Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

IvaT

4.3.2016 13:51
IvaT

XXX.XXX.98.21

Již dlouhou dobu doma zápasíme s těmito "broučky". Pravděpodobně jsme si je zavlekli v květináči s hlínou, kde se podle mne množí. Párkrát jsem v ní našla larvičky, a také maličkaté (1mm) broučky a také větší lítající hmyz. V různých diskuzích jsem si přečetla, že pomáhá zasypat všechny květináče pískem. Udělali jsme to a na chvíli byl klid. Nicméně jsou zpět. I v písku, resp. na povrchu, kde si tvoří jakousi "pavučinku". Po celém bytě máme na zdech ty nejmenší formy broučků. Jsou maličké tak 1-4 mm. Při přiblížení se k nim odskočí. Také sem tam polétává ten největší již okřídlený hmyz. Podařilo se mi je dnes odchytit a vyfotit, ty nejmenší co lezou po zdi i ty největší okřídlené co jsem našla v květináči. Moc prosím o radu, o co se jedná a jak se jich případně zbavit. Děkuji Iva.

IvaT

4.3.2016 13:55
IvaT

XXX.XXX.98.21

A zde je ten o něco větší s tím již okřídleným.

4.3.2016 14:19
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Podle fotek těch okřídlenců jsou to smutnice, které poměrně rychle pobíhají, občas poodletí.
Špatně se toho zbavuje, chce to buď přesadit kvítka do desinfikovaného substrátu - to je většina substrátů, které se prodávají v obchodech. Nebrat hlínu ze zahrady nebo z přírody.
Já bych doporučovat nejprve dát takové ty nalepovací žluté štítky proti molicím do květináčů, kde je největší výskyt a pak přemýšlet o výměně substrátu, pokud to nepomůže.
Taky je možné, že vám nějaká rostlina hnije a to je ideální zdroj potravy pro larvičky.
Podle mě ideální rostliny do bytu jsou sukulenty, kde můžete nechat substrát totálně vyschnout a to likviduje smutnice. U normálních kvítek si spíše zlikvidujete to kvítko, než zdechnou všechny larvy.

T. V.

IvaT

4.3.2016 18:23
IvaT

XXX.XXX.98.21

Moc děkuji za rady, vyzkouším a snad se jich časem zbavíme, s pozdravem Iva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík