Hned mi byli ty jeho inzeráty podezřelé (https://www.ifauna.cz/inzerce/?q=Danilovic&search-in=inzerce). Z ničeho nic se vynoří a má spoustu zajímavých druhů, které prodává pod cenou. Nejprve je z jihočeského kraje a pak z pardubického, stejně jako třeba další podvodník známý jako dynasty beatles. Osobně si myslím, že je to ten samý člověk, podobné složení brouků a pavouků, v době kdy se jeden odmlčel, druhý rozprodává chov. Navíc kraatzi za 120kč, to nějak nesedí. Raději bych se vyhl těmto podezřelým a neznámým prodejcům se zdánlivě výhodnou nabídkou.
Ať se daří.
J.Ch.
Zdravím, mně bohužel jako začínajícímu podezřelý zkraje nebyl, zaplatil jsem, pak probíhala občasná komunikace (viz stěhování, služební cesta atd), balíčku jsem se dočkal asi za 3 neděle.
Ze tří E.tetraspilota jsou kukly(asi pachnoda), jednu jsem rozmáčkl, nečekal jsem to tak rychle.I když ty Ch.p.confluens(?)jsou pěkně živé, abych jen nehaněl.
Konkrétně k ch.kraatzi (beru je z kamerunu každý rok) L1 nelze prodávat pod 150kč (pokud byl špatnej rok - velký úhyn cestou, tak se dostaneme na 180-200), to už by bylo pod nákladama a větší jsou samozřejmě ještě dražší...v době, kdy se tyhle inzeráty po 120kč objevily, jsme s několika kolegy viděli jen dvě možnosti:
a) prodává je někdo, kdo se absolutně neorientuje v chovaných druzích (ale kde by se dostal ke kraatzi?
b) je to podvod
A ke vzácným druhům všeobecně: NIKDO NENÍ TAK BOHATÝ, ABY KUPOVAL LEVNÁ ZVÍŘATA:)
Nicolas
ps.pokud po kraatzi fakt toužíte, napište mi:).