Lupenitky – na volno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2015 21:20
ccira

XXX.XXX.123.200

Hezký den.

Možná naivní téma, ale zaujali mě lupenitky. Prosím o radu, zda jsou chovat i "na volno" při pokojové teplotě např: na rostlině a jaký druh. Děkuji za odppvěď J. Trecha.

3.6.2015 21:54
nuty

XXX.XXX.11.89

Potřebují větší vzdušnou vlhkost, tak je pro ně vhodné insektárium.Většina druhů patří mezi chovatelsky náročnější strašilky.Přečti si o nich něco na Strašilky.cz nebo v časopise Akvárium terárium 2000 duben článek od p.Divokého.Stejný článek je i knize Hmyz chov a morfologie Kovařík a kolektiv.Chovat je na volno opravdu nezkoušej.

4.6.2015 15:36
araneus84

XXX.XXX.156.230

Mno, tak já lupenitku obrovskou (taková ta veliká zelená) "na volno" na větvičce choval. Není to sice taková pohoda jako třeba strašilka australská, ale jde to.
Podmínkou samozřejmě je minimálně 1x denně, raději 2x denně rosit. Odrostla mi takto na větvičce ve váze od mláděte do dospělosti a dokonce kladla vajíčka a dokonce se mi v pokoji z několika vajíček povalujících se na koberci (které jsem nenašel) vylíhnuli mladé. Lepší je ale samozřejmě vajíčka pro líhnutí umístit do vlhkého podkladu.
Při chovu v téráriu při vyšší vzdušné vlhkosti je naopak celkem solidní šance, že se zapaří a pojdou...Ale je fakt, že chov v teráriu v případě těchto strašilek vyzkoušený nemám.

4.6.2015 16:50
nuty

XXX.XXX.11.127

No, chovám (mimo jiné) lupenitky 15 let a zapařená lupenitka mne docela rozesmála.Nejlepší si to bude nastudovat v přímo u chovatelů, nebo v ověřené literatuře.Určitě taky narazíš na spoustu "vagínovin" např. rozkrmit na dubu až pak přejít na ostružiník(to je asi ta nejčastěji opisovaná blbost, ale bude jich víc.).

JirkaSvejdar

30.12.2022 09:29
JirkaSvejdar

XXX.XXX.126.156

No, pánové, tolikrát jsem si tu dnes přečetl, že rozkrmování lupenitek na dubu je nesmysl, že jsem se neudržel a musím to uvést na pravou míru. Rozkrmování na dubu je velmi dobrá metoda, za kterou není náhrada. Druhy jako například Phyllium elegans Nanga Nanga nebo Pulchriphyllium pulchrifolium West Java vám po vylíhnutí prostě ostružinu nikdy nevezmou a raději chcípnou. Ve vyšších instarech se to zlepší. Takže pokud nemáte po ruce guave apod., tak prostě musíte rozkrmit na dubu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík