Zdravím všechny. Nutně potřebuju pomoct. Jedná se o mého pavouka ACANTHOSCURRIA GENICULATA. Mám ho 5 let (samici). Poslední měsíc jsem u ní zaregistrovala bílou tečku na zadečku, tak jsem podnikla kroky jako vždy když se něco takového objeví u všech pavouků. Toto je ale jiné. Poslední měsíc hodně vyčesávala chloupky, tudíž nemá skoro žádné, a vidím, že tam má jakousi dirku skoro 2mm´, jakoby si vyčesala i kousek kůže. Vůbec to nevypadá jako normální plíseň. Prostě jaokby si utrhla kousek kůžičky. Svlékala se naposled 16.9.2014, a obvykle se svléká po roce.Teď mě napadlo, že by to také mohlo být poranění. Má v terárku lebku, do které se jen tak tak vejde. Tudíž se mohla poranit. V takovém případě vím, že pokud se nebude svlékat, nemá šanci přežít. Prosím o rady všech co stím máte zkušenosti. Kdyby šlo něco udělat a zastavit její uhynutí, chtěla bych se o to aspoň pokusit. Předem děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.145
Vyčasané chloupky moc nevidím, kromě oné "dírky", když sklípkan vyčeše chloupky, tak má tzv. halou řiť, to může být ta "dírka".
Vypadá to stejně jako tady, jen v menším množství http://ltastudent.lodiusd.net/Maggies/Images/abdomen.jpg.