Dynasty

XXX.XXX.202.18
Je pravda že přemnožení roztočů na broucích omezuje jejich schopnost kladení až na minimum ?
Před nedávnem jsem se uspěšně zbavil roztoču v chovu a dnes jsem si všiml že u čerstvého páru D.H.Lichyi mám oba jedince zasažené roztoči. Jak roztoče omezit? Je mi líto zbavovat se cca 100 litru substrátu v chovnem boxu. Předem díky za rady od zkušenějších chovatelu! S pozdravem Dynasty
Ps: obrazek je pouze reprezentativní pro upřesnění o jaké roztoče se jedná.
To zamoření roztoči je skutečně masivní, jediné co mi napadá je nechat substrát pořádně vyschnout, brouky nechat v boxu, v suchu bez subsrátu cca 24 hod, roztoči zahynou, já to praktikuju úspěšne u napadených larev, ale u brouků jsem se v takové míře napadení roztoči ještě nesetkal.
S pozdravem Jarda
Dynasty

XXX.XXX.202.18
No dnes jsem kontroloval ten par D.H.L a zda se ze je to celkem ok po prvnim prispevku jsem samicku manualne ocistil steteckem. Mam pocit ze nejnachylnejsi na napadeni jsou v mem chovu Ch.P.Confluens tam je napadeni opravdu masivni. Ne az tak jako na obrazku ale roztocu je tam opravdu mnoho, praktikuji taky ponechani imag na suchem miste 24 hodin i dele. Ale u tech Confluensek mam roztoce stale. S napadenim na larvach jsem se jeste nesetkal tak doufam ze to tak i zustane :). Diky za odpoved Dynasty.
Mě by zajímalo, jak jste ten substrát připravoval, jestli tam třeba není moc uhynulých organismů, na kterých se ti roztoči mohli namnožit. Občas mám taky nějaké roztoče, ale většinou stačí brouky omést štětečkem nebo i pod proudem vody očistit. A kontrolovat každý den zbytky potravy a s roztoči je vyhazovat.