Heliss
XXX.XXX.8.225
Zdravím, začala jsem s chovem pavouka brachypelmi vagans. Koupila jsem si ho od chovatele a den před tím měl 3-svlek. Dala jsem ho do terária i s filmovkou, aby si vylezl sám. Ještě ten večer stal uprostřed terária. Pak si zalezl do malé dírky v kameni a od té doby nevylezl a ani nepřijímá potravu a už jsou to 4 dny. Bojím se, aby byl ještě vůbec naživu.
Neví někdo co s tím?
Děkuji.
Zdravím,
brachypelma je ve 3.sv pořád opravdu prcek. Zda jste ho dala rovnou do velkého terária není asi úplně nejlepší. Pokud se Vám zdála filmovka již nevhodná, lepší variantou by byla nějaká z běžně dostupných krabiček (i kvůli přehlednosti o stavu chovance).
Teď ale k tomu že nežere. Pokud den před koupí se svlékl a teď je to 4 dny co ho vlastníte, tak není opravdu čeho se bát. Ani přijímat potravu zatím nemůže. Po svleku je období běžně týden až 2 potřebný k tomu aby "kůže"- chitin znovu ztvrdnul. Po tuto dobu není schopen přijímat potravu a kvůli tomu že je ještě "měkký" tak je i zranitelný. (na druhou stranu je to jediný moment kdy pavouk opravdu roste, nemyslím zadeček).
Matte.