Urcenie druhu skorpiona

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2016 17:34
complicz

XXX.XXX.243.32

Zdarec,
chovam pavuky a toto je prvy skorpion v mojich rukach. Dostal som ho na burze v tombole, bohuzial byvaly majitel tam uz nebol a nemam k nemu ziadne info.
Vie mi niekto poradit co je to za druh? Je velky cca 2-2,5cm v tele.
Diky kazdu pomoc si cenim!

25.4.2016 12:10
tomasekjirka

XXX.XXX.123.154

Chtělo by to lepší foto
Ale možná, že L2 Heterometrus. Pokud to tak je, tak je chov snadný. Stačí nějaký přiměřeně velký box s dostatkem větracích otvorů ve víku.
Jako podklad rašelina nebo lignocel. Vlkost vyšší. Nějaký kousek kůru jako úkryt a pravidelně rosit (já rosím pralesáky tak 3x do týdne). Krmit cvrčky, švábi přiměřeně velkými:).

25.4.2016 12:30
complicz

XXX.XXX.131.35

Na arachnoboards.com mi tiez poradili ze je to Heterometrus.
Presunul som ho do boxu s lignocelom, drzim vyssiu vlhkost. Ma tam ukryt kde je zalezeny vacsinu casu. Zatial zjedol jednoho cvrcka ktoremu som rozmackol hlavu, tka to robim aj mladym pavukom.
Ako moze byt stary cca? Druhy zvlek?

Skusim niekedy odfotit niecim lepsim ako mobilom :D bohuzial momentlane nemam fotak pri sebe...

Dik za pomoc :).

Heterometrus

27.4.2016 13:55
Heterometrus

XXX.XXX.68.174

Zdravím,
myslím si také že je to Heterometrus. Ale hlavně mě překvapila ta bílá až šedá skvrna na konci ocasu.

27.4.2016 14:23
complicz

XXX.XXX.131.35

Zdarec,
ta skvrna, boli najskor uschnute exkrementy. Ako vidiet dostal som ho v pradznej krabicke takze sa tak vo vsetkom povaloval. Chvost uz ma po par dnoch cisty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík