P. Metallica - páření pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MichalShanel

17.10.2015 19:05
MichalShanel

XXX.XXX.47.222

U svích kluků, cca 2-2,5cm v těle a zhruba 14.svlek, jsem na makadlech našel bulby (viz. foto, omlouvám se za špatnou kvalitu), aspoň podle popisů co jsem našel na internetu jsem to tak identifikoval.
Můj dotaz je zda to jsou skutečně bulby a jak metalliky pářit?
Mám +/- svlek stejně starou samici, v těle je větší než samci, a tak bych je rád spářil. Na internetu jsem toho moc nenašel a tak se ptám tady. A jelikož mám samce dva tak tomu kdo by mi pomohl bych v případě zájmu druhého samce poskytl na vlastní páření s tím že bych si nechal 2-3mláďata nebo bych mu něaké mladé dal z vrhu svého. Pokud by chtěl jinou protislužbu se můžeme také dohodnout.

M. Sháněl, Praha.

19.10.2015 19:29
podobsky

XXX.XXX.23.52

Podívejte se na youtube, jsou tam videa s pářením P.matallica. Na obrázku je samec s bulbusy. Samci jsou 4-5 cm tělo (hlavohruď + zadeček), samice 5-6 cm tělo. Samci dospívají po 8-9. svleku (ca 1.5 roku), samice po 15. svleku (ca po 2 letech). Samice musí být k paření čerstvě svlečená, nakrmená a hlavně dospělá. Samec musí být čerstvý. Samci se po posledním svleku dožívají 6-18 měsíců. Pokud máte doma obojí pohlaví je rozdíl okamžitě patrný podle makadel a tělesné stavby. Samci v přítomnosti samice bubnují a samice odpovídá..

cvol

21.10.2015 19:10
cvol

XXX.XXX.68.174

No, u tohoto druhu je to obtizne. Samicka by po samci urcite trochu vyjizdela, tak ho musite hlidat aby ho nechtela sezrat, riziko je velke. Postup: samce dejte to teraria k samici, nejlepe co nejdal a pak ho jen hlidat. Jestli by na neho samicka zautocila a vy ho od ni dostal, tak samec z teraria utece, ale davejte si POZOR aby vas nekousl. Provadejte to radeji s rukavicemi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík