsem ho nenašel. Můžete mi prosím poradit, co je zač, a jestli je nějak škodlivý? Díky

5.4.2022 06:51

OndřejK napsal(a):

Připomíná mi "hubeného" hrobaříka. Ale třeba jsem úplně vedle.

5.4.2022 09:03
Cvrk

XXX.XXX.132.58

OndřejK napsal(a):

Pestrokrovečník Opilo mollis, řekl bych.

OndřejK

6.4.2022 01:07
OndřejK

XXX.XXX.203.203

Děkuji!

BernardM

22.5.2022 17:19
BernardM

XXX.XXX.113.234

Dobrý den, mohu poprosit někoho o identifikaci ? Našel jsem ho v rodinném domě, je cca 9mm dlouhý, jde mi o to jestli to není nějaký dřevokazný druh. Na přirozeném světle je spíš do černa, pod osvětlením má takové nazelenalé odlesky viz.foto

Děkuji

Bernard

22.5.2022 19:05
Cvrk

XXX.XXX.132.58

BernardM napsal(a):
Dobrý den, mohu poprosit někoho o identifikaci ? Našel jsem ho v rodinném domě, je cca 9mm dlouhý, jde mi o to jestli to není nějaký dřevokazný druh. Na přirozeném světle je spíš do černa, pod osvětlením má takové nazelenalé odlesky viz.foto

Děkuji

Bernard

Nějaký střevlíček. Je to dravec.

TMScz

7.6.2022 08:19
TMScz

XXX.XXX.197.75

Zdravim, mel bych take jedhono na identifikaci :) Novostavba RD, najednou je vsude. Venku na fasade, na polystyrenu, na OSB deskach. Obcas se nejaky dostane i dovnitr do domu. Nevim co to je a jen doufam ze nic co vyroste a bude skodit... a pripadne rada jak se toho zbavit?

Foto spatna kvalita, ale ma asi 2-3mm a nemam dobre makro :)

Diky za tip

7.6.2022 09:28

TMScz napsal(a):
Zdravim, mel bych take jedhono na identifikaci :) Novostavba RD, najednou je vsude. Venku na fasade, na polystyrenu, na OSB deskach. Obcas se nejaky dostane i dovnitr do domu. Nevim co to je a jen doufam ze nic co vyroste a bude skodit... a pripadne rada jak se toho zbavit?

Diky za tip

Vypadá jak mšice.

7.6.2022 10:19
tomvoj

XXX.XXX.142.190

TMScz napsal(a):

Diky za tip

Mě to spíš připomíná chvostoskoka, pozná se podle toho, že v klidu leze a při vyrušení se posunuje skoky. Asi tam máte invazi někde z pole, kde se přemnožili. Bát se jich nemusíte, pouze je to nepříjemné a myslím, že současné vyšší teploty jim spíše vyhovují.
Mohly by vám částečně pomoct oboustranné lepící pásky.

7.6.2022 10:45
Cvrk

XXX.XXX.236.19

TMScz napsal(a):

Diky za tip

Chvostoskok, asi Entomobrya nivalis.

Manickas

7.6.2022 12:09
Manickas

XXX.XXX.89.196

Dobrý den, prosím o radu, o jakého broučka se jedná, je maličký, pouze leze a zatím nekouše, měli jsme dva na polštáři. Bohužel nemám lepší fotografii. Děkuji za reakce, Marie

7.6.2022 12:40

Manickas napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, o jakého broučka se jedná, je maličký, pouze leze a zatím nekouše, měli jsme dva na polštáři. Bohužel nemám lepší fotografii. Děkuji za reakce, Marie

Troufám si říct, že z toho nepoznají nic ani zdejší odborníci.

TMScz

7.6.2022 14:04
TMScz

XXX.XXX.197.75

tomvoj napsal(a):
Mě to spíš připomíná chvostoskoka, pozná se podle toho, že v klidu leze a při vyrušení se posunuje skoky. Asi tam máte invazi někde z pole, kde se přemnožili. Bát se jich nemusíte, pouze je to nepříjemné a myslím, že současné vyšší teploty jim spíše vyhovují.
Mohly by vám částečně pomoct oboustranné lepící pásky.

Diky, to bude asi ono... popisu to odpovida a nasel jsem k tomu i neco vic na UK webu... tiky za tip :)

https://www.pestsolutions.co.uk/pest-library/common-insect-pests/springtails-collembola-spp

10.6.2022 22:39
molok

XXX.XXX.160.141

Hezký páteční večer, při otevírání jednoho okna, které jsme dlouho neotvírali nám vypadlo z rámu nějaké hnízdo, po zmáčknutí se to rozsypalo a byly v tom desítky mrtvých pavouků různých druhů, hledal jsem na internetu a nejblíže mně to připomíná hnízda kutilky asijské, je to ono? A máme se nějak bát, že budeme mít dům pokrytý hnízdy s mrtvými pavouky?

11.6.2022 09:38
Cvrk

XXX.XXX.132.58

molok napsal(a):
Hezký páteční večer, při otevírání jednoho okna, které jsme dlouho neotvírali nám vypadlo z rámu nějaké hnízdo, po zmáčknutí se to rozsypalo a byly v tom desítky mrtvých pavouků různých druhů, hledal jsem na internetu a nejblíže mně to připomíná hnízda kutilky asijské, je to ono? A máme se nějak bát, že budeme mít dům pokrytý hnízdy s mrtvými pavouky?

Ano, je to kutilka asijská. Staví si hnízda na skrytých nerušených místech.

Ewwe

6.7.2022 23:35
Ewwe

XXX.XXX.168.159

Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co to je za brouka máme to doma každý rok na léto od ty doby co nám dělaly novou elektřinu

7.7.2022 10:38

Ewwe napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví co to je za brouka máme to doma každý rok na léto od ty doby co nám dělaly novou elektřinu

Viz vedlejší vlákno Hmyz žeroucí listy rukoly. Přijde mi to dost podobné.

7.7.2022 14:50
Cvrk

XXX.XXX.198.1

Ewwe napsal(a):

Najděte si Gibbium psylloides.

Alana

5.8.2022 13:25
Alana

XXX.XXX.244.95

Dobrý den, pomůžete prosím s identifikací brouka, který vypadl z vypraného prádla? Délka asi 8 mm. Mám strach, abychom si z dovolené nepřivezli nevítané spolubydlící.

J.Ch.

27.8.2022 22:25
J.Ch.

XXX.XXX.167.49

Neuměl by někdo určit, co se nám objevuje poslední dobou v bytě, není to štěnice?

27.8.2022 22:50
Cvrk

XXX.XXX.132.58

J.Ch. napsal(a):
Neuměl by někdo určit, co se nám objevuje poslední dobou v bytě, není to štěnice?

Není to štěnice, je to zase střevlíček. Už asi podesáté.

Kajak75

15.12.2022 19:49
Kajak75

XXX.XXX.166.117

Dobrý den, nevite prosim, co by tohle mohlo byt? Behem dneska jsem doma nasla 3. Po zmacknuti z nej jde takova cerveno-oranzova tekutina. Nemohli jsme si ho domu donest s vanocnim stromeckem? Dekuji

15.12.2022 21:15
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Kajak75 napsal(a):
Dobrý den, nevite prosim, co by tohle mohlo byt? Behem dneska jsem doma nasla 3. Po zmacknuti z nej jde takova cerveno-oranzova tekutina. Nemohli jsme si ho domu donest s vanocnim stromeckem? Dekuji

Mšice.

18.12.2022 19:59
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Cvrk napsal(a):
Mšice.

A donesli jste si to se stromkem. Prohlédněte ho.

5.1.2023 22:41
MaHoBrn

XXX.XXX.37.156

Dobrý den, posílám zajímavé nosaté broučky nalezené synem v mixu zrní pro ptáky do krmítka. Koupeno v KIK v košíku venku před prodejnou. Zrní vyrobeno v Rakousku. Původně jsem se lekl, že tu máme něco z Číny :-) Velikost tak 2mm, s nosem 3mm. Zajímalo by mě co to je. Zaujal mě ten nos nebo bodák. Tedy k čemu to v přírodě má ... Děkuji

6.1.2023 08:12

MaHoBrn napsal(a):
Dobrý den, posílám zajímavé nosaté broučky nalezené synem v mixu zrní pro ptáky do krmítka. Koupeno v KIK v košíku venku před prodejnou. Zrní vyrobeno v Rakousku. Původně jsem se lekl, že tu máme něco z Číny :-) Velikost tak 2mm, s nosem 3mm. Zajímalo by mě co to je. Zaujal mě ten nos nebo bodák. Tedy k čemu to v přírodě má ... Děkuji

Velmi obecně - nějaký nosatec. Doplní chytřejší. Mezitím můžete studovat, pokud budete chtít.

6.1.2023 08:42
Cvrk

XXX.XXX.132.58

MaHoBrn napsal(a):

Pilous.

6.1.2023 21:07
jarat

XXX.XXX.205.181

MaHoBrn napsal(a):

Dobré fotky

6.1.2023 21:10

jarat napsal(a):
Dobré fotky

Pravda. Dost často tady vidíme rozmazané šmouhy čehosi, co se ani při nejlepší vůli nedá určit.

evinaw

24.2.2023 23:34
evinaw

XXX.XXX.245.241

Dobrý den, prosím o určení téhle larvy nebo červíka. Vyskytují se v našem jezírku ve velkém množství v černých chomáčích (nevím, jestli si je vytvářejí) a protože se v jezírku koupeme, neradi bychom se dočkali zdravotních problémů. Lžičku jsem přiložila kvůli poměru.
Děkuji za odpověď.

evinaw

24.2.2023 23:39
evinaw

XXX.XXX.245.241

A ještě dodávám fotku těch černých chomáčů. (to je ta skleróza!)
Ještě jednou děkuji !

Přidejte reakci

Přidat smajlík