All07
XXX.XXX.201.120
Zdarvím
Máte někdo zkušenosti s zasíláním imag do zahraničí? Děkuji za případné dobré rady.
D"F.
All07
XXX.XXX.206.164
Zdravím, díky
Taky do Ruska, do Moskvy. Ptal jsem se na poště klasicky balík 5-10 dnů. A express 2-5, ale ten je za osm stovek a to kupující nechce, takže nevím jestli to má cenu posílat, aby mu vůbec došly živý. A to vedro co je teď tomu taky moc neprospěje, myslel jsem v polystyrénové přepravce.
No, tak to bych neposlal...imaga jen expresem, u larev to bývá celkem jedno (mimo zimu), ale tentokrát se o ně také obávám, to vedro bude možná moc.ta polystyrenová bedna sama o sobě moc nepomůže, za cca 12 hodin je v ní teplota shodná s okolní, samozřejmě lze přibalit třeba zmrzlou vodu v lahvi nebo špenát (tak řešim přepravu na burzy při více než 30 stupních), jenže naroste jak velikost (aby mezi chladidlem a hmyzem bylo alespon 30 cmlátky, novin apod... ) ale hlavě váha...
All07
XXX.XXX.201.120
Díky, tak jsem mu napsal že jen express. Jinak do toho nejdu.
Díky za pomoc.
Moje zkušenost s posíláním do Ruska: larvy jsem posílal normálně, balíček do kila stál asi do 300 Kč, bylo to někam mimo Moskvu, takže to šlo pěkně pomalu asi necelý měsíc tam. A pak zase zpátky do ČR s doprovodným dopisem, že zásilka obsahuje zeminu a nemá doprovodné povolení. Kupodivu asi 1/4 larev Dicronorrhin toto přežilo. Už bych do Ruska neposílal a pokud ano tak s nějakým prohlášením, že jde o suchý hmyz a zabalit do alobalu. Ale je to podle mě velká loterie. Jinak Francie, Rakousko bez problémů. T. V.
All07
XXX.XXX.201.120
Tak, abych to ukončil. Posílal jsem jako normální balík. Do Moskvy balík cestoval 13 dnů. Z pěti brouků 1 živý,1 mrtvý,3 zdrhly. Moje chyba že jsem na plastové krabičky dal jen gumu, je lepší použít stahovací pásky. Na balík jsem napsal Hmyz pro vědecké účely bez komerční hodnoty a nikdo se v tom nehrabal, teda pokud je nevystrašily díry na balíku kudy brouci zdrhly. Mě se to nepovedlo, ale pokud to někomu pomůže.