Chov larev Dynastes hercules lichyi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2015 13:25
Ilderson

XXX.XXX.78.205

Dobrý den,
prosím o radu. Pořídil jsem si larvy D. hercules lichyi v L3. Někde jsem se dočetl, že samice tohoto druhu se líhnou dříve než samci. Je lepší dát samici do chladnějších prostor, aby se kuklení oddálilo? Samec je navíc menší(41g) než samice (47g). Jsou zatím ještě menší, takže do kuklení předpokládám ještě nějaký ten měsíc mají, ale raději se zeptám zkušených chovatelů.
Ještě se chci zeptat, jestli je potřeba přikrmovat, popř. čím?
Předem děkuji za odpovědi.

29.12.2015 21:00
chudoba.josef

XXX.XXX.248.182

Dobrý večer,
rozhodně doporučuji samice brzdit chladnější teplotou a samce urychlovat ve vyšší teplotě. Já měl samice tak 18-21°C a samce 22-25°C, zakuklili se s měsíčním rozdílem, což je v pořádku. Kdyby byli při stejné teplotě, nemuseli by se vůbec potkat. Co se týče příkrmu, myslím, že nejlepší je sehnat kvalitní trouch, včas doplňovat nový substrát a dopřát dostatečný prostor. Určitě lze i něčím přikrmovat, jen jsem osobně nevyzkoušel. Chce to experimentovat, pokud je na to čas, ten já už moc nemám
Přeji úspěšný chov
J. Ch.

30.12.2015 11:18
Ilderson

XXX.XXX.228.154

chudoba.josef napsal(a):
Dobrý večer,
rozhodně doporučuji samice brzdit chladnější teplotou a samce urychlovat ve vyšší teplotě. Já měl samice tak 18-21°C a samce 22-25°C, zakuklili se s měsíčním rozdílem, což je v pořádku. Kdyby byli při stejné teplotě, nemuseli by se vůbec potkat. Co se týče příkrmu, myslím, že nejlepší je sehnat kvalitní trouch, včas doplňovat nový substrát a dopřát dostatečný prostor. Určitě lze i něčím přikrmovat, jen jsem osobně nevyzkoušel. Chce to experimentovat, pokud je na to čas, ten já už moc nemám
Přeji úspěšný chov
J. Ch.

Moc děkuji za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík