Zdravím, dokázal by mi někdo poradit o jakého se jedná sklípkana ? Dostal se ke mě jako možnost zachránit jednoho opravdu zanedbaného sklípkana. Měl naprosto nevhodné a otřesné podmínky (opravdu chladné podmínky okolo 15°, žádnou potravu, rošení atd). Nikoho neodsuzuji ani neobviňuji, šlo mi o toho sklípkana. Takže jsem o něj jevil zájem. První fotka je z doby chvilku po tom co jsem se k němu dostal. Po zlepšení podmínek hlavně teplotních po několika dnech dokonce vylezl z úkrytu. A tak přikládám foto. Nicméně přikládám foto i aktuální (dnešní) kdy byl na procházce a díky kterému mi snad někdo dovede říci o jaký druh se jedná. Bylo mi sděleno, že v těchto žalostných podmínkách pavouk přetrvával více než rok. Takže je sklípkan velmi štíhlí poměrně malý a zanedbaný, částečně i agresivní. Proto prosím o radu o jaký druh sklípkana by se mohlo jednat, abych podmínky zkusil co nejlépe napodobit pro daný druh. Mnohokrát děkuji za každou radu
Citharacanthus Spinicrus je často zaměňován s Phormictopus platus, ten je mu velice podobný a to i v mládí. Jestli by to měl být jeden z nich, tak to se musí detailněji prozkoumat..oba nemám a tak sám nedovedu z fotografie určit, jestli to je vůbec on..Nejsem odborník, pouze průměrný chovatel :) Já se přikláním k P. platus. Ono se to uvidí, až se pavouk svleče a bude jasné zbarvení. Jestli se poblíž Vás koná nějaká burza, zašel bych s ním tam a optal se přímo více chovatelů na názor. Naživo se to bude určovat snadněji.