Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2016 22:03
Michal Bouda

XXX.XXX.230.61

Dobrý den, jak zimovat kukly Phylosamií, Smrtihlava a Hyalophory cecropie...také jak zimovat kukly lišaje Pachyspinxs occydentalis...

Jak dlouho ?
Jaká teplota?

Děkuji.

26.5.2016 06:55
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,

s tímto mic zkušeností nemám, ale zimuji v prirozenych podmínkách, v terarku, kam nemůžou ptáci a myši. Zatím jsem spokojený, protože jsem tak pár druhů lisaju prezimoval+housenky b. ovocného.

S pozdravem
Vojta.

26.5.2016 08:55
Michal Bouda

XXX.XXX.77.31

Skvělé, děkuji moc,
A je to zimování důležité?

26.5.2016 15:43
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,

jen u některých druhů s nutnou diapauzou.

S pozdravem
Vojta

27.5.2016 08:39
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Michal Bouda napsal(a):
Dobrý den, jak zimovat kukly Phylosamií, Smrtihlava a Hyalophory cecropie...také jak zimovat kukly lišaje Pachyspinxs occydentalis...

Jak dlouho ?
Jaká teplota?

Děkuji.

Moje zkušenosti:
Phylosamia ? jestli myslíte něco jako Samia ricini, tak ty podle mě nesnesou mrazy, zimovat tak někde kolem 10 - 15 °C.
Smrtihlavi - záleží, jestli je u nich nastartované zimování, což znamená že asi do deseti dnů od zakuklení se jim musí snížit teplota. Já bych s tím moc experimentovat nedoporučoval. V každém případě po vytvrdnutí kukel vytáhnout se substrátu a položit třeba na lihnocel, který mírně vlhčit. Kukly smrtihlava můžete tak přes zimu držet kolem 15 °C, pokud by se začali líhnout, tak jim zvýšíte teplotu, samozžejmě kontrolovat, že jsou živí
H. cecropia - je to kanadský druh, takže normálně venku i přes zimu, kukly většinou mám v polystyrenové bedně na balkoně ve stínu. Občas vyvětrám a případně porosím.

ty lišaje jsem nechoval, resp. nedotáhl do kukel...

T. V.

Přidejte reakci

Přidat smajlík