Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2016 14:00
wilis

XXX.XXX.215.43

Zdravím,
chci se zeptat zde zkušených chovatelů zda se jedná o samici nebo samce.
Nevidím tibiální háky, ale nepoznám to. Jedná se o 7.svlek.

janulkajanka

2.6.2016 11:42
janulkajanka

XXX.XXX.231.5

Dobrý den, prosím mohli by jste mi poradit, zda se jedná o samečka nebo samičku?Byla koupena v srpnu 2015 jako roční samička,1. se u nás svlékla v rijnu 2015, druhý svlek u nás 28.5.2016 a na předních nožičkách má nějaké hrbolky, takže asi dle netu je to dospělý sameček .Pokud je to sameček, jak dlouho bude asi žít?Bude ještě normálně přijímat potravu?Děkuji Jana.

chameleontomik

2.6.2016 13:12
chameleontomik

XXX.XXX.61.1

Ta druhá fotka velice pomohla :D krom toho, že je téměř totožná. A ano je to samec. Docela mě udivuje, že na těch kamínkách přežil tak dlouho. Životnost je různá, ale do roku by mohlo být po něm.

janulkajanka

2.6.2016 15:58
janulkajanka

XXX.XXX.231.5

Děkuji, bohužel jsem si to myslela, jenže on má terarko 90 x 40 x 40, má 2 třetiny kokos vlakno, kde má i domeček a kaminky má jen ve třetině, kde má vodu aby si ji neznečištoval substrátem, a zde si upletl i lože na svlek tak nevim, co by bylo špatné na kamínkách, jsou pečlivě vybrané aby neměly ostré hrany.Myslím, že má luxusní ubytování včetně výhřevného kamene a ne jak každý má 50 pavoku pozavíraných v krabičkách od gumových medvídků a tvrdí jaký je chovatel.Takový prostor jako má ten náš má málokterý, a ujištuji vás, že prostor krásně využije a je radost ho pozorovat, jak se chová stejně jako v přírodě, rady -pavoukovi stačí krabička, on víc nepotřebuje mě docela vytáčely a mrzely -zrovna od lidí, u kterých jsem si myslela, že jim na jejich svěřencích záleží.Fotky jsou stejné to je pravda, ale snažila jsem se tu druhou zmenšit, protože mi po vložení nešla otevřít.Jana.

Cartys

6.6.2016 18:17
Cartys

XXX.XXX.168.14

Samozřejmě, pavouk si v přírodě udělá noru o velikosti 90x40x40. Sama se tady zmiňuješ o "hrbolkách na nožičkách" a budeš se tu ofrňovat nad krabičkama? Chovatelko

chameleontomik

6.6.2016 18:43
chameleontomik

XXX.XXX.61.1

Jka píše Cartys, evidentně o pavoukách víte hodně, že soudíte krabičky, kamínky jak se má úužasně a pod, ale nepoznáte dospělého samce. To, že s epohybuje po terárku je jen proto, že je to samec. Jinak by si vyhrabal díru i vtak obrovském teráriu a 80% prostoru by nikdy nevyužil, kor ty pečlivě přebírané kamínky :D
Mohu se zeptat jak se dle vás chová pavouk v přirodě, že se ten váš chová stejně?
Pokud jste někoho odsoudila zato, že vám poradil správně krabičku od gum.medvídků, tak ste hold jiného názoru a bohužel nesprávného.
Krom chovatelského omylu se vám ani nepodařilo zmenšit fotku :D
Chcete přirodní přirozené chování? dejte ho někomu kdo má samici a sledujte.

janulkajanka

7.6.2016 01:02
janulkajanka

XXX.XXX.115.111

No nevím proč se do mě tak navážíte, máme prvního pavouka kterého jsme dostali více méně náhodou, nikdy jsem o tato stvoření nějak nestála ale časy se mění a tak najednou tu v mých 45 letech byl pavouk,..kdyby ho manžel nedonesl od známého kde se zrovna dobře neměl-majitel ho chválně, dráždil, stříkal na něj vodu, foukal na něho...těžko bych ho dobrovolně koupila, když už si prožil svoje, tak jsme mu chtěli dopřát to nejlepší, a také myslím, že terárko je dekorací bytu a rozhodně se na pavouka lépe podívám než v krabičce.A že člověk není odborník na pavouky a chce se poptat tady na foru, tak je hned špatný?proč by sakra nemohl mít jako v části terárka kamínky?dívala jsem se na netu na chovy sklípkanu v cizině a tam to měli také.rozhodně nemá misku s vodou zaházenou tím kokosovým vlaknem, Známá má 7 letou samici, také ve velkém terárku a světe divse, pavouk se prochází a nikde zahrabaný není, takže asi má dle vás divného pavouka?no pardon, omlouvám se, že neumím zmenšit fotku, no skrátka jsem dříve narozená a s PC si moc nerozumíme.Dost jsme stoho špatní, že máme samečka, že nás brzo opustí, těšili jsme se jak budeme mít samičku mnoho let, a tady se do člověka hned začnete navážet, no nejsem typ, co chce zvířat moc, nemám je na chov, ale pro potěchu, naše australské strašilky, mají terárko jak skřín, a jak je na ně krásný pohled, když se volně svlékají a místa všude dost a ne jak někdo nacpe 5 strašilek do zavařovačky na větev a hele já jsem chovatel..., tak se omlouvám, jestli jsem někoho svým dotazem z vás superchovatelů urazila Jana.

chameleontomik

7.6.2016 09:21
chameleontomik

XXX.XXX.61.1

Ani ne tak dotazem jako jednáním.

Cartys

7.6.2016 17:51
Cartys

XXX.XXX.168.14

Slohovka jak cyp a vídíme z toho jen sebeuznání. Dotaz byl v pořádku, ale nějaký svoje "hyper super high-tech" názory si můžeš nechat pro sebe nebo se pak nedivit podobným komentářům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík