Zasílání živých brouků

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

All07

3.7.2015 07:49
All07

XXX.XXX.201.120

Zdarvím
Máte někdo zkušenosti s zasíláním imag do zahraničí? Děkuji za případné dobré rady.
D"F.

4.7.2015 15:17
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.45.94

Do záp.Evropy to je ok, ale člověk musí balík donést na poštu v pondělí dopoledne.a vybrat si týden, kdy není horko jako teď:)do ruska jsem teď posílal larvy a zatím tam nejsou...kam ten balík má jít?

All07

5.7.2015 18:12
All07

XXX.XXX.206.164

Zdravím, díky
Taky do Ruska, do Moskvy. Ptal jsem se na poště klasicky balík 5-10 dnů. A express 2-5, ale ten je za osm stovek a to kupující nechce, takže nevím jestli to má cenu posílat, aby mu vůbec došly živý. A to vedro co je teď tomu taky moc neprospěje, myslel jsem v polystyrénové přepravce.

5.7.2015 23:56
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.43.139

No, tak to bych neposlal...imaga jen expresem, u larev to bývá celkem jedno (mimo zimu), ale tentokrát se o ně také obávám, to vedro bude možná moc.ta polystyrenová bedna sama o sobě moc nepomůže, za cca 12 hodin je v ní teplota shodná s okolní, samozřejmě lze přibalit třeba zmrzlou vodu v lahvi nebo špenát (tak řešim přepravu na burzy při více než 30 stupních), jenže naroste jak velikost (aby mezi chladidlem a hmyzem bylo alespon 30 cmlátky, novin apod... ) ale hlavě váha...

All07

7.7.2015 10:56
All07

XXX.XXX.201.120

Díky, tak jsem mu napsal že jen express. Jinak do toho nejdu.
Díky za pomoc.

13.7.2015 14:11
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.38.171

Tak pro pořádek v pátek dorazil balík tj. po deseti dnech, kupodivu vše živé i přes ty vedra...jedině ty brouky poslat v substrátu s kusem beetejelly a hlavně na riziko doručitele:).

13.7.2015 22:49
tomvoj

XXX.XXX.98.73

Moje zkušenost s posíláním do Ruska: larvy jsem posílal normálně, balíček do kila stál asi do 300 Kč, bylo to někam mimo Moskvu, takže to šlo pěkně pomalu asi necelý měsíc tam. A pak zase zpátky do ČR s doprovodným dopisem, že zásilka obsahuje zeminu a nemá doprovodné povolení. Kupodivu asi 1/4 larev Dicronorrhin toto přežilo. Už bych do Ruska neposílal a pokud ano tak s nějakým prohlášením, že jde o suchý hmyz a zabalit do alobalu. Ale je to podle mě velká loterie. Jinak Francie, Rakousko bez problémů. T. V.

All07

28.7.2015 09:20
All07

XXX.XXX.201.120

Tak, abych to ukončil. Posílal jsem jako normální balík. Do Moskvy balík cestoval 13 dnů. Z pěti brouků 1 živý,1 mrtvý,3 zdrhly. Moje chyba že jsem na plastové krabičky dal jen gumu, je lepší použít stahovací pásky. Na balík jsem napsal Hmyz pro vědecké účely bez komerční hodnoty a nikdo se v tom nehrabal, teda pokud je nevystrašily díry na balíku kudy brouci zdrhly. Mě se to nepovedlo, ale pokud to někomu pomůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík